Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -با وجود تحریم‌های آمریکا برای خرید نفت از ایران، صادرات نفت در ماه گذشته میلادی ۱۲ درصد بیشتر شده و خریداران آسیایی نفت بیشتری خریده‌اند.

تحریم های آمریکا علیه فروش نفت ایران و تلاش این کشور برای به صفر رساندن صادرات از ماه اکتبر، باعث شد تا حجم صادرات نفت ایران کاهش پیدا کند و برخی از مشتریان مانند اروپایی‌ها، به طور کامل خرید نفت از ایران را به صفر برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق زمینه را برای کاهش بیش از یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت ایران فراهم کرد تا نفت بدون مشتری روی دست ایران نماند و از سوی دیگر نفتی نیز روی آب ذخیره نشود.

**تولید پایین آمد

بر اساس آخرین گزارش اوپک، تولید نفت ایران که در تابستان سال گذشته، سه میلیون و ۶۰۳ هزار بشکه در روز بود که بعد از تحریم‌های آمریکا، در آبان ماه با ۵۰۰ هزار بشکه کاهش به ۲.۹۸۲ میلیون بشکه در روز رسید.

روند کاهش تولید و صادرات نفت ایران تا ماه‌های پایانی سال ۹۷ ادامه داشت اما ناگهان ورق برگشت. در حالی که تولید نفت ایران همچنان رو به کاهش است اما در اسفند ماه ( ماه مارس میلادی) و با وجود تولید ۲ میلیون و ۶۹۸ میلیون بشکه ای نفت در این ماه، صادرات ایران افزایش چشمگیری را ثبت کرده است.

تا آنجا که منابع ثانویه میزان صادرات نفت ایران در ماه مارس را حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز اعلام کرده‌اند که با رشدی ۱۲ درصدی، بالاترین رقم صادراتی از زمان آغاز تحریم‌های آمریکا به شمار می‌آید.

**استفاده حداکثری از معافیت‌ها

در اینجا نیز همانند تحریم‌های یکجانبه، پای آمریکا در میان است. در واقع مشتریان آسیایی نفت ایران که نگران عدم تمدید معافیت خرید نفت ایران توسط آمریکا هستند، در تلاشند تا در ماه‌های باقی مانده از این معافیت استفاده کنند تا زمان بیشتری برای هماهنگ کردن پالایشگاه‌های خود با نفتی به جز نفت ایران داشته باشند.

بنابراین اگر آمریکا این معافیت را لغو کرده و یا آن را محدودتر کند، احتمال پایین آمدن دوباره صادرات نفت ایران بیشتر خواهد شد.

**سایه خلاء نفت ایران و ونزوئلا در بازار

دلیل دیگری که باعث افزایش صادرات نفت ایران در ماه گذشته میلادی شده، کمبود نفت ترش در بازار است که به دلیل بحران در تولید نفت ونزوئلا و تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران بوجود آمده است.

این کمبود زمینه را برای رشد قیمت‌ها فراهم کرده است؛ تا آنجا که اوپک در آخرین گزارش خود، اختلاف قیمت نفت‌خام سنگین ایران را در ماه فوریه نسبت به ماه ژانویه پنج دلار و ۱۰ سنت اعلام کرد که حکایت از افزایش ۹ درصدی دارد.

در مجموع با وجود اظهار نظر مقامات آمریکایی مبنی بر عدم تمدید معافیت اما شواهد از بازار نشان می‌دهد که خریداران آسیایی نفت ایران شامل چین، هند، ترکیه و کره جنوبی و حتی ژاپن همچنان می‌توانند خریدار نفت ایران باقی بمانند زیرا آمریکا به دنبال نفت ارزان است و خروج کامل نفت ایران از بازار به کاهش عرضه و افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.
 
به گزارش اکو ایران؛ با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.
 
اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.
 
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.
 
مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.
 
امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.
 
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.
 
مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
 
سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.
 
او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴