Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:48:49 GMT

قلب درحاشیه

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۱۳۹۸

قلب درحاشیه

شیراز - ایرنا- روزنامه افسانه چاپ شیراز در شماره 3837روز چهارشنبه در نوشتاری با عنوان قلب در حاشیه ، به سلامت قلب و لزوم توجه بیشتر به بیماری های قلبی و عروقی پرداخت.

در این نوشتار به قلم حمید مقدس فرد آمده است: بیماری های قلبی وعروقی درایران درردیف نخست بیماری های سخت درمان است.
درهمه کشورها براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی ، بیماری های قلبی و عروقی مهمترین عامل مرگ ومیر است که درهرسال 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

17 میلیون نفر قربانی می گیرد که 80درصد آنها ازکشورهای با درآمدکم ودرآمد متوسط هستند.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده باروند فعلی و به علت پیشگیری ناقص تا سال 2030 شمار قربانیان به 6.23 میلیون نفردرسال می رسد.
توصیه های این سازمان برای محافظت از قلب ، دوری از دخانیات ، کنارگذاشتن تغذیه غلط ، تحرک بدنی وورزش ، کاهش مصرف نمک برای جلوگیری از افزایش فشار خون ، خودداری از خوردن غداهای چرب کاهش مصرف قند است.
یعنی درست همان چیزهایی که ایرانی هاعکس آن رفتار می کنند و دچار فقرمزمن حرکتی ، گرفتار رژیم غذایی غلط و انباشته از چربی و شیرینی ، معتاد به شورخواری به ویژه درتنقلات هستند و آمار اعتیاد به سیگاردر آنها رو به افزایش دارد و از ورزش هم گریزانند.
اضافه وزن و چاقی پدیده همه گیری است که با وجودهشدارها درهمه گروه های اجتماعی ودرهمه سنین عادی شده. استرس هم که دشمن شماره یک قلب است یک شاخص عمده دررفتار اجتماعی است وهمه ازنخستین سالهای مدرسه تا پس ازبازنشستگی با آن دست به گریبانند.
دربرابر ریسک ناشی از این نارسایی ها اقدام های پیشگیرانه بسیار کم است و همان ها هم شامل همه جمعیت نمی شود.
فدراسیون جهانی قلب برنامه های آموزشی تازه ای دربیشتر از 100 کشور جهان دررویارویی با ریسک بیماری های قلبی و عروقی اجرا کرده که مهمترین شان همان هاهستند که ما درآنها ضعیف وبی توجه و بی برنامه هستیم.
معاینه های دوره ای بهداشتی یا چک آپ که بیشتر ایرانی ها ازآنها گریزانند. دراینجا نمی توان به کسی گفت نوار قلبی بگیرد چون یا خودش را سالم می داند یا ازبیماری چنان می ترسد که ترجیح می دهد تا آنجاکه ممکن است دیرترازآن مطلع شود.
درحالی که چک آپ سالیانه درهرسال بعد ازسنین 50 سالگی درهمه جهان مرسوم است ایرانی ها تا زمانی که درد آنها را کلافه نکند به پزشک مراجعه نمی کنند.
دردیگر موارد هم چنین هستند. هزار بهانه می تراشند تا ورزش نکنند. نسل جوان از میان سال ها بدتر است و انگیزه ای برای ورزش ندارد.
دولت هم به وظیفه خود درآموزش شهروندان عمل نمی کند و برای آنها دوره های تخصصی نمی گذارد. کارهای دیگر فدراسیون جهانی قلب درایران اجراشدنی نیستند مانند کنسرت های موسیقی که درایران از خط قرمزهای پررنگ شده است.
فضای شادی که این کنسرتها پدید می آورند بنا بر قانون های نانوشته ممنوع است. مسابقه های ورزشی هم که ازبرنامه های فدراسیون است دراینجا با تنش و جنگ اعصاب همراه است و نتیجه عکس می دهد.
اینها زنگ های خطر را به صدا درآورده اند ولی درایران کسی صدای گوشخراش آنها را نمی شنود چون شنیدنش مسوولیت آور است و باید رفتاراجتماعی و عادت های غذایی خود را عوض کنند ومنضبط شوند.
حتی روش های کنترل و فکر سازی و عادت سازی هم باید کنار گذاشته شوند. چیزی که محال است. پیچیدگی سلامت قلبی و سبک زندگی به یکدیگر است که مسئله ساز شده و چون نمی توانیم آن را با تغییرسبک زندگی ونگاه های سنتی و عادت های زیانبار حل کنیم به بیماری محکوم می شویم.
چون قلبمان برای سلامتی نمی تپد و جزدرحرف ، سلامتی را مهمترین عامل زندگی اجتماعی و توسعه نمی دانیم وقلب هایمان را به حاشیه زندگی رانده ایم.
منبع : روزنامه افسانه
6113

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي رسانه روزنامه افسانه بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، دانستن برخی از نشانه های مهم و هشدار دهنده اولیه حمله قبلی می تواند فرد را از مرگ حتمی نجات دهد.

اطلاعات آنلاین در گزارشی نوشت: لازم است نظر متخصصان درباره برخی از علائم هشداردهنده اولیه حمله قلبی و آنچه که باید انجام دهید را بدانید دانستن این نشانه‌ها می‌تواند در برابر حمله قلبی نجات دهنده باشد.

درد یا احساس فشار در قفسه‌سینه

آنژین که درد متناوب قفسه سینه است، بر اثر تجمع تدریجی پلاک در داخل رگ‌ها ایجاد می‌شود و می‌تواند یک علامت هشداردهنده باشد. اگر متوجه هر نوع ناراحتی در قفسه سینه شدید (آنژین می‌تواند به اشکال دیگری غیر از درد نیز ظاهر شود)، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید.

درد گردن، شانه یا فک

معمولاً ما حملات قلبی را با درد فوری در دست چپ مرتبط می‌دانیم. بااین‌حال، علائم اولیه درد ممکن است چندان واضح نباشد. گاهی اوقات حمله قلبی مترادف با درد قفسه سینه است، اما گاهی اوقات به‌ویژه در افراد مسن، ممکن است علائم مرتبط دیگری مانند درد یا بی‌حسی که از گردن، شانه یا بازو منتشر می‌شود، وجود داشته باشد.

حالت تهوع یا سایر مشکلات معده

درد شکم، حالت تهوع و خستگی نیز از علائم هشداردهنده حمله قلبی هستند. اما این علامت مخصوص همه بیماران نیست.

سرگیجه، سبکی سر یا ضعف

اگر ناگهان دچار عدم تعادل می‌شوید، اتاق شروع به چرخیدن می‌کند یا بینایی شما کاهش می‌یابد، بدن شما ممکن است در مورد حمله قلبی قریب‌الوقوع هشدار دهد. اگر این علائم را تجربه کردید، فوراً به اطرافیان خود اطلاع دهید.

تنگی نفس

تنگی نفس می‌تواند بر اثر فعالیت بدنی، دمای بالا یا ارتفاع زیاد ایجاد شود.

عرق سرد

تعریق زیاد در حالت استراحت و یا تجربه عرق سرد می‌تواند از علائم هشداردهنده حمله قلبی باشد. بازه زمانی بین علائم و حمله قلبی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت به نظر می‌رسد. اما تقریباً دو سوم از بیماران می‌توانند یک ماه قبل از حمله قلبی به زمانی اشاره کنند که درد قفسه سینه را تجربه کرده‌اند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900119

دیگر خبرها

  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور در استادیوم یادگار
  • قهرمان اسبق جودو جوانان آسیا درگذشت
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی