Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@03:14:50 GMT

تولید برق از برف و باران

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۴۰۹۸

تولید برق از برف و باران

مکان های برفی، نقاطی مناسب برای استفاده از صفحات خورشیدی به منظور تولید برق نیستند، اما محققان وسیله ای تازه برای تولید الکتریسیته از خود برف ابداع کرده اند.

استفاده از صفحات خورشیدی برای تبدیل نور خورشید به برف روز به روز بیشتر و بیشتر می شود. اما در مناطقی که در نیمی از سال پوشیده از برف و یخ است، استفاده از صفحات خورشیدی چندان توجیهی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای حل این مشکل گروهی از محققان دانشگاه یو سی ال ای، وسیله ای برای استخراج برق از برف تولید کرده اند.

این دستگاه که Snow TENG نام دارد، از الکتریسیته استاتیک برای تولید برق در زمان تبادل الکترون ها استفاده می کند. پیش از این از وسایلی مشابه به منظور ساخت ژنراتورهایی استفاده شده بود که می توانستند از حرکت بدن، نمایشگر لمسی و حتی قدم زدن در کف اتاق برق تولید کنند. اما تا به حال این روش در مورد برف استفاده نشده بود.  

برف دارای بار الکتریکی مثبت است و لذا مالیده شدن آن بر روی ماده ای دیگر که دارای بار الکتریکی منفی است باعث تولید انرژی برق می شود. بعد از بررسی های فراوان در این زمینه از یک ماده سیلیکونی خاص به عنوان موثرترین ماده برای تسریع این فرایند استفاده شده است.

Snow TENG که با چاپگر سه بعدی قابل تهیه است از یک لایه سیلیکون متصل به یک الکترود تهیه شده و می توان با اتصال آن به صفحات خورشیدی، حتی در صورت پوشیده شدن صفحات یادشده از برف به تولید برق ادامه داد. همچنین این دستگاه می تواند از حرکت قطرات بارانی که بر روی صفحات خورشیدی می افتند نیز برق تولید کند.

مدل فعلی این دستگاه تنها قادر به تولید میزان اندکی برق از برف و باران است که از 0.2 میلی وات در هر متر مربع فراتر نمی رود. لذا از آن تنها می توان برای تولید حسگرهای کوچک استفاده کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری تولید برق صفحات خورشیدی برف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۴۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی

حمیرا ریگی اظهار کرد: برای اجرایی شدن ساخت نیروگاه خورشیدی با مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی برق ایران (سنا) نشستی برگزار و در خصوص چگونگی همکاری‌های مشترک در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های برق بحث و تبادل نظر شده است.

وی افزود: همچنین برای ساخت نیروگاه خورشیدی با هدف بهینه‌سازی و مدیریت انرژی در سازمان، مدیرعامل این شرکت سرمایه گذاری به همراه معاون بنیاد مستضعفان کشور و جمعی از مدیران ارشد بنیاد مستضعفان از پست برق ۲۳۰ کیلوولت و قطعه زمین ۶۲ هکتاری با کاربری ساخت نیروگاه تجدید پذیر(خورشیدی , بادی) واقع درسایت پتروشیمی، پست ها و شبکه توزیع برق و از پست اختصاصی ۶۳ به ۲۰ کیلوولت سازمان منطقه آزاد چابهار و زمین پیرامون آن به منظور بررسی فنی امکان ساخت نیروگاه خورشیدی و بادی بازدید کرده‌اند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزادچابهار ادامه داد: مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی برق ایران (سنا) در جلسه ای با محمدحسن رئیسی جانشین مدیریت امور بهره برداری منطقه آزاد چابهار در محل پست برق نهالستان منطقه آزاد شرکت و در این نشست مشترک پس از تبادل اطلاعات و تشریح مسائل مربوط به تاسیسات و شبکه‌های انتقال و توزیع آب، برق و فاضلاب این سازمان تصمیماتی گرفته شد.

وی گفت: مقرر شده تا با مشارکت همدیگر در توسعه پست اختصاصی نهالستان از ۱۵ به ۴۵ مگاوات، ارزیابی و ممیزی خطوط انتقال و شبکه توزیع آب و برق سازمان اقدامات لازم صورت گیرد.

ریگی تصریح کرد: سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه طراحی، تهیه، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری نیروگاه خورشیدی در سه فاز شامل ساخت ۲۰ تا ۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ضلع شمالی و غربی پست برق نهالستان، بررسی ساخت ۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در انتهای شهرک دی و بررسی ساخت نیروگاه خورشیدی در انتهای فاز ۲ کارگاهی توافق شده است.

وی بررسی فنی و تعویض هادی خط انتقال( فوق توزیع) ۶۳ کیلوولت از نیروگاه کنارک تا پست نهالستان، بررسی فنی ایجاد سامانه هوشمند سازی، تله متری به منظور کنترل و مدیریت پست‌های برق و ایستگاه‌های پمپاژ آب، بررسی فنی اقتصادی و تهیه و نصب کنتورهای هوشمند برق و بررسی فنی اقتصادی تأمین برق روشنایی معابر سازمان از طریق انرژی خورشیدی و توربین بادی را مورد تاکید و توافق طرفین عنوان کرد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزادچابهار افزود: همچنین مقرر شد تا بررسی فنی اقتصادی تأمین برق بخشی از بار سازمان به صورت پایلوت از طریق ساخت نیروگاه (توربین) بادی و بررسی فنی ایجاد اتاق مونیتورینگ تاسیسات زیربنایی در دفتر مدیریت محترمه عامل سازمان و مدیریت بهره‌برداری صورت گیرد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد یک شراره خورشیدی به زمین چقدر خطرناک است؟
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم