Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@20:39:44 GMT

هنر انقلاب بیانگر هویت جمهوری اسلامی ایران است

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۱۲۹۹

هنر انقلاب بیانگر هویت جمهوری اسلامی ایران است

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، غلامعلی طاهری نقاش، استاد دانشگاه شاهد، الزهرا(س)، دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران و دارنده مدرک درجه یک فرهنگ و هنر است. وی یکی از هنرمندانی است که در سال‌های دفاع مقدس پرتره شهدای بسیاری را روی بوم ماندگار کرده و همچنان در هنر انقلاب کشور فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طاهری که روز گذشته در آیین آغاز پنجمین جشن هفته هنر انقلاب مورد تقدیر قرار گرفت با حضور در نمایشگاه «سیل مهربانی» و ارائه دو اثر خود در این رویداد برای فروش و کمک به سیل‌زدگان نقاط مختلف این‌روز‌های کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: اصل برگزاری هفته هنر انقلاب کاری ارزنده و ضروری است که حتماً باید انجام شود؛ چرا که در شلوغی فضای هنری کشور و جهان، جریان‌ها و طیف‌های مختلف هنری سعی در جهت‌دهی دلخواه خود به هنر دارند و به این شیوه ذهن هنرمندان جوان را مغشوش کرده‌اند. به این ترتیب، ارزش‌های هنر انقلاب در خطر فراموشی است. در نتیجه بی‌شک برپایی هفته هنر انقلاب می‌تواند به مانایی هنر انقلاب کمک شایانی کند.
این استاد برجسته هنر‌های تجسمی کشور با تأکید بر اهمیت هفته هنر انقلاب ادامه داد: برپایی چنین برنامه‌هایی مثل هفته هنر انقلاب به آن جهت که ذهن‌ها را بار دیگر بیدار، روشن و توجهات را به خود جلب کند، خوب است، اما باید از برپایی برنامه‌های مناسبتی که صرفا به‌خاطر یک روز و یا ایام خاص صورت می‌گیرد به سوی فعالیت‌های زیربنایی و ماندگار حرکت کنیم. باید کاری کنیم تا در محتوای هنر معاصر کشور هویت انقلاب اسلامی ایران دیده شود.
طاهری افزود: پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی ایران باید مؤلفه‌ها و شاخصه‌های هنر انقلاب جمهوری اسلامی ایران را بیابیم. اگر این مؤلفه‌ها را مؤثر در هنر معاصر کشور یافتیم، باید در کتب درسی و دانشگاهی آورده شوند؛ چرا که باید دانشجوی هنر از این ویژگی‌ها، مبانی و مولفه‌ها در تولید آثار هنری خود بهره ببرد. این کار اقدامی بنیادی و فرهنگی است که شورای انقلاب فرهنگی از آن غافل شده است. با اینکه ما در کشور دانشکده، رشته و یا واحد‌های درسی هنر انقلاب نداریم. پس باید با هوشمندی و دقت از دوره ابتدایی تا دوره دانشگاه به‌خصوص در دوره هنرستان و دانشگاه با جدیت هرچه بیشتر گروهی را موظف و مامور برای بررسی پایه‌ای و پژوهشی بنیادی در حوزه هنری انقلاب و استخراج نتایج آن کنیم. سپس نتایج به دست آمده را به مبانی هنر انقلاب تبدیل و تدوین کنیم تا در قالب کتاب‌های درسی در اختیار دانش‌آموزان و دانشجویان قرار گیرد. اگر این کار به‌درستی انجام شود می‌تواند بیانگر هویت جمهوری اسلامی ایران باشد و تا قرن‌ها بعد هنگام مطالعه تاریخ هنر ایران هویت جمهوری اسلامی را دریافت و درک کنیم.
وی در پایان با انتقاد از هنر انقلاب امروز کشور آن را بسیار پراکنده و نامرتب دانست؛ چرا که هنر‌های پست‌مدرن، سبک‌ها و ایسم‌های گوناگون، آوانگارد، مفهومی و ریشه‌های غلط آبستره، هنر معاصر کشور را محاصره کرده‌اند و هیچ کمکی به ارتقا و پیشرفت آن نمی‌کنند؛ و اینکه سازمان‌هایی که تصمیم‌گیرنده هستند و توان جهت‌دهی به هنر معاصر کشور را دارند باید برای هویت‌مند کردن آن تلاش کنند.
در آیین گشایش پنجمین جشن هفته هنر انقلاب از برخی هنرمندان مؤثر در هنر انقلاب از جمله غلامعلی طاهری تقدیر شد. نمایشگاه سیل مهربانی تا ۳۰ فروردین ماه در گالری‌های خانه و خانه عکاسان و نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس طاهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟