Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@19:07:25 GMT

قسم خوردن به مقدسات آخرین راه برای اثبات یک مدعا است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۳۷۵۱

قسم خوردن به مقدسات آخرین راه برای اثبات یک مدعا است

نصیرالدین جوادی، مدرس دانشگاه معارف قرآن و عترت اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان درباره شرایط و زمان قسم خوردن به مقدسات، اظهار کرد: زمانی که حق و حقوق کسی در حال ضایع شدن و یا لازم شد که در محضر دادگاه سوگند یاد کند، فرد باید سوگند خورده و از حق و حقوق خود دفاع کند.
وی ادامه داد: قسم دروغ خوردن حرام و گاهی اوقات نیز قسم خوردن مکروه است، مانند مواقعی که لزومی ندارد، اما فرد قسم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در فرهنگ دینی، زیاد قسم خوردن چندان خوشایند و شایسته نیست.
این استاد دانشگاه با اشاره به قسم خوردن در زمان خرید و فروش، افزود: قسم خوردن خصوصا به نام جلاله خداوند در هنگام خرید و فروش کالایی کراهت دارد و اگر این قسم خدای ناکرده دروغ باشد که اصلا حرام بوده و منجر به پرداخت کفاره می‌شود. در روایات نیز آمده است که در درستی سخن کسانی که زیاد قسم یاد می‌کنند شک کنید. 

دروغ زمینه‌ساز رواج قسم خوردن‌های نابجا است
جوادی با بیان اینکه امروزه در جامعه ما قسم خوردن در میان مردم رواج زیادی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: جوامعی که دروغ در آنها زیاد است مردم زیاد به قسم خوردن متوسل می‌شوند، چرا که در سطح اجتماعی فرد دروغگو سعی می‌کند حرفش را با قسم خوردن ثابت کند، اما در فرهنگ ایران باستان مردم اهل راستی و راستگویی بودند و متاسفانه ما در یک سیر تاریخی به این وضعیت دچار شده‌ایم.
وی گفت: یکی از علل شیوع این وضعیت در کشور شاید این باشد  که دروغگویی یا به قول خودشان «نگفتن حقیقت» در بین برخی مسئولان جایگاه  پیدا کرده و مردم احساس می‌کنند که برخی مسئولین آن هم در جایگاه‌ها و چهره‌های مذهبی در حال دروغ گفتن به آنها هستند، این مسئله تا حدودی سبب رواج دروغ و در کنار آن سوگند خوردن در جامعه شده است. 

قسم خوردن آخرین راه برای اثبات کردن حقی است
جوادی تصریح کرد: در آموزه‌های دینی زمانی که کار به شدت گره خورده و راهی برای حل مشکل نیست، می‌توان به سوگند خوردن متوسل شود. مثلا در قانون «لعان» اگر مردی نسبت به همسرش نسبت ناروایی نسبت دهد و شاهدی هم نداشته باشد باید چهار بار بر درستی حرف خود سوگند بخورد و در مقابل نیز خانم اگر حرف شوهرش را انکار کند باید چهار بار مخالف آن سوگند خورده و مرتبه پنجم بگوید «قسم خداوند بر من باد اگر دروغ بگویم» تا آن اتهام از او رفع شود.
مدرس دانشگاه معارف قرآن و عترت اصفهان بیان کرد: اگر کسی به دروغ سوگند بخورد و در دادگاه ثابت شود که او دروغ گفته است، قاضی می‌تواند تحت عنوان تعزیر او را مجازات کند و یا اگر کسی بر انجام کاری سوگند خورد و بعد آن را انجام نداد، باید کفاره عدم انجام سوگندش را بپردازد. 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان قسم دروغ پرداخت کفاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد

نماینده سبزوار گفت: آقای رشیدی کوچی به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.

به گزارش خبرآنلاین، جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی، طی روز‌های اخیر در گفت‌وگویی، درباره بررسی طرح صیانت در مجلس یازدهم گفت: «طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد، ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد، زیرا سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود.»

در همین راستا، علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس یازدهم، با اشاره به بررسی مجدد طرح صیانت در مجلس گفت: «من درباره این موضوع معطل نیستم، اما بیشترین ظلم را آقای رشیدی کوچی، به مجلس و کشور و نظام جمهوری اسلامی کرد. او به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.»

وی گفت: «افرادی مانند آقای رشیدی کوچی که در این زمینه بسیار کج فهم هستند، بیشترین ظلم را به خود فضای مجازی کردند. امروز مشاهده می‌کنیم که فضای مجازی بدون مصوبه مجلس فیلتر است و مردم به سختی از سکو‌های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند و آسیب‌های به شدت بدی برای مسائل فرهنگی ایجاد کرده است.»

نماینده سبزوار گفت: «از آن طرف رها شدن فضای مجازی، در اعتراضات سال ۱۴۰۱ چقدر به کشور ضرر وارد کرد. حتی امثال آقای رشیدی کوچی طرح صیانت را نخوانده بودند، من در کمیسیونی که ایشان عضو نبود و شرکت کرد، سوال کردم که طرح را خوانده‌اید و پاسخ داد خیر.»

وی افزود: «صرفا این اتفاقات را در کشور به دلیل کار‌های پوپولیستی انجام دادند. فضای مجازی باید قانون‌مند و ضابطه‌مند شود و این موضوع را همه عقلا در دنیا می‌پذیرند. مجلس به دنبال فیلترینگ نبود بلکه به دنبال ضابطه‌مند بود دستگاه‌هایی که به مجلس مرتبط نبودند آن را فیلتر کردند.»

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • ۶ اشتباه رایج بعد از غذا خوردن
  • 6 اشتباه رایج بعد از غذا خوردن
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد
  • ظهور و اثبات قدرت ایران در عرصه بین‌المللی!
  • ببینید | تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • یک بار دیگر پادشاهی ایران در فوتسال آسیا به همگان اثبات شد
  • قرآن، سندی برای اثبات «خلیج همیشه فارس» + فیلم
  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • تصاویری از تشکیل چندین دریاچه‌ شیرابه در تهران؛ وعده مسئولان دروغ شد! | فیلم