Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز و بانک خون بند ناف گفت: ۱۶مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که ۱۳ مرکز فعال در حوزه سلول‌های بنیادی خونساز از افراد بزرگسال داوطلب و ۳ مرکز در حوزه اهدای خون بند ناف را شامل می‌شود.

به گزارش ایسنا، آرزو صیاد، دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز و بانک خون بند ناف با اشاره به فعالیت این شبکه ملی، اظهار کرد: شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز ایران دی ماه ۹۴ بر اساس آیین نامه مصوب وزارت بهداشت آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساس راه اندازی این مرکز ایده برگزیده امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در بخش نوآوری جشنواره ابن سینا در سال ۸۸ است. این شبکه ملی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شد تا مرهمی باشد بر آلام بیماران. وظیفه اصلی شورا ساماندهی، استانداردسازی، توسعه، ارتقای کیفیت، هماهنگی و نظارت واحد بر فعالیت مراکز پذیرنده‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز و بانک‌های خون بندناف است.

به گفته وی، مبتلایان به بیماری‌های خونی صعب‌العلاج، نقص ایمنی، بیماری‌های متابولیک و سرطان‌های مختلف جمعیت قابل توجهی از مردمان این کره خاکی را تشکیل می‌دهند. تعداد قابل توجهی از این بیماری‌ها فرد را از دوران کودکی درگیر می‌کنند. زمانی که ارگان‌های خونساز همچون مغز استخوان آنقدر صدمه ببیند که قابل ترمیم نباشد. پیوند سلول بنیادی خونساز از فرد سالم به بیمار در بیشتر موارد تنها گزینه باقیمانده برای نجات جان بیمار است.

وی ادامه داد: پس افراد داوطلب به اهدای سلول‌های بنیادی خونساز با مراجعه به مراکز پذیره نویسی و ثبت‌نام می‌توانند قدمی خیرخواهانه برداشته و در کاهش درد این بیماران سهیم شوند. کار بسیار ساده است، بدون درد و هیچ آسیبی. تنها از فرد داوطلب چند سی سی خون گرفته می شود تا پس از انجام آزمایش HLA مشخص شود توانایی اهدای سلول بنیادی خونساز به چه بیماری را دارد. پس از آن اطلاعات ثبت می‌شود. حال اگر بیمار نیازمندی پیدا شد با فرد تماس گرفته می‌شود تا در صورت رضایت برای اهدا مراجعه کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی از این مراکز پذیره‌نویسی تنها ثبت‌نام را انجام می‌دهند و نمونه خون افراد را دریافت و در نهایت HLA آنها را ثبت می‌کنند. اما برخی از آنها در کنار مراکز پیوند قرار دارند. تمام فعالیت‌های مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز باید زیر نظر این شبکه باشد.

صیاد همچنین عنوان کرد: ۱۶ مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که ۱۳ مرکز فعال در حوزه سلول‌های بنیادی خونساز از افراد بزرگسال داوطلب و ۳ مرکز در حوزه اهدای خون بند ناف را شامل می‌شود. در مجموع تا بهمن ماه سال گذشته ۴۸ هزار و ۴۲۶ نفر اهداکننده بزرگسال داوطلب عضو مرکز شدند. البته ۴ هزار و ۸۵۵ عضو بندناف نیز داشتیم. پس در مجموع ۵۳ هزار و ۲۸۱ فرد داوطلب در مرکز عضو شدند. البته این مرکز برای فعالیت پویاتر خود نیازمند همکاری نهادهای مرتبط است. همچنین خیرین نیز می‌توانند به این مرکز کمک کنند تا در این امر خیر همراه شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سلول های بنیادی پذیره نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۹۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی

مهشید سلیمانی سرپرست اداره کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: برای ارتقا سلامت روان آحاد جامعه و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی، خدمات روانشناختی تخصصی و مشاوره‌ای در زمینه‌های فردی، خانواده، زوج، تحصیلی و شغلی در قالب ۶۴ مرکز مشاوره عمومی و تخصصی، سلامت روان و تیم‌های محب به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال به ۳۳ هزار و ۵۷۴ نفر خدمات مشاوره در استان ارائه شد،  افزود: این خدمات در سه شکل حضوری، تلفنی و مجازی و در دو قالب دولتی و غیر دولتی ارائه می‌شود.

سلیمانی اضافه کرد: مراکز مشاوره حضوری دولتی در مرکز استان و مراکز مشاوره حضوری غیردولتی در دو سطح مراکز مشاوره عمومی و تخصصی فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

خدمت رسانی گروه‌های جهادی در مناطق کمتر برخوردار خانمیرزا

وی ادامه داد: خط صدای مشاور ۱۴۸۰ پاسخگوی ۱۵ هزار تماس گیرنده بوده که همه تماس‌های مردمی با این شماره، محرمانه و امن است و افراد می‌توانند مشکلات و مواردی که مطرح کردن آن ها به صورت حضوری دشوار است را به صورت تلفنی با مشاوران در میان بگذارند.

سلیمانی گفت: در قالب اجرای طرح غربالگری اضطراب دو هزار و ۳۷۲ کودک غربال شدند که ۵۳۴ کودک مشکوک به اضطراب شناخته و برای گذراندن مراحل مشاوره و درمان به متخصص ارجاع شدند.

سامانه صدای مشاور بهزیستی (خط تلفنی ۱۴۸۰) برای مشاوره غیرحضوری و تلفنی همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب به صورت رایگان مشاوره کاملاً ًتخصصی ارائه می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • چند خبر کوتاه از شهرستان های سبزوار و سرخس
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • برقراری ۶۴ هزار تماس با اورژانس تهران در هفته گذشته/ انجام ۴۲۴۲ تماس مزاحمت آمیز
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی