Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای حفظ حقوق بیت المال و اراضی ملی مازندران با اشاره به تلاش بیشتر مسئولان برای بازسازی مناطق سیل‌زده استان، گفت: خسارت سیلاب اخیر معادل دو سال اعتبارات عمرانی مازندران بوده است. ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  سید یونس حسینی عالمی امروز در جلسه کارگروه استانی مدیریت سیلاب در مازندران با تاکید بر آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها در استان، اظهار داشت: باید در گام نخست با تعیین اولویت در رودخانه‌های سیلاب‌خیز موانعی که مانع عبور جریان آب در رودخانه می‌شود برداشته شود و همه باید به تحقق این مهم کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه نباید سازه‌های تقاطعی نامناسب در مسیر رودخانه‌ها از جمله راه‌های دسترسی، پل‌های نامناسب ایجاد کنیم، افزود: متاسفانه در سیل اخیر شاهد خسارت هزار و 700 میلیارد تومانی به تاسیسات، اراضی و منازل مسکونی در استان بودیم که این رقم حداقل معادل اعتبارات عمرانی دو سه ساله استان است.

حسینی عالمی با اشاره به جدیت دستگاه قضا در برخورد با متخلفان و مطالبه مردم در زمینه آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی نباید به افرادی که سابقه تخلف در رودخانه را دارند اعتماد کنند و اجازه ورود به رودخانه و با بهره برداری از مصالح شن و ماسه به آن‌ها داده نشود.

وی، وجود و رویش درختان در بستر رودخانه‌ها و عدم بهره برداری از آن‌ها را یکی از علل افزایش میزان خسارت برشمرد و گفت: در بازدیدهای میدانی شاهد بودیم که از یک منطقه بیش از 700 کمپرسی درختان افتاده جمع آوری شد تا مسیر سیل بازگشایی شود لذا درختان که مانع جریان سیلاب می‌شوند باید قطع شده تا جریان سیلاب تغییر مسیر ندهد.

اصفهان| محور خور به طبس به‌علت سیلاب شدید تا اطلاع ثانوی مسدود شدوزارت نیرو تاکنون نتوانسته سند جامع سیلاب در کشور را عملیاتی کندکرمان| طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب‌ها خسارت زیادی به فاریاب وارد کرد

دادستان مرکز استان با اشاره به ضرورت انجام آزادسازی بستر و بازگشایی مسیر در بازه‌های شهری از سوی شهرداری‌ها، تاکید کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید در مورد ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها رفتار سختگیرانه داشته باشند و بناهای غیرمجاز را تخریب کنند.

وی افزود: هیچ حجتی برای هیچ مدیری جهت برطرف کردن رفع موانع انتقال آب وجود ندارد و دادستان‌ها در سراسر استان با همکاری نیروهای انتظامی برای آزادسازی بستر و حریم و برداشت موانع انتقال آب آماده همکاری هستند.

برابری سیل نوروز مازندران با 300 سال گذشته

ابراهیم یخکشی، مدیر عامل آب منطقه ای مازندران نیز با اشاره به ویژگی‌های سیل اخیر در استان مازندران به پیامدهای آن از جمله خسارت به تاسیسات تقاطعی، اراضی کشاورزی، قطع آب شرب به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم و  آبگرفتگی منازل و اراضی کشاورزی پرداخت و گفت: رفتار سیل در بازه‌های مختلف متفاوت بوده به طوری که در دشت‌ها عمدتا آبگرفتگی و در دامنه‌ها و ارتفاعات همراه با تخریب بوده است.

وی با اشاره به حجم سیلاب گفت: بر اساس اندازه گیری‌های به عمل آمده حجم سیلاب در رودخانه نکارود در بازه آبلو نکا حدود 450 مترمکعب بر ثانیه و در رودخانه تجن حدود 880 مترمکعب بر ثانیه در محل کردخیل فرح آباد ساری و در رودخانه تالار در بازه کیاکلا 433 مترمکعب بر ثانیه و در رودخانه بابلرود در بازه کشتارگاه 318 مترمکعب بر ثانیه بوده است که دوره بازگشت برخی از آن‌ها بالغ بر 300 سال بوده است.

یخکشی با اشاره به اقدامات آب منطقه ای در زمینه مهندسی رودخانه گفت: اقدامات خوبی در سال‌های اخیر انجام گرفته به طوری که در رودخانه تالار عمدتا به ویژه در منطقه سوادکوه حریم و بستر رودخانه تعیین و اعلام و مدل دیواره‌سازی رودخانه با توجه به شرایط منطقه طراحی شد و باید همه دستگاه‌ها بر اساس مطالعات و ضوابط تعیین شده اقدامات خود را عملیاتی کنند.

رئیس هیئت مدیره آب منطقه ای مازندران با اشاره به ویژگی رودخانه‌های استان و ضرورت تنظیف مستمر بستر آن، گفت: باید حداقل برای بازه‌هایی که آسیب پذیری بیشتری به هنگام سیلاب دارند کار رودخانه‌داری مستمری داشته باشیم تا به هنگام وقوع سیلاب میزان خسارت به حداقل برسد.

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران تاکید کرد: بر اساس قانون هر دستگاهی مسئولیت حفظ و نگهداری سازه‌های تقاطعی خود را بر اساس ضوابط مهندسی رودخانه ای که از سوی این شرکت اعلام می‌شود عهده دار خواهد بود و نباید منتظر این باشد که این شرکت اقدامات حفاظتی را انجام دهد.

وی با اشاره به باور نادرست عمومی در خصوص بستر رودخانه که آن را فقط بستر جاری آب در شرایط عادی تلقی می‌کنند، گفت: باید با اقدامات حقوقی و کار اجتماعی حریم و بستر رودخانه‌ها را آزاد و  هر آنچه که سبب سطح مقطع رودخانه جهت عبور جریان سیلاب می‌شود را از بین ببریم.

انتهای پیام/ن

R41358/P/S6,74/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر

علی فاضلی گفت: بنا به گزارش‌های رسیده ماسه شویی‌ها اقدام به افزایش خود سر قیمت کرده و گران فروشی می‌کنند که از اداره صمت و تعزیرات میخواهم ضمن رسیدگی به موضوع با هر گونه تخلف در ماسه شویی‌ها بصورت قاطع و قانونی برخورد کنند.

وی با اشاره به صدور آنی سند توسط ثبت اسناد افزود: اداره امور آب در سریع‌ترین زمان ممکن نقشه حریم و بستر رودخانه‌ها را تهیه کند تا بصورت رسمی سند صادر گردد تا هیچ کس نتواند حریم و بستر رودخانه را تصرف کند.

وی با اشاره به وضعیت آبی شهرستان از رئیس آبفای شهرستان اهر خواست تا با نظارت اصولی بر کارواش‌ها مانع از استفاده غیر مجاز از آب شرب شهر شوند و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کنند.
دادستان اهر افزود:طبق پیش بینی‌ها و گزارشات رسیده هم تابستان گرم و پاییز کم آبی خواهیم داشت، لذا اداره آب و فاضلاب نسبت تعمیر و پاکسازی تصفیه خانه فاضلاب و همچنین شهرداری نیز اقدام به شستشوی سطل‌های زباله و لایروبی کانال‌ها و جمع آوری اصولی زباله‌ها نماید تا شاهد انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر نباشیم.

فاضلی خاطر با تاکید بر مدیریت منابع آبی شهرستان گفت: به باغات غیر مجاز هیچ گونه حق آبه و مجوز حفر چاه صادر نگردد و چاه‌های اضطراری نیز تا از اطلاع ثانوی بصورت پلمپ شده باشند و در صورت فک پلمب مسدود شوند، متاسفانه هر خانه باغ یک چاه غیر مجاز دارد و چاه‌های غیر مجاز نیر شناسایی و معرفی گردند و رها سازی آب به بستر رودخانه نیز تا اطلاع ثانوی و تصویب شورای حفاظت از منابع آبی ممنوع است.

وی از صدور احکام جدید در دستگاه قضایی این شهرستان خبر داد وگفت: کار در فضای سبز و خدمات شهری و خدمات عمومی رایگان جایگزین مجازات جرائم غیر عمد و سبک در اهر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • خروش آبشار فصلی بر اثر بارش‌های اخیر در منطقه کیش انجیرو روستای گوجر + فیلم
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی
  • بارندگی شدید در زارچ با ثبت کمترین خسارت 
  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر