Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@13:46:01 GMT

◄ امداد هوایی ایران برای کمک‌رسانی مجهز نیست

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۰۱۵۵

◄ امداد هوایی ایران برای کمک‌رسانی مجهز نیست

تین‌نیوز | 

در حالی همواره از ضعف وضعیت امداد هوایی در جاده‌ها سخن به عمل می‌آمد که اخیراً این ضعف با توجه به سیل اخیر در چند استان کشور به‌شدت نسبت به گذشته بیشتر احساس شد. خبرهایی که حتی در طول این سال‌ها بسیار شنیده می‌شد که برای مثال «یک فروند هواپیمای امداد هوایی در حال انتقال یک بیمار سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» شاید بتوان گفت که متأسفانه امدادرسانی هوایی ایران به دلایل مختلف شاخصه‌های یک امدادرسانی ایمن را ندارد و موضوع  وجود نداشتن ناوگان ایمن و مجهز هلی‌کوپتری نیز، همواره موردانتقاد مسئولان هلال‌احمر و اورژانس بوده است.

به گزارش تین‌نیوز، علیرضا بحیرایی کارشناس صنعت هوانوردی در این رابطه می‌گوید: حدود شش سال گذشته ایران ۵ فروند هلیکوپتر دست‌دوم از آلمان خریداری کرد که قرار بود به‌صورت آمبولانس هوایی خدمت‌رسانی کند اما ازآن‌پس هم متأسفانه در ناوگان امدادرسانی هوایی با مشکل روبه‌رو بودیم.

او در ادامه عنوان می‌کند؛ ما اگر بخواهیم یک ناوگان مجهز در جهت امدادرسانی در مواقع بحران مانند سیل اخیر داشته باشیم، نیازمند یکسری هلیکوپتر با امکانات مدرن و بروز برای حمل و نجات مصدومان هستیم.

این کارشناس هوایی با تأکید بر این مسئله که باید حداقل تعداد ناوگان هوایی امدادرسان در کشور ما با توجه به وسعتی که دارد بالای ۴۰ فروند باشد، تصریح کرد: «متأسفانه ما در خرید لوازم قطعات یدکی برای تجهیز هلیکوپترها به‌واسطه تحریم‌ها دچار مشکل هستیم، درحال‌حاضر تعدادی هلیکوپتر ساخت روسیه در ناوگان امداد هوایی فعال هستند که در رابطه با تأمین قطعات این تعداد مشکل خاصی وجود ندارد اما برای مثال موتورهای «هلیکوپترهای آلوئت ۳» برای اورهال و تعمیر باید به کمپانی مگان ارسال شود و باید ما قطعات این هلی‌کوپتر را از فرانسه خریداری کنیم. از سوی دیگر با توجه به اینکه ما تحریم هستیم و اجازه نداریم از پول دلار برای مبادلات خودمان استفاده کنیم از همین رو سرپا نگه داشتن این هلیکوپترها بسیار سخت می‌شود.

 بحیرایی در توضیح مطلب فوق می‌افزاید: ما باید یکسری شرکت‌های پشتیبان قطعه داشته باشیم که بتوانند این قطعات را خریداری کنند اما با توجه به اینکه این شرکت‌ها خودشان مشکلات بسیار زیادی دارند و از طرف دیگر دولت از خدمات این شرکت‌ها استفاده می‌کند اما پول آنها را به موقع پرداخت نمی‌کند باعث شده که این شرکت‌ها نیز نتوانند در این رابطه خدمات‌دهی کنند اگر هم خدمات ارائه کنند با ضعف روبه‌رو است.

او ساخت هلی‌کوپتر در ایران را مانند ساخت هواپیمای مسافری امکان‌پذیر نمی‌داند و می‌گوید: ساخت هواپیما بحث بسیار پیچیده‌ای است و برای آن باید حداقل ۱۰ سال آینده را ببینیم. ما در بخش نظامی توانسته‌ایم کارهایی را انجام بدهیم اما با توجه به این‌که ورود به بخش غیرنظامی هوانوردی مستلزم رعایت و الزام گواهینامه‌های بین‌المللی است هم‌اکنون ورود به حوزه ساخت هواپیما امکان‌پذیر نیست.

بحیرایی در ادامه یکی از مهم‌ترین عوامل ضعف در امدادرسانی هوایی را تربیت نیروی انسانی می‌داند و می‌افزاید: «نیروهای انسانی که برای این وسایل پرنده آمادگی دارند خلبان و نیروهای پرسنلی هستند که در بخش غیرنظامی فعال بوده‌اند و درنتیجه برای بحران‌های سیل و زلزله آمادگی ندارند؛ این نیروهای انسانی تنها می‌توانند در منطقه در کنار جاده بنشیند و مصدومان جاده‌ای را جابه‌جا کنند و به دلیل محدودیت امکانات تنها می‌توانند به‌صورت آمبولانس هوایی خدمات بدهند.

طبق گفته او؛ متأسفانه هلی‌کوپترهای امدادرسانی در ایران به اتاق عمل، وسایل درمانی و پزشک متخصص مجهز نیستند و این هلیکوپترها تنها می‌توانند در حد آمبولانس هوایی خدمات‌دهی کنند. 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: امداد هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۰۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی، عملکرد تیم اعزامی مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان را تشریح کرد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با پرداختن به وسعت سیل در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان گفت: صد در صد شهرستان کنارک درگیر سیلاب شده است. در واقع همه محلات هفتگانه به نوعی درگیر سیلاب است اما محلات پنجگانه نظرآباد، سورک، کوهیان، زیباشهر و چادران کاملاً درگیر سیلاب بوده و ضمن در اولویت قرار گرفتن امداد رسانی، از وضعیت بسیار نامناسبی نیز برخوردار بودند.

وی افزود: در خصوص میزان پیشرفت کار امدادی در سطح استان نیز طبق اظهارات جانشین شهردار کنارک، ۹۰ درصد از پنج محله که مساحتی در حدود ۱۵۰ هکتار است دچار سیلاب شده که حدود ۱۰۰ هکتار از این مساحت امداد رسانی شد و در ۵۰ هکتار شامل چادران و نظرآباد همچنان امداد رسانی در حال انجام است.

مرادی روزبهانی ادامه داد: تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران شامل نیروی انسانی به همراه وسایل نقلیه، ۱۰ دستگاه پمپ آب کف کش و لجن کش و دو دستگاه موتور برق با تجهیزات انفرادی برای کمک به مردم سیل زده اعزام شدند.

بر اساس این گزارش، تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و معاونت خدمات شهری و سازمان آتش نشانی در روز پنجشنبه ۳۰ فروردین به محل حادثه اعزام شده است.

تیم عملیاتی مذکور بلافاصله پس از استقرار و از صبح روز جمعه ۳۱ فروردین با حضور در فرمانداری شهرستان کنارک و برگزاری جلسات هماهنگی با مسئولین شهرستان کنارک (فرماندار و شهردار کنارک) عملیات امدادرسانی را آغاز کرده و تاکنون مشغول به خدمت‌رسانی به سیل زدگان در این شهرستان است.

تیم اعزامی از سازمان مدیریت بحران شهر تهران تا پایان روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در حدود ۳۶۰ نفر ساعت زمان صرف عملیات امداد رسانی به سیل زدگان کرده است.

کد خبر 6089774

دیگر خبرها

  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • اضافه شدن ۲ بالگرد به ناوگان امدادی و آموزشی همدان
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • امداد رسانی به بیش از ۵۷ هزار آسیب دیده سیلاب سیستان و بلوچستان
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری یاسوج
  • ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر در حال خدمات رسانی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان هستند
  • خدمات رسانی ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر به سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • آخرین وضعیت امداد رسانی به شهرستان زیرکوه
  • تداوم امداد رسانی هوایی به مناطق سیل زده قصرقند