Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@22:08:51 GMT

مدیریت ریسک و تعادل بخشی مزایای قرارداد آتی سبد سهام

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۱۵۳۸

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح مزایایی قرارداد آتی سبد سهام گفت: مدیریت ریسک برای اشخاص، تعادل بخشی و ایجاد فرصت در بازار از مزایایی قرارداد آتی سبد سهام به عنوان یک ابزار نوین است.

به گزارش بورس تابناک، شاپور محمدی گفت: یکی از مزیت های قراردادهای آتی روی سبد سهام این است که تنوع خوبی دارد و چند سهم در این سبد قرار گرفته اند، از همین رو، ریسک آن کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین مساله این است که اگر یک نماد بسته شود، قرارداد آتی آن هم بسته می شود و در واقع معامله آن بلاموضوع است.

دبیر شورای عالی بورس افزود: البته ما قرار داد آتی تک سهم را در بازار سرمایه داشتیم، اما قرارداد آتی روی سبد سهام که اخیرا طراحی شد، ابزار مهمی برای تعادل‌بخشی و ایجاد فرصت در بازار سهام بوده و در عین حال می‌تواند در مدیریت ریسک برای اشخاص به کار گرفته شود که اینها همه مزیت های این ابزار نوین است.

به گفته محمدی قراردادهای آتی روی سبد سهام مزیتی بزرگ برای تعادل‌بخشی است چرا که این ابزار در مقایسه با دیگر ابزارها تنوع بیشتر و ریسک کمتری دارد انتظار می رود موفق تر از دیگر ابزارها عمل کند.

محمدی ادامه داد: وقتی به جای یک سهم یک سبد قرار می گیرد، طبیعتا در این سبد می تواند حتی بعضی از نمادها به خاطر مسایلی همچون مجمع یا امثال آن بسته باشد، ولی قرارداد آتی و خود آن سبد به لحاظ معاملاتی موضوعیت داشته باشد که این هم مزیت دیگری است.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در موضوع ریسک نیز سبد سهام یا آتی که روی این سبد تعریف می شود، امکان پوشش ریسک بیشتری فراهم می کند ، تاکید کرد: اینکه بشود در یک بخش از صنعت سرمایه گذاری کرد- مثلا بخش پتروشیی ها، معدنی ها، بانکی ها و بیمه ها - با قرارداد آتی روی سبد سهام قابل تعریف است؛ لذ این مزیت، هم به افزایش حجم معاملات کمک می کند و هم به واسطه آن کشف قیمت صحیح تر انجام می شود .

دبیر شورای عالی بورس خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد اجزای یک سبد، مسیری را در خارج از سبد به لحاظ قیمتی طی کند اما سبد مسیر دیگری را طی کند، طبیعتا فرصت آربیتراژی به وجود می آید.

محمدی ادامه داد: این مزیت خود به کنترل ، مدیریت و روند منطقی تر بازار کمک می کند و باعث می شود که بازار ما بتواند منطقی تر قیمت را کشف کند .

وی با بیان اینکه این ویژگی هم یک ویژگی کلان است و شاید برای سرمایه گذاران زیاد مورد توجه نباشد، افزود: با این حال این مساله برای سرمایه گذاران از جهت افزایش سودآوری آنها فرصت بیشتری فراهم می کند و می توانند سود بیشتری با قراردادهای آتی کسب کنند. چون اهرم دارد و این اهرم کمک می کند که نسبت به زمانی که در خود آن تک تک سهم ها سرمایه گذاری کنند، سودی به مراتب بالاتر به دست آورند .

دبیر شورای عالی بورس همچنین با اشاره به اینکه این کار در همین یکی دو ماه اخیر شروع شده و استقبال هم خوب بوده است ، اظهار داشت: هم اکنون حدود سی و چند کارگزاری برای قرارداد آتی روی سبد سهام فعالند؛ البته فرهنگ سازی بیشتری باید انجام شود و لازم است کارگزاری های بیشتری درگیر موضوع شوند . ما نیز این امکان را داریم که تمامی کارگزاران در این قضیه وارد شوند.

خاطر نشان می شود: پاییز ۹۷ سرمایه نخستین قراردادهای آتی سبد سهام با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران و جمعی از مدیران، کارگزاران و کارشناسان بازار روی ۳۰ شرکت بزرگ در بورس اوراق بهادار تهران راه اندازی شد و همزمان قراردادهای آتی سبد سهام روی هفت صنعت پربیننده بازار، معاملات خود را آغاز کرد.

امکان اخذ موقعیت خرید و فروش روی سبدی از سهام متناظر با شاخص های بورسی، امکان کسب سود از نوسانات شاخص های بورسی و امکان کسب سود با تحلیل شرایط کلان اقتصاد و مدیریت ریسک پرتفوی از جمله مزایای قرارداد آتی سبد سهام است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شاپور محمدی بورس سبد سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۱۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزام ادارات به تامین بخشی از برق خود با انرژی های تجدید پذیر و بورس انرژی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مهندس طاهر کیامهر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان در محل سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق برگزار شد ضمن تشریح جزئیات مصوبه رویه اجرایی تامین حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات و دستگاه‌های اجرایی از انرژی‌های تجدید پذیر، عنوان کرد: سال‌های گذشته مصوبه‌ای تحت عنوان الزام بخش اداری به تامین۲۰ درصد از نیاز برق مصرفی خود از محل انرژی‌های تجدیدپذیر وجود داشت که تا کنون تنها تعداد محدودی از ادارات و دستگاه‌های مشمول نسبت به اجرای این طرح اقدام کرده اند. 
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت اجرای این طرح همه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون خدمات کشوری از ابتدای سال ۱۴۰۳ موظفند پنج درصد از برق مصرفی خود را با احداث نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین و در طول مدت چهار سال تا بیست درصد افزایش دهند و تا زمان احداث نیروگاه خورشیدی و رسیدن کامل به این هدف گذاری، ادارات باید ۵ درصد از برق مصرفی خود را با طریق خرید از بورس انرژی تامین کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی تشریح کرد: خرید تابلو سبز به صورت فیزیکی با گواهی تجدیدپذیر، و یا احداث نیروگاه خورشیدی با اخذ مجوز‌های لازم و یا انعقاد قرارداد دوجانبه با نیروگاه مطابق رویه‌های جاری از جمله روش‌هایی است که ادارات و دستگاه‌های اجرایی می‌توانند برای تامین ۵ درصد برق مصرفی خود انتخاب نمایند و چنانچه اداره یا سازمانی به این مصوبه عمل نکند، نرخ برق مصرفی با بالاترین نرخ قیمت انرژی تجدیدپذیر محاسبه خواهد شد. 
وی با بیان اینکه سال سختی در ایام پیک تابستان امسال پیش رو داریم، بر لزوم همکاری همه جانبه برای عبور از این شرایط تأکید کرد و گفت: با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته مبنی بر ناترازی‌های تولید و مصرف و افزایش دمای هوای تابستان امسال نسبت به سال گذشته بی تردید سال ۱۴۰۳ سال سختی در حوزه صنعت برق داریم و در همین راستا نیازمند همکاری همه جانبه تمامی مشترکین به ویژه مشترکین بخش اداری هستیم. 
کیامهر در ادامه تصریح کرد: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر رفع ناترازی در تولید و تقاضای برق سبب کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی وانتشار آلایندگی‌های هوا می‌شود که توجه به عوامل زیست محیطی یک وظیفه ملی است بنابراین اهتمام ادارات به احداث نیروگاه خورشیدی و تجدیدپذیر باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. 
در ادامه این جلسه مدیرعامل و معاونین فروش خدمات مشترکین و برنامه ریزی و مهندسی و جمعی از مدیران شرکت توزیع نیروی برق استان به سؤالات و ابهامات نمایندگان ادارات در این خصوص پاسخ دادند.

دیگر خبرها

  • الزام ادارات به تامین بخشی از برق خود با انرژی های تجدید پذیر و بورس انرژی 
  • صف خرید استقلال و پرسپولیس در چهارده روز متوالی
  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماجرای سهام کارگران چیست؟
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه