Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@03:43:49 GMT

رشد تقاضا و عرضه نفت کمتر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۴۸۱۸

اوپک با توجه به کاهش قابل توجه تولید این گروه در سال ۲۰۱۹ به دلیل کاهش داوطلبانه تولید و همچنین افت تولید کشور تحت تحریم ونزوئلا، پیش بینی کرد عرضه در بازار نفت امسال محدودتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود برآورد کرد تقاضا برای نفت این گروه در سال ۲۰۱۹ به طور میانگین به ۳۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۰ میلیون بشکه در روز بالغ می‌شود که ۱.۰۵ میلیون بشکه در روز کاهش روزانه نشان می‌دهد. این برآورد نشان می‌دهد که ذخایر نفت افت چشمگیری پیدا خواهند کرد و بازار دچار محدودیت بیشتر عرضه می‌شود. با این حال اوپک اعلام کرد بازار دچار اشباع عرضه می‌ماند و نسبت به کندی رشد تقاضا هشدار داد.

اوپک که متشکل از ۱۴ عضو است، در مارس ۳۰.۰۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که پایین‌ترین سطح تولید این گروه از فوریه سال ۲۰۱۵ به این طرف بود. این رقم ۱۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سقف تعیین شده برای تولید اوپک است. تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۸ به طور میانگین ۳۱.۳۵ میلیون بشکه در روز بود.

آمار مارس پایین‌تر از ۳۰.۵۶ میلیون بشکه در روز آمار تولید فوریه است که تا حدود زیادی به دلیل افت شدید تولید ونزوئلا و عربستان سعودی بوده است.

قیمت نفت از دسامبر که به پایین‌ترین حد در ۱۵ ماه گذشته نزول کرده بود، بهبود یافته و نفت برنت هفته جاری به بالای ۷۱ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در پنج ماه اخیر بود.

اوپک در پیش بینی خود از نرخ رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ بازنگری کرد و آن را به دلیل فعالیت اقتصادی ضعیف‌تر از حد انتظار به ۱.۲۱ میلیون بشکه در روز کاهش داد.

طبق گزارش اوپک، انتظار می‌رود تقاضای جهانی برای نفت امسال به ۹۹.۹۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۹۸.۷۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ بالغ شود. این گروه رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی گذشته را ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.

اوپک همچنین به دلیل فعالیت‌های تعمیرات طولانی در قزاقستان، برزیل و کانادا، پیش بینی رشد عرضه نفت غیراوپک در سال ۲۰۱۹ را به میزان ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و اعلام کرد آمریکا، برزیل، روسیه، انگلیس، استرالیا، غنا، سودان و سودان جنوبی عاملان اصلی رشد عرضه در سال میلادی جاری خواهند بود.

این گروه پیش بینی کرد تولید نفت آمریکا امسال ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۲.۴۲ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

ونزوئلا آمار تولید خود را ۹۶۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد که به دلیل قطعی برق و تحریم‌های فلج کننده آمریکا، ۴۷۲ هزار بشکه در روز کاهش داشت.

طبق آمار شش منبع ثانویه اوپک، تولید نفت عربستان سعودی در مارس ۲۸۹ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز رسید. عربستان تولید نفت خود را ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز اعلام کرده که پایین‌ترین میزان از ژانویه سال ۲۰۱۷ است و ۳۵۰ هزار بشکه در روز کاهش ماه به ماه را نشان داد و بسیار پایین‌تر از ۱۰.۳۱ میلیون بشکه در روز سقف تولید این کشور تحت توافق کاهش تولید اوپک است.

عربستان سعودی تولید خود را از نوامبر که ۱۱.۰۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود، به میزان ۱.۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

بر اساس گزارش پلاتس، در آخرین دیدار اوپک در وین، اعضای این گروه توافق کردند تولیدشان را مجموعاً ۸۱۲ هزار بشکه در روز در نیمه اول سال ۲۰۱۹ کاهش دهند در حالی که سهم روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک ۳۸۳ هزار بشکه در روز بود.

تولید عراق در مارس به ۴.۵۲ میلیون بشکه در روز کاهش یافت اما همچنان اندکی بالاتر از سقف تولید ۴.۵۱ میلیون بشکه در روز بود.

تولید ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، ۲۸ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۲.۷۰ میلیون بشکه در روز رسید.

لیبی که از مشارکت در توافق اوپک معاف شده است ۱.۰۹۸ میلیون بشکه در روز در مارس نفت تولید کرد که ۱۹۶ هزار بشکه در روز نسبت به فوریه افزایش داشت با این حال تولید این کشور در معرض خطر اختلال ناشی از جنگ داخلی احتمالی قرار دارد.

بنا بر گزارش اوپک، ذخایر نفت تجاری سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) به ۲.۶۳ میلیارد بشکه در فوریه کاهش پیدا کرد و تنها ۷.۵ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله بود. در دسامبر این ذخایر ۲۸ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله بود.

ذخایر تجاری آمریکا نیز ۱۵.۶ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۱.۲۲۹ میلیارد بشکه در مارس رسید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: رشد تقاضا عرضه نفت اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند این طلای سیاه بالای ۸۰ دلار در هر بشکه می ماند.

به گزارش ایسنا، در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است و دومین بازبینی صعودی متوالی پیش‌بینی قیمت نفت در سال میلادی جاری محسوب می شود.

میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

پیش‌بینی‌ها برای نفت آمریکا هم از ۷۸ دلار و ۹ سنت در مارس، به ۸۰ دلار و ۴۶ سنت در آوریل بازبینی شد.

سورو سرکار، سرپرست تیم بخش انرژی در بانک «دی بی اس» در این باره گفت: عوامل عرضه و تقاضای بازار در نیمه اول امسال، محدودتر از آنچه تصور می‌رفت، مانده‌اند. روندهای تقاضا از آنچه پیش‌بینی شده بود، مثبت‌تر بوده است و با کاهش ذخایر و محدودیت عرضه اوپک پلاس، از قیمت نفت پشتیبانی خواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که با وجود برخی ریسک‌های نزولی، رشد تقاضا برای نفت تا حدودی مطابق با روندهای پیش از کرونا مانده است. این آژانس پیش‌بینی کرده است تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند.

اکثر شرکت کنندگان در نظرسنجی رویترز، انتظار دارند تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴، بین ۰.۹ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد کند.

تحلیلگران در واحد اکونومیست اینتلیجنس می‌گویند تقاضا برای نفت که با مصرف قوی در کشورهای در حال توسعه، به رکورد بالای جدیدی خواهد رسید به همراه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای قیمت نفت در سطح ۸۰ دلار در هر بشکه، کف ایجاد کرده است.

اکثر تحلیلگران خاطرنشان کردند که قیمت ۱۰۰ دلار هر بشکه نفت، با وجود ابهامات و نوسان عرضه مرتبط با تحولات خاورمیانه، بعید است.

طبق پیش‌بینی اقتصاددانان و تحلیلگران، در بخش عرضه، انتظار می‌رود اوپک پلاس که در راس آن عربستان سعودی و روسیه قرار دارد، کاهش تولید خود را پس از ژوئن همچنان ادامه دهند و این امر، عرضه در بازار را دچار کمبود می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، در حالی که برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کردند تولید نفت آمریکا امسال رشد خواهد کرد اما سایرین هشدار دادند اولویت دادن به سوددهی به سهامداران به جای توسعه تولید در صنعت نفت شیل آمریکا، ممکن است رشد تولید این صنعت را محدود کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد