Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@19:51:56 GMT

باوجود سیلاب، گرد و خاک از خوزستان می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۲۱۲۲

باوجود سیلاب، گرد و خاک از خوزستان می‌رود؟

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به عدم آبگیری اغلب کانون‌های گرد و غبار خوزستان در سیل اخیر، گفت: اگر یک ماه بارندگی نداشته باشیم، مجدداً کانون‌های گرد و غبار فعال می‌شوند.

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کانون‌های گرد و غبار در استان در سیلاب اخیر، اظهار کرد: در سطح کشور کانون‌های گرد و غبار تعداد زیادی هستند؛ به گونه‌ای که حتی در مناطق خوش آب و هوا مانند استان گلستان نیز دو کانون ریزگرد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در خوزستان کانون‌های گرد و غبار به صورت پهنه‌ای هستند و در نقاط مختلف از جمله جنوب، جنوب شرقی و غربی وجود دارند. همچنین جنس کانون‌های ریزگرد مختلف است؛ مثلاً کانون‌های ریزگردی که جنس شنی و رسی دارند هر کدام با سرعت باد مشخصی فعال می‌شوند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان بیان کرد: علی‌رغم سیلاب در خوزستان، تنها تعداد محدودی از کانون‌های گرد و غبار آبگیری شده‌اند. با توجه به ارتفاع کانون‌های گرد و غبار، سیلاب به برخی کانون‌های گرد و غبار نرفته است و مناطق سرسبز زیر آب رفتند.

سبزه‌زاری درخصوص امکان وقوع گرد و غبار در سال جاری در خوزستان، بیان کرد: با کاهش این آب‌ها و تابش آفتاب و گرما، مجدداً زمین‌ها خشک و کانون‌های گرد و غبار فعال می‌شوند. به طور مثال هور منصوره که اکنون آبگیری شده تا پاییز فعال نمی‌شود اما دیگر کانون‌هایی که تنها آب باران وارد آن‌ها شده است، اگر یک ماه بارندگی نداشته باشیم، مجدداً فعال می‌شوند و همچنان با کانون‌های گرد و غبار مواجه هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل خوزستان گرد و خاک منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۲۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • شکست الاهلی باوجود گل فرانک کسیه
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • (تصاویر) گرد و غبار آفریقا آسمان پایتخت یونان را پوشاند