Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:17:39 GMT

رشد سهم بخش های «کشاورزی» و «خدمات» در اشتغال

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۶۷۴۶

رشد سهم بخش های «کشاورزی» و «خدمات» در اشتغال

تهران – ایرنا- بررسی های جداول آماری نشان می دهد سهم بخش های کشاورزی و خدمات در اشتغال، در دوره زمانی سال 1397 به ترتیب دو دهم درصد و یک دهم درصد افزایش یافته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، بررسی های جداول آماری نشان می دهد که سهم اشتغال در بخش صنعت در سال گذشته 32 درصد بود که نسبت به سال 1396 کاهش سه دهم درصدی را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«حمید حاج اسماعیلی» کارشناس حوزه کار در این خصوص به ایرنا گفت: امکان توسعه صنایع متوسط و بزرگ بدون ورود و مشارکت بخش خصوصی امکانپذیر نیست.
این کارشناس حوزه کار افزود: رویه سنتی و سختی در حوزه اقتصاد وجود دارد و این امر مانعی بزرگ برای بخش خصوصی است. به این معنی که دولت در صنایع بزرگ فعال است و کمتر مسیر را برای ورود بخش خصوصی باز می کند.
وی گفت: بازنگری قوانین و ایجاد بسترسازی برای ورود بخش خصوصی، حمایت از این بخش برای ورود در حوزه صنعت و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی از عواملی است که می تواند شرایط بخش صنعتی و میزان اشتغال در آن را متحول کند.
حاج اسماعیلی گفت: پیش از تحریم ها حداکثر نرخ اشتغال در بخش صنعت به سختی به 34 درصد رسید، هم اکنون نیز به دلیل شرایط خاص اقتصادی امکان فعالیت در این بخش وجود ندارد.
وی افزود: سرمایه گذاری در بخش صنعت با ریسک های بالا همراه است و محدودیت های جدی در بازار کار وجود دارد؛ بنابراین امکان توسعه بخش صنعت حداقل در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و باید از ظرفیت های بخش خدمات و گردشگری در ایجاد اشتغال استفاده کنیم.
به گفته این کارشناس، ظرفیت مناسبی در بخش خدمات وجود دارد و در نرخ اشتغال تا حدود 52 درصد را در این بخش تجربه کرده ایم.
حاج اسماعیلی افزود: در حوزه خدمات، سه زیربخش «توزیع»، «خدمات رسانی به مردم» و «گردشگری» مطرح است و می توانیم نرخ اشتغال در این بخش را با این زیربخش ها حفظ کنیم.
وی اظهار داشت: در این سالها کشاورزی نیز با نوسانات مختلفی روبه رو بوده و با اتفاقاتی که از اواخر سال گذشته و فروردین ماه امسال افتاد، بخش بزرگی از کشاورزی نابود شد؛ با این حال، بارش های یک ماه اخیر منابع آب عظیمی برای کشور ایجاد کرد که فرصتی استثنایی را برای کشور فراهم کرده است.
این کارشناس تصریح کرد: اگر ظرف یکی دو ماه آینده بتوانیم مشکلاتی که در پنج استان به صورت جدی در بخش کشاورزی ایجاد شده را ساماندهی کنیم، همین امسال بهره وری و بازدهی خوبی در بخش کشاورزی خواهیم داشت.
وی معتقد است: با توجه به اینکه برخی مشاغل کشاورزی را به دلیل سیل از دست داده ایم، اما اشتغال مجددی ایجاد شده و در نیمه دوم امسال 400 هزار و سال آینده نیز 600 تا 700 هزار فرصت شغلی جدید در بخش کشاورزی خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، مرکز ملی آمار ایران جداولی از سهم اشتغال در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات در سال 1397 و نسبت به سال قبل از آن (1396) منتشر کرده است.
براساس این داده ها، اصفهان صنعتی ترین استان کشور است و نرخ اشتغال این استان در حوزه صنعت 40.8 درصد است البته این نرخ نسبت به سال 1396 کاهش 4.8 درصدی داشته است.
پایتخت کشور با 63.5 درصد بالاترین نرخ اشتغال در حوزه خدمات را در بین استان ها دارد و بعد از آن بوشهر با 60.6 درصد در رتبه بعدی قرار دارد.
در بخش کشاورزی استان خراسان شمالی با 36.4 درصد بیشترین و تهران با 1.5 درصد کمترین نرخ اشتغال را دارند.
اقتصام**9132**9189

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اشتغال كارشناس خدمات و گردشگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد ویس‌کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همزمان با هفته کار و کارگر گفت: تعاونی‌های زنان تعاونی‌های هستند که حداقل ۷۰ درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

وی عنوان کرد: تعداد ۷ هزار و ۱۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ نفر بالغ بر ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.

وی تصریح کرد: ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

وی گفت: تعاونی‌های زنان بیشتر در حوزه صنایع دستی، فرش دستباف، صنایع غذایی، صنایع بسته‌بندی و کشاورزی فعالیت دارند.

ویس کرمی تأکید کرد: در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که از رشد بیش از ۲۲ درصدی نسبت به مدت دوره مشابه قبل برخوردار است.

وی با تاکید بر تقویت تعاونی های زنان در سال جاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه سایر دستگاه‌ها نیز همکاری مطلوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی خواهد شد.

کد خبر 6092499

دیگر خبرها

  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رئیس جمهور
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رییس جمهور
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است