Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:52:26 GMT

کشت ‌بافت، روشی جدید برای تکثیر سریع گیاهان گرانقیمت

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۸۹۴۴

کشت ‌بافت، روشی جدید برای تکثیر سریع گیاهان گرانقیمت

تهران - ایرنا - با تلاش محققان، زمینه تکثیر سریع گیاهان با استفاده از تکنیک کشت بافت گیاهی و تولید کود و سموم بیولوژیک کشاورزی امکان‌پذیر شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ درگذشته برای تکثیر درختان و گیاهان از قلمه یا بذر آنها استفاده می‌شد. کشت بافت فناوری نسبتاً قدیمی است که در سال‌های اخیر برای تولید سریع گیاهان مورد استفاده قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روش کشت بافت می‌توان حتی در خارج از فصل کشت گیاهان، به تولید هزاران گیاه مورد نظر دست یافت.
گروهی از محققان خوش ذوق داخلی با روی آوردن به فناوری کشت بافت موفق شدند علاوه بر تولید چند نوع گیاه سرشناس به تکثیر سریع آنان نیز دست یابند.
از جمله گیاهان تولیدشده توسط این تولید کنندگان ایرانی می‌توان به گیاه ارکیده فلاموپسیس، گل محمدی، ونوس حشره‌خوار، کاکتوس، آبزی آلترنانترا رینیکی، آبزی آکینودروس، آبزی پوگستمون هلفری، آبزی همیانتوس، آبزی مونت کارلو اشاره کرد که بیشتر محصولات با استفاده تکنیک کشت بافت گیاهی تولید و تکثیر شده اند که به سایر مراکز استان‌ها عرضه می‌شوند.
سبحان گایینی یک بیوتکنولوژیست گیاهی و صاحب ایده و طرح کشت بافت؛ درباره گیاهان تولیدشده از این روش گفت: گیاه ارکیده فلانوپسیس از گیاهان گران قیمت در جهان بوده و از نظر زیبایی گل بسیار معروفی است. تکثیر ارکیده‌ها عمدتاً از بذر صورت می‌گیرد و به دلیل نداشتن ماده مغذی در داخل بذر قدرت رویش ندارند.
وی در ادامه با اشاره به تکنیک کشت بافت که تأمین‌کننده ماده غذایی بذر گیاه است، توضیح داد: کشت بافت برای جوانه‌زنی است که به وسیله آن بذرها در مدت کوتاهی رشد می‌کنند.
این فعال حوزه گیاه‌شناسی افزود: گیاه آبزی آلترنانترا رینیکی مینی گونه ای‌ از گیاه است که ما به کمک تکنیک کشت بافت آن را تکثیر کردیم. این گونه گیاهی برگ‌هایی قرمز رنگ دارد و به عنوان گیاه تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه تکثیر این گیاهان با استفاده از تکنیک کشت بافت به دلیل افزایش سرعت رشد و محصولی باکیفیت بالا در جهان و بالاخص در این شرکت صورت می‌گیرد.
وی در ادامه افزود: تولید کننده اصلی این گیاه کشور مالزی است.
گایینی با اشاره به آخرین نمونه تولیدشده دانش بنیان گفت: گیاه آبزی آکینودروس خانواده آکینو جزء گیاهان زینتی در خشکی و آبزی هستند، این گیاه به دلیل رشد کم و زمان‌بر بودن تکثیر آن با استفاده از تکنیک کشت بافت گیاهی انجام می‌گیرد.
وی در ادامه در تعریف این گیاه زیبا افزود: رنگ برگ‌های این گیاه، قرمز رنگ است و جزء گیاهان گران قیمت بشمار می رود که تولید کننده اصلی آن کشور تایلند است.
علمی ** 1201 **1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي كشت بافت تكثير گياهان معاونت علمي رياست جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات

به گزارش همشهری‌آنلاین، طبق این گزارش؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «بر اساس اطلاعاتی که وب سایت روسی “وستی” منتشر کرده است، روش جدید استخراج این فلز گرانبها توسط دانشمندان دو دانشگاه فدرال در کراسنویارسک و یاکوتسک و با همکاری دانشمندان شاخه سیبری آکادمی علوم روسیه ابداع شده است».

در رابطه با این موضوع، ناتالیا الجبریستوا، استادیار گروه فرآوری مواد معدنی در موسسه سیبری آکادمی علوم روسیه، گفت: «باکتری‌هایی که در استخراج طلا به آن‌ها تکیه می‌کنند، با محیط حوضچه‌های زباله سازگار هستند و در زباله‌های فرآوری فلزات ذخیره می‌شوند».

وی افزود: استفاده از این گونه میکروارگانیسم‌ها به طور قابل توجهی برای محیط زیست ایمن‌تر از استفاده از روش‌های شیمیایی سنتی است، علاوه بر این، روش جدید به طور قابل توجهی ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه خود است و تولید یک تن مواد غلیظ با استفاده از میکروارگانیسم‌ها به سه برابر برق کمتر نیاز دارد.

اطلاعات موجود حاکی از آن است که باکتری‌هایی که دانشمندان در روش جدید ابداعی خود اتخاذ کرده‌اند در ذخایر طلا در منطقه کراسنویارسک کشف شده‌اند و پس از پردازش اولیه سنگ معدن، این باکتری‌ها به استخراج طلا و بقایای فلز آنتیموان کمک می‌کنند.

کد خبر 848364 منبع: شفقنا برچسب‌ها خبر مهم روسیه

دیگر خبرها

  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی