Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@13:47:23 GMT

عوارض مصرف قارچ‌های خودرو

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۰۹۱۳

عوارض مصرف قارچ‌های خودرو

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، فرزام بیدارپور اظهار کرد: بارش فراوان باران موجب شده در استان کردستان انواع قارچ‌های سمی رویش کنند که هر کدام از آنها خصوصیات ویژه‌ای را دارند.

وی افزود: قارچ‌های سمی می‌توانند بر روی سیستم عروقی، مغزی، کبدی، مشکلات تنفسی و فشار عصبی تاثیر بگذارند، اما بیشتر مشکلات گوارشی و نیز مرگ را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه 50 نوع قارچ سمی در استان موجود است، تصریح کرد: تعداد زیادی از آنها خوارکی و بسیار شبیه به قارچ سمی است اما به دلیل اینکه تشخیص آن صرفا از طریق آزمایشگاه امکانپذیر است توصیه می‌شود به هیچ عنوان از این نوع قارچ‌ها استفاده نشود و از خوردن آنها جلوگیری شود.

بیدارپور با اشاره به اینکه بسیاری از قارچ‌های سمی، کشنده هستند، افزود: این نوع قارچ‌ها خودرو هستند و هیچ گونه پاد زهری ندارند و هر کدام از آنها دارای علائم خاص هستند.

وی در ادامه بیان کرد: قارچ‌هایی که در کنار درخت‌ها روییده شده درجه سم بیشتری دارند و همچنین کشنده هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: قارچ سمی پس از مصرف یک سری علائم‌های زودرس از جمله اسهال، استفراغ، شکم درد و خواب آلودگی را به دنبال دارد چنانچه در 24 ساعت اول مصرف کننده این علائم‌ها را داشت باید به مراکز بیمارستانی مراجعه کند، چرا که با توجه به نوع مصرف قارچ سمی و به دستور پزشک معالج نیاز به شستشو معده و در برخی مواقع نیاز به دیالیز دارد پس در این شرایط افراد نباید به مطب‌های خصوصی مراجعه کنند.

بیدارپور با اشاره به اینکه در سال گذشته سم " آمانیتا " در قارچ خودرو تشخیص داده شد، بیان کرد: قارچ‌های سمی انواع مختلفی دارد که علامت‌های آن عمدتا بعد از یک تا سه روز شروع می‌شود که در صورت تشدید این علامت‌ها ممکن است بیمار هایی از جمله مشکلات گوارشی، کبد، کلیه و مواردی از این قبیل به خطر بیندازد.

وی عنوان کرد: افراد در صورت علائم‌های ذکر شده، سریعا باید به بیمارستان‌ها مراجعه کنند چرا که درمان مسمومیت قارچ سمی یک درمان تخصصی است و با وجود زمان کم باید پزشکان متخصص به وسیله دارو درمانی و موارد دیگر سم را از بدن خارج ‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه سم قارچ خودرو با پخته شدن از بین نمی‌رود، اعلام کرد: برخی افراد بر این باور هستند که در این زمینه تجربه دارند و انواع قارچ‌ها را از نوع رنگ و ساقه آنها می‌شناسند و به این نوع قارچ‌ها دست می‌زنند که متاسفانه دچار بیمارهای پوستی می‌شوند.

بیدارپور با اشاره به اینکه به دلیل مصرف قارچ سمی، هفت نفر در شهرستان سقز مسموم شدند، خاطرنشان کرد: در پنج منطقه کردستان مسمومیت داشته‌ایم که خوشبختانه زود مراجعه کردند و به عوارض بستری و اختلالات کلیوی دچار نشده‌اند.
وی در پایان با بیان اینکه افراد از قارچ‌های خودرو به هیچ عنوان نباید استفاده نکند، توصیه کرد: افراد از قارچ‌های دارای مجوز و بسته بندی شده در فروشگاه‌ها و مراکز مورد تائید و پرورش داده شده خریداری و مصرف کنند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۰۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • افراد زودجوش این دمنوش را مصرف کنند