Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار فارس گسترش مجموعه سعدیه و ترویج اندیشه‌های سعدی را ادای دینی کوچک به ساحت این مرد بزرگ دانست که فرهنگ ایران اسلامی به او مدیون است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی استاندار فارس در مراسم یادروز شاعر بلندآوازه زبان پارسی، شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی، با بیان این که سعدی سخنگوی زندگی است، گفت: سخن او از دل زندگی بر می‌خیزد و بر دل زندگانی می‌نشیند و این خود ویژگی بزرگ شعر سعدی است که بیش از ۷۰۰ سال است که در ذهن و زبان ایرانیان جاری و ساری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه کلیات جلوه گاه نبوغ سعدی در سخنوری، اخلاق آموزی، دین ورزی و انسان دوستی است، افزود: آفرینش غزل‌های عاشقانه، روایات عارفانه، قصاید فاخر، مجالس حکیمانه، نصیحت الملوک خردمندانه و رباعیات و قطعات شاعرانه هر روز بر گستره سخن شیخ از کران تا به کران برقلمرو زبان فارسی افزود و با ترجمه آثارش به زبان‌های دیگر بزرگان ادب و اندیشه جهان را مسحور دیدگاه‌های نو اندیشانه و انسان گرایانه خود کرد.

رحیمی ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند بی‌شک سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی و محصول شعر و نثر او تشکیل دهنده یکی از برازنده‌ترین اندام‌های پیکره شکوهمند فرهنگ کنونی ما است.

استاندار فارس پند سعدی را مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث دانست و بیان کرد: این پندهاهمواره نقش زرین خاطر پند آموزان و زبان فصیح و صریح سعدی رازگشای گنجینه‌های معانی برای دل‌های جوینده و مشتاق بوده است.

وی ادامه داد: امروز همانند همیشه عزیز‌ترین هدیه اصحاب سخن و ارباب خرد را می‌توان در بدایع طیبات دیوان او و زیباترین گل‌های اندیشه بشری را در گلستان مصفای نظم و نثر اوجست و یافت.

رحیمی با بیان اینکه امروزه بر ماست که در این بحبوحه طوفنده اندیشه‌ها با بهره‌مندی از اندیشه این بزرگان راه رستگاری خویش را بجوییم، بیان کرد: باید در یک حرکت اجتماعی و فرهنگی متفکرانه برای نهادینه‌سازی آنچه که در یک جامعه منجر به پرورش انسان‌های آزاد و اخلاق‌مدار می‌شود، بپردازیم و ضمن پرداختن به جنبه انتقادی برخی از مسائل و پدیده‌های موجود و نقد آنها، برخی مفاهیم والای انسانی را همچون عدالت ورزی صداقت و راستگویی نوع‌دوستی و اخلاص، بکوشیم جانب حقیقت را عزیز و گرامی شماریم و بی رنگ و ریای را بستاییم.

رحیمی با بیان اینکه سعدی منادی صلح و دوستی و محبت انسان گرایی و مهرورزی است به همدلی و مهمان نوازی اهالی شیراز در حادثه دردناک سیل اخیر اشاره کرد و آن را نمادی از پیوند فرهنگ و همدلی دانست.

وی اظهار کرد: ما از آموزه‌های دینی و ادبی خود آموخته و از همین رو "کمپین سعدی" در کنار مهرورزی‌های شیرازیان برای دلجویی از ساکنان کوه شیخ کاری شایسته و بایسته بود.

استاندار فارس تاکید کرد: خوشا بر ما که به واسطه عنایت بی علت باری تعالی از خوان بزرگانی، چون سعدی آب حیات می‌نوشیم و هم به مدد یزدان پاک توشه معرفت می‌اندوزیم.

وی با بیان اینکه سعدی در آثارش در اندیشه پی‌ریزی نگرشی نو در عصر خویش است، عنوان کرد: این نگرش از خوش‌بینی نسبت به توانایی‌های بشر برای حل مشکلات جمعی و فردی آلام و رنج بشری و غنی ساختن زندگی اجتماعی برخوردار است و توانایی انسان‌ها را در به دست آوردن دانش پیرامون جهان اجتماعی و نیز شیوه بهره جویی از آن به گونه‌ای سودمند افزایش می‌دهد.

رحیمی ادامه داد: در این فرهنگ انسان‌ها می‌کوشند تا در برابر عوامل حاکم بیرونی استقلال فردی و هویت ملی خویش را حفظ نمایند و میراث تاریخی خود را از گزند دور بدارند و سعدی نیز در این میان به تقویت و ترویج این اندیشه می‌پردازد و با یادآوری ارزش‌های انسانی ان را به این مسیر سوق می‌دهد.

استاندار فارس یاد آور شد: بدین سان است که سعدی شاعر ملی و میراث معنوی ایرانیان می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان فارس گسترش مجموعه سعدیه و ترویج اندیشه‌های سعدی را ادای دینی کوچک به ساحت این مرد بزرگ دانست که فرهنگ ایران اسلامی به او مدیون است.

وی تاکید کرد: ما وامدار اندیشمندی‌ها و افتخاراتی سترگیم که بی شک در نخستین گام درک آن را بر خود فرض می‌دانیم و این امر جز با تلاش و پژوهش عالمانه و پیوسته صورت نخواهد پذیرفت و از آن پس در دومین گام خویش، اندیشه به کار بستن آن در دل و ذهن می‌پرورانیم باشد تا بدین طریق دین خویش را به اندیشمندان یگانه خود ادا نمایم.
انتهای پیام/م

صحبت های استاندار فارس در مراسم یادروز سعدی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استاندار اخبار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره طرح پژوهشی خود با عنوان «بررسی الگوی مهاجرت و گشترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر»توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست. 

وی افزود: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد.

ربانی‌ها اشاره کرد: از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است؛ لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

این پژوهشگرادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

وی در پایان اضافه کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • نقش اصحاب رسانه در تبیین حفظ زیست عفیفانه و جایگاه متعالی زن، مادر و خانواده حائز اهمیت است
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • تنگناهای اقتصادی، ذره‌ای از قداست کار معلمی کم نمی‌کند
  • پیام استاندار مازندران به مناسبت گرامیداشت هفته معلم
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • افزایش سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر یزد
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد