Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تبريز- ايرنا- سفير ترکيه در تهران با اشاره به آثار زيانبار تحريم در مناسبات بين المللي گفت: تحريم ايران از سوي آمريکا به معناي تحريم غيرمستقيم کشورهاي همجوار است.

به گزارش ايرنا، «دريا اورس» روز يکشنبه در ديدار با هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تبريز افزود: تحريم ايران نه تنها روابط بين ايران و ترکيه را بلکه تمامي روابط اقتصادي و مناسبات جهاني را تحت تاثير قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي يادآوري کرد: در سال هاي گذشته رقم بالايي در تجارت و مبادلات ايران و ترکيه هدف گذاري شده بود و در سه چهار سال قبل تجارت 2 کشور به رقم هاي بسيار بالايي رسيد که اعمال تحريم ها از سوي آمريکا عليه ايران و همراه شدن برخي کشورهاي اروپايي با آن بر اين روند تاثير منفي گذاشت.
سفير ترکيه در تهران گفت: نوسانات ارزي حاصل از تحريم ها که با دخالت برخي کشورها و اقتصادهاي بانکي در يک کشور ايجاد مي شود، ضررهاي بزرگي وارد مي کند.
اورس ادامه داد: اگر اقتصاد يک کشور شکننده باشد آسيب خواهد ديد و اگر مقاوم باشد ايستادگي کرده و دوباره به مسير اصلي خود برمي گردد.
وي با اشاره به اينکه اقتصاد ايران بسيار قوي است، يادآوري کرد: تجار ايران و ترک مي توانند با ارايه راه حل هاي مناسب و همکاري با همديگر از اين روزهاي سخت عبور کنند و 2 ملت همسايه و همجوار که مشترکات آن ها از اختلافات آن ها زياد است، مي توانند در اين راستا به هم کمک کنند.
سفير ترکيه در تهران گفت: در چارچوب حسن نيت و اراده سياسي بالايي که بين روساي جمهوري ايران و ترکيه وجود دارد مي توان مشکلات اقتصادي را حل و فصل کرد.
اورس با بيان اينکه در حل اين مشکلات، بازرگانان در رديف اول قرار دارند، افزود: تجار در جريان مسائل و مشکلات قرار داشته و با آن دست و پنجه نرم مي کنند و مي توانند راهکارهاي رفع اين مشکلات را ارايه دهند.
وي با اشاره به آمادگي خود براي انتقال مشکلات تجار ايران و ترک به طرف هاي ايراني و ترکيه اي اظهار داشت: تجار با مشکلات مختلفي در زمينه تجارت، بانکداري، حمل و نقل، لجستيک، تعرفه هاي گمرگي دسته و پنجه نرم مي کنند و سفارت ترکيه در تهران آماده است در حد توان خود براي برقراري ارتباطات سياسي، اقتصادي و فرهنگي تجار با همديگر و همکاري بين آن ها گام بردارد.
سفير ترکيه در تهران با بيان اين که اتاق هاي بازرگاني در حل و فصل مشکلات تجار ايران و ترکيه خيلي تاثيرگذار بوده و مي توانند نقش زيادي ايفا کنند، افزود: بايد با ارايه راه ها و نگرش هاي جديد، انتقال اين مشکلات به وزارتخانه هاي مربوط و پيگيري هاي لازم، آن ها را برطرف کرد.
اورس با اشاره به اينکه در ترکيه براي حل و فصل مشکلات و گسترش مناسبات حسن نيت عالي وجود دارد، افزود: هر تهديدي فرصت بوده و بايد به صورت برد-برد به نفع 2 کشور از اين فرصت ها استفاده کرد.
وي با اشاره به ارتباطات قوي دو کشور حتي در شرايط بد اقتصادي گفت: مراوده و تعامل تجار ايران و ترکيه به نفع هر دو کشور بوده و هر دو طرف حسن نيت و اراده خوبي در اين راه دارند.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تبريز نيز در اين جلسه گفت: حجم مبادلات ايران و ترکيه پس از اعمال تحريم ها و اعلام ممنوعيت ورود حدود 400 کالا به ايران از سوي آمريکا بسيار کم شده است.
يونس ژائله، با تاکيد بر لزوم اتخاذ تدابير جديد از سوي تجار دو کشور براي شرايط جديد، افزود: از جمله اين راهکارها ايجاد زمينه براي جايگزيني مسير ترکيه جهت تجارت کالاهايي است که ايران با کشورهاي ديگر انجام مي دهد و شکر، گوشت و نهاده هاي کشاورزي از جمله آنهاست.
وي با اشاره به کسري تجاري و بازرگاني حاصل از تحريم ها در دو کشور ايران و ترکيه اظهار داشت: بهترين کار براي جبران اين کسري، تامين کالاهاي مورد نياز هر دو کشور از همديگر است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تبريز با اشاره به حجم تجارت بيش از 10 ميليارد دلاري ايران در بخش دارو و غذا، گفت: ايران مي تواند نيازهاي خود را از طريق ترکيه تامين کند و با اين کار به رفع کسري تجاري اين کشور کمک کند.
ژائله ادامه داد: در اين برهه نياز است تا ترکيه برخي کالاها مانند فرآورده هاي پتروشيمي را بجاي خريد از ديگر کشورها مانند عربستان از ايران تهيه کند تا سهم ايران در تجارت خارجي افزايش يابد.
وي با بيان اينکه تجارت منطقه در حال بسته شدن است، يادآوري کرد: برقراري رابطه بيشتر بين تجار ايران و ترکيه و توسعه دروازه مراوادات دو کشور در اين برهه ضروري بوده و تجار ايراني مي توانند از بنادر ترکيه مانند ترابوزون و خط آهن اين کشور براي افزايش تجارت منطقه استفاده کنند.
در اين جلسه هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تبريز، روابط اقتصادي بانکي، ترانزيت کالا، تعرفه هاي گمرکي، ورود دلالان و واسطه ها به فضاي مالي ايران و ترکيه و عدم شناخت مردم ترکيه از پتانسيل هاي گردشگري و توليدات ايران به ويژه تبريز را از جمله مشکلات موجود در تجارت ايران و ترکيه اعلام کرده و خواستار رفع اين مشکلات و ايجاد کانال ويژه مالي بين دو کشور شدند.
8023/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۳۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد

وزیر صمت از تجارت و صنعتگران ایران دعوت کرد از فرصت‌های اقتصادی در بازار آفریقا بهره‌مند شوند.

به گزارش مشرق، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار داشت: امروز اجلاس آفریقا را داشتیم و فردا بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

دیگر خبرها

  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی