Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@07:49:37 GMT

اضافه وزن شایع ترین بیماری در کاشان است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۱۵۰۸

اضافه وزن شایع ترین بیماری در کاشان است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  دکتر سید علیرضا مروجی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، امروز در نشست خبری با اهالی رسانه به مناسبت هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت) گفت: دیابت در ایران و کاشان نگران کننده است.

وی با اشاره اینکه آمار دیابت بر اساس مطالعات و بررسی از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نشان می‌دهد که در کشور و همطنور کاشان دو برابر است گفت: شیوع دیابت در کشور ۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد و در استان اصفهان ۱۰.۵ درصد است.

به گفته وی، اضافه وزن یکی از عوامل خطر دیابت است که در کاشان نیز ۷۰ درصد کاشانی‌ها مبتلا به اضافه وزن (شامل چاقی و اضافه وزن) هستند.


عوامل افزایش شیوع به دیابت و اضافه وزن


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد:کم تحرکی، اضافه وزن و رژیم غذایی نامناسب را از عوامل افزایش شیوع این دو بیماری در کاشان است.

دکتر مروجی، «مراقبت‌های اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت» را شعار هفته سلامت در سال ۹۸ عنوان کرد و گفت: «پوشش همگانی بهداشت» عنوان شعار روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ ه. ش) است.

وی، با تاکید بر اینکه پوشش همگانی بهداشت هدف نخست سازمان جهانی بهداشت است گفت:دستیابی به این هدف حصول اطمینان از این امر است که هر کسی بتواند به مراقبت‌های مورد نیاز خود در هر زمان که به آن نیاز دارد دسترسی داشته باشد.


به گفته وی، هفته سلامت به ترتیب از روز یکشنبه یکم اردیبهشت تا هفتم این ماه با عناوین دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، رکن سلامت، آموزش مشارکت اجتماعی سلامت، مراقبت‌های اولیه بهداشتی و سلامت روان، سلامت در حوادث و بحران ها، سبک زندگی سلامت محور، سلامت جمعیت و خانواده نامگذاری شده است.

   برگزاری همایش مراقبت‌های اولیه بهداشتی با حضور دکتر ملک افضلی مشاور وزیر


دکتر مروجی زنگ سلامت در مدارس کاشان، برگزاری همایش مراقبت‌های اولیه بهداشتی با حضور دکتر ملک افضلی، اسطوره و طراح اولیه مراقبت‌های اولیه بهداشتی، حرکت اتوبوس سلامت در سطح شهر برای غربالگری، ارائه خدمات سلامت به نمازگزاران نماز جمعه و سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تعدادی از برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی کاشان در هفته سلامت است.

وی، در خصوص بیماری سالک نیز کنترل این بیماری را در کاشان تاکیدکرد و گفت: این کنترل از طریق جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیر قانونی در حریم نزدیک به حیات جوندگان (نزدیک تاغزارها)، جمع آوری نخاله‌ها به عنوان مرکز تجمع پشه ناقل سالک، جمع آوری به موقع زباله‌ها با همکاری شهرداری از جمله عوال کنترل است.

  اختصاص اعتبار استانی برای مبارزه با بیماری سالک


به گفته وی، ۱۰۰ میلیون تومان توسط مدیریت بحران استان اصفهان از محل اعتبارات استانی برای مبارزه با این بیماری و ارائه برنامه پنج ساله دانشگاه برای مبارزه از سال ۹۳ تا ۹۸ اختصاص یافته است.

دکتر مروجی، افزود: تعداد ۷۴۲ نفر در سال ۹۷ مبتلا شدند وتعدادی کانون‌های جدید بیماری نیز از جمله در یحیی آباد شناسایی شد.

وی در خصوص بیماری تب مالت نیز در کاشان با اشاره به اینکه افزایش این بیماری را نداریم گفت: در بیماری سرطان نیز با پیشرفت علم خوشبختانه افزایش شناسایی این بیماری را در ایران و کاشان داریم.

  کمترین بیماری سرطان را ایران در جهان و کاشان در کشور دارد


به گفته وی، ایران کمترین بیماری سرطان را در جهان در و کاشان کمترین بیماری سرطان را در کشور دارد.

دکتر مروجی در پایان تشکیل ۱۰۰ درصدی پرونده الکرونیک سلامت برای همه کاشانی‌ها را یادآورشد و گفت: مراجعات آن‌ها و استفاده از خدمات سلامت ۸۰ درصد است و ۲۰ درصد آن‌ها نیز اصلا مراجعه نکردند تا از این خدمات سلامت رایگان بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی

دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰ هزار و ۹۷۰ نوزاد متولد شده در برنامه غربالگری شنوایی دانشگاه در سال گذشته، اظهار کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود. وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه هایی از آسیب شنوایی را دارند، اعلام کرد: برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری های غیرواگیردار گنجانده شده است؛. در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می شود. وی تصریح کرد: طبق آمارها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نوزاد متولد شده تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفته و ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش های جراحی و طبی تحت پوشش قرار گرفته اند. دکتر شاهین‌فر، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی عنوان کرد. وی یکی از مهم ترین اقدامات برای محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت ‌های شنوایی عنوان کرد و گفت: بدین منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خود درمانی خودداری کنند و با مراجعه به پزشک، عفونت به طور کامل درمان شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ممانعت از ورود اجسام نوک تیز، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای مراقبت ‌از شنوایی توصیه می شود. وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. وی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد، بیان کرد: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع