Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@03:12:55 GMT

نرخ هر دلار 13هزارتومان تا 6 ماه آینده

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۱۸۴۰

نرخ هر دلار 13هزارتومان تا 6 ماه آینده

ساعت24 -دوشنبه 6 اسفند ماه بود که ساعت 24 تحلیل خودرا از بازار دلار و نرخ احتمالی هردلار آمریکا به پول ایران را منتشر کرد.

در آن تحلیل نتیجه گیری شده بود : "واقعیت این است که اگر قیمت هر دلار بخواهد به سقف نزدیک به 15 هزار تومان بچسبد روند تقاضای فوری برای دلار کاهش خواهد یافت و دست کم تقاضا برای دلار برای واحدهای صنفی و صنعتی کوچک و همچنین متقاضیان مسافران به خارج از کشور حتی برای  طبقه متوسط به بالا نیز با افت مواجه خواهدشد و به همین دلیل احتمال پریدن نرخ دلار به 15هزارتومان درهمین شرایط را باید با احتیاط اندازه گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اتفاق غیر عادی رخ ندهد و بانک مرکزی نیز از توانایی خود استفاده کند میخکوب کردن نرخ دلار در همسایگی 13هزارتومان وجوددارد." درحالی که از اوایل اسفند تا اواخر فروردین نرخ تبدیل دلار به پول ایران به طور میانگین با کمی خطا دراندازه هردلار 13 هزارتومان بوده است شرایط امروز اقتصاد و سیاست خارجی ایران نشان می دهد با ثابت ماندن شرایط ریسکی ایران و با توجه به احتمال تغییر درسیاست ارزی دولت گمانه زنی ساعت 24 از سوی اقتصاددانان تایید می شود.
پویا ناظران اقتصاددان جوان ایرانی که نوشته هایش از سوی علاقمندان به اقتصادسیاسی با علاقه دنبال می شود درکانال اینترنتی خود نوشته است :  ایران باید به سه ریسک  ترامپ ، حامل های انرژی و کسری بودجه توجه کند . هرکدام از این ریسک ها می توانند برنرخ تبدیل دلار به پول ایران موثر باشند. ناظران درادامه هرکدام از ریسک ها را توضیح می دهد و می نویسد :
 ریسک ترامپ وبازار ارزایران
از نظر شدت تحریم ها برضد اقتصادایران  آمریکا زور خودش را زده است و  بعید به نظر می رسد  در کوتاه‌ مدت بتواند میزان  صادرات نفت ایران را  کمتر کند. . شاید به همین بود که رویکرد  تروریست به حساب آوردن  سپاه را اتخاذ کرد. با این همه  اما آمریکا در شرایطی نیست  که توانایی راه اندازی جنگی تازه را داشته باشد و ترامپ نیز در شرایطی  است  که بتواند  جنگی را  فرماندهی کند. اگرروزی  در دولت ترامپ، درگیری نظامی بین ایران و آمریکا رخ دهد ، به نظر می رسد ایران آغاز کننده درگیری خواهد بود. از سوی دیگر ایران ۲۵۰ سال است آغازگر  هیچ جنگی نبوده  و در دهه‌های اخیر هم نیروهای نظامی‌ نشان داده اند  خویشتن ‌دار و عاقل هستند. مادامی که ایران به بلوف های ترامپ بی‌اعتنایی کند و خویشتن‌داری نشان دهد جنگ ایران و آمریکا ناممکن است. به این ترتیب احتمالا ناظران نتیجه گیری می کند از این ناحیه بازار دلار با نوسان بزرگ مواجه نمی شود.
ریسک حامل‌های انرژی
هر ده میلیون لیتر کاهش مصرف بنزین در ایران  روزی ۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی  دارد.  اصلاح قیمت در بازار بنزین و گازوئیل همزمان  با کاهش قاچاق و کاهش مصرف، منجر به افزایش ذخایر ارزی دولت می‌شود. این افزایش، توان بانک مرکزی در حفظ  نرخ دلار در کانال ۱۳ هزار تومان را افزایش می‌دهد. این روزها صحبت از دو نرخی شدن بنزین و افزایش قیمت بنزین آزاده است که درصورت وقوع می‌تواند به ثبات بازار ارز در طول سال 1398 منجر شود.
ریسک کسری بودجه:
بودجه کل کشور در سال جدید روی ۱۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل صادرات نفت حساب بازکرده است . با این احتمال که به طور میانگین  امسال ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون بشکه نفت (و گاز معادل) صادر خواهد شد و  با توجه به قیمت نفت، تخفیف تحریم، سهم شرکت ملی نفت، و سهم صندوق توسعه ملی، احتمالا سهم دولت ۱۴ میلیارد دلار خواهد بود.۱۴ میلیارد دلار باید بشود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان و درغیر این صورت  مشکل کسری بودجه جدی می‌شود. . پس هردلارر ا دولت باید  باید دست کم ۱۰ هزار تومان بفروشد.اگر  مدیران سازمان برنامه دست از سیاست دلار ۴۲۰۰ تومانی بردارند  و دلار های  نفتی را  به قیمت بازار بفروشند از جانب کسری بودجه نیز  ریسکی متوجه بازار ارز نخواهد بود. برعکس اگه سیاست تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی ادامه پیدا کند، در نیمه دوم سال عرضه  دلار کاهش می یابد  و باید انتظار افزایش نرخ دلار را داشته باشیم.
جمع بندی سه ریسک و قیمت دلار
یکم – خشاب تفنگ دولت  ترامپ پر ازفشنگ های  مشقی است و اگر ایران  خویشتن داری کند  دولت ترامپ نمی‌تواند بیش از این که هست به اقتصادایران آسیب برساند.  اما گر  اگه شتابزده رفتار کنیم احتمال بدتر شدن روزگار وجوددارد.  
۲- هر چقدر یارانه انرژی کمترپرداخت  شود میزان  مصرف کمتر  شده  و ذخایر ارزی دولت بیشتر می‌شود و درنتیجه بازار ارز  ثبات بیشتری خواهدداشت.
۳- اگه  دولت دلارهای حاصل ا ز صادرات نفت  را  ۴۲۰۰ تومن بفروشد ، عرضه  دلار کم شده و  بازار ارز ازتعادل خارج می شود  اما اگه ارز را به  قیمت بازار بفروشد، نرخ دلار حالا حالاها در کانال ۱۳ هزار تومان می‌ماند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده