Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:19:26 GMT

کشاورزی مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در تحقق رونق تولید

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۲۹۱

کشاورزی مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در تحقق رونق تولید

شهرکرد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد گفت: کشاورزی مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در تحقق شعار سال و رونق تولید است.

محمدعلی ترکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا که این استان طی سالهای گذشته موفقیت های بسیاری در حوزه تولید محصولات کشاورزی به ویژه در حوزه بادام کسب کرده می توان گفت کشاورزی از مزیت های نسبی این استان در تحقق رونق تولید و توسعه پایدار به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این موضوع می طلبد با تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی و هدایت سرمایه گذاری به سمت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در افزایش ارزش افزوده و بهره وری در این حوزه گامهای اساسی برداشت.
ترکی همچنین با تاکید بر حمایت از کارآفرینان حوزه های مختلف تصریح کرد: حمایت از ایده های جدید، تشویق جوانان نخبه و توانمند و اختصاص اعتبار برای تجاری سازی ایده ها می تواند در این مسیر راهگشا باشد.
این استاد دانشگاه، حذف سوداگری و واسطه گری از اقتصاد کشور را از دیگر راهکارهای تحقق شعار سال عنوان کرد و گفت: باید تا می توان واسطه گری را از اقتصاد کشور کمرنگ کرد و بجای آن از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران واقعی حمایت کرد.
ترکی، فرهنگسازی در خصوص مصرف کالای ایرانی را از دیگر راهکاری رونق تولید در کشور برشمرد و افزود: با تولید کالاهای باکیفیت در داخل از یک سو و ایجاد یک رویکرد جمعی در استفاده از کالاهای ایرانی می توان در بهبود وضعیت اقتصادی کشور گام موثری برداشت.
به گزارش ایرنا، مقام معظم رهبری سال 98 را با عنوان سال رونق تولید نامگذاری کردند.
در این استان سالانه بیش از یک میلیون و 400 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می شود که از این مقدار، حدود 820 هزار تن (65 درصد) مربوط به محصولات زراعی، حدود 200 هزار تن (16 درصد) به محصولات باغی و مابقی به محصولات دام و طیور و کشت گلخانهای اختصاص دارد.
رتبه نخست تولید بادام آبی کشور با 24 هزار تن در سال، رتبه 6 تولید قارچ خوراکی با سالانه 7 هزار تن، تولید 250 هزارتن شیر معادل 3.2 درصد شیر کشور، تولید 21 هزار و 200 تن گوشت قرمز و 27 هزار تن گوشت مرغ و تولید یک هزار و 500 تن عسل را از مهمترین ظرفیت های بخش کشاورزی استان به شمار می رود.
همچنین یک سوم تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی است که در مقایسه با کشور که 20 تا 22 درصد است، نشان از ظرفیت و جایگاه خوب بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان دارد.
7363/6021

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شعار سال کشاورزی رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، فرشید شبانی با بیان اینکه آفت ملخ موجود در منطقه بومی است، گفت: میانگین جمعیتی این آفت در منطقه هر سال با توجه به وجود کانون‌های آن در منطقه متغیر است و مبارزه با این آفت براساس جمعیت انجام می‌شود.
وی افزود: ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق فلارد (بخشی از مناطق مرتعی و مزارع و باغات) مشاهده شده است.
شبانی گفت: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۵ هکتار از منطقه لندی شهرستان اردل آلوده به آفت ملخ‌های بومی شاخک بلند شده است.
به گفته شبانی، منطقه آلوده به آفت ملخ در لندی منطقه‌ای جنگلی، پرشیب و غیرقابل دسترس است که کشاورزان با شخم غیرقانونی اقدام به کشت کرده‌اند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ملخ‌های محلی و بومی در عرصه‌های جنگلی به صورت عادی وجود دارد و به وسیله سایر عوامل طبیعی تحت کنترل است، اما شخم زدن و تبدیل این عرصه‌ها به زمین‌های کشاورزی موجب افزایش جمعیت آفت شده که برای کشاورزی مضر و خسارت‌زا است.
وی گفت: در خصوص کمک به کشاورزان منطقه لندی با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی کشاورزان باید تصمیم‌گیری شود.
شبانی یادآوری شد: هرچند با توجه به بارش‌ها و اراضی شیب‌دار احتمال تلفات زیاد آفت ملخ در منطقه لندی وجود دارد، اما در صورت گسترش آفت و احتمال خطر سرایت و آلودگی مزارع پایین دست؛ به طور حتم برای مبارزه با آن وارد عمل می‌شویم.
به گفته شبانی، تخریب اراضی جنگلی تخلف به شمار می‌رود و مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری باید متخلفان با هدف حفظ عرصه‌های جنگلی مقابله کند.
وی در خصوص آلودگی سایر مناطق چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ افزود: سالانه مبارزه با آفت ملخ بومی و محلی در سطح ۲۰۰ هکتار از شالیزار‌های برنج در منطقه بارز و شوارز لردگان لردگان انجام می‌شود.
شبانی افزود: همچنین مبارزه با آفت ملخ بومی در سطح ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی، مزارع دیم، غلات و حبوبات منطقه ارمند شهرستان خانمیرزا از توابع این استان آغاز شد.
به گفته شبانی، افزون بر این هر سال درمناطق بازفت، صمصامی، شیخ علی خان از توابع شهرستان کوهرنگ مبارزه با ملخ انجام می‌شود که تاکنون گزارشی مبنی به افزایش جمعیت این آفت دریافت نشده است.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق دستورالعمل ملخ جزو آفت‌های عمومی است که در صورت افزایش جمعیت با توجه به اشتها و تغذیه زیادی که از سبزینگی گیاه دارد از قدرت تخریب بالایی برخوردار است.
وی افزود: بیشتر آفت‌های ملخ استان در مرحله پورگی و نوزادی قرار دارند و برای جلوگیری از حالت طغیانی کار کانون‌کوبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه براساس نُرم تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات وجود بیش از ۱۲ عدد پوره ملخ در یک مترمربع نیاز به مبارزه دارد و کمتر از این میزان اقتصادی نیست گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هرچند جمعیت ملخ‌های بومی در تمامی مناطق و کانون‌های آلوده استان در حالت طغیانی نیست ولی در برخی مناطق به نرم مبارزه رسیده که مبارزه با آنها باید با دقت و لحاظ کردن مسائل زیست محیطی انجام شود.

دیگر خبرها

  • کلنگ‌زنی و افتتاح ۴ طرح بزرگ کشاورزی و دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • خسارت به کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه در بارش اخیر
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری