Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@02:31:24 GMT

افزایش قابل توجه زیرساخت‌های گردشگری در ارس

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۴۱۲۰

افزایش قابل توجه زیرساخت‌های گردشگری در ارس

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، نریمان مدیرعامل سازمان منطفه آزاد ارس گفت: تعداد هتل‌های فعال در منطقه آزاد ارس در سال ۹۶ تنها سه واحد بود، اما در پایان سال ۹۷ این عدد به هفت رسید.

وی افزود: تعداد «هتل آپارتمان ها» و «مهمانسرا‌ها و مهمانپذیر‌های فعال» در منطقه آزاد ارس نیز به ترتیب از سه و هفت واحد در سال ۹۶ به چهار و هشت واحد رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان منطفه آزاد ارس، رشد تعداد «خانه مسافر» و «اقامتگاه‌های بوم گردی» در ارس را خیره کننده خواند و گفت: تعداد ۱۳ واحد خانه مسافر (کاشانۀ مهمان) فعال در سال ۹۶ به ۲۱ واحد و تعداد یک واحد اقامتگاه بوم گردی فعال در سال ۹۶ به پنج واحد در پایان سال افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در مجموع، تعداد اتاق‌های مراکز اقامتی ارس با ۱۳۲ واحد رشد به عدد ۴۹۳ و تعداد تخت ها، با ۳۲۰ واحد افزایش به عدد ۱۴۱۳، در بازۀ زمانی یکساله رسید.

نریمان به ارتباط مستقیم ارتقای شاخص‌های مرتبط با زیرساخت‌های گردشگری با توسعۀ اشتغالزایی هم اشاره کرد و گفت: با توسعۀ زیرساخت‌های گردشگری در طول سال ۹۷، تعداد ۱۱۵ فرصت شغلیِ بیشتر در مقایسه با فرصت‌های شغلیِ به وجود آمده در سال ۹۶، ایجاد شد تا تعداد شاغلان بخش گردشگری ارس که به صورت مستقیم در این حوزه اشتغال دارند، در پایان سال گذشته ۳۶۱ نفر باشد.

وی همچنین حجم سرمایه گذاری انجام شده در بخش گردشگری ارس در سال گذشته را ۳۳۵ میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: این موفقیت زمانی پراهمیت‌تر می‌شود که بدانیم حجم سرمایه گذاری انجام شده در بخش گردشگری ارس طی سال ۹۶ میزان ۱۵۸ میلیارد ریال بود.

رییس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس علاقه مندی به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ارس را خوشحال کننده توصیف کرد و گفت: در همین راستا پارسال ۹ مجوز اصولی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ارس صادر شد و این در حالیست که تعداد محوز‌های اصولی صادره در بخش سرمایه گذاری گردشگری ارس در سال قبل از آن، فقط ۵ فقره بود.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود، افزایش تعداد نیروی انسانی آموزش دیده در حوزه‌های مرتبط را یادآور شد و اضافه کرد: نیروی انسانی آموزش دیده در حوزه گردشگری از ۲۴۵ نفرِ دو سال قبل به ۲۹۰ نفر در سال گذشته رسید ضمن اینکه نیروی انسانی آموزش دیده در حوزه صنایع دستی از ۴۲ نفر به ۶۵ نفر و نیروی انسانی آموزش دیده در حوزه میراث فرهنگی از ۱۰ نفر به ۲۱ نفر ارتقاء پیدا کرد.

وی همچنین گفت: در پایان سال گذشته تعداد ۵ ژئوسایت ژئوپارک ارس بهسازی شده بود و این در حالیست که در سال ۹۶ تعداد ژئوسایت‌های بهسازی شدۀ ژئوپارک ارس فقط یک ژئوسایت بود.

نریمان، تعداد موزه‌های روستایی فعال و تعداد اماکن باززنده سازی شده و فعال در سال ۹۷ را به ترتیب ۲ و ۶ واحد اعلام و یادآوری کرد: در سال ۹۶ تعداد موزه‌های روستایی فعال و تعداد اماکن باززنده سازی شده ارس به ترتیب ۱ و ۵ واحد بود.

وی دربارۀ دفاتر خدمات مسافرتی هم گفت: تعداد این دفاتر از ۴ واحد در سال ۹۶ به ۶ واحد در سال گذشته رسید.

محسن نریمان، رشد تشکل‌های فعال حوزه گردشگری در ارس، در سال ۹۷ در مقایسه با سال ۹۶ را هم یادآوری کرد و افزود: این دفاتر از ۲ واحد در سال ۹۶ به ۴ واحد در پایان سال گذشته افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد ارس ظرف سال گذشته در سه نمایشگاه گردشگری داخلی و خارجی شرکت و قابلیت‌های گردشگری این منطقه آزاد را معرفی کرد که رشدی دو برابری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، نشان می‌دهد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس تعداد گردشگران خارجی ورودی از مبادی مرزی به این منطقه آزاد در طول سال ۹۷ را ۲۸۶ هزار و ۲۴۷ نفر اعلام و خاطرنشان کرد: در همین سال تعداد گردشگران خارجیِ با حداقل یک شب اقامت در ارس ۲۱۵ هزار و ۸۱۷ نفر بوده است.

وی با ابراز رضایت از رشد ورود و اقامت گردشگران خارجی به ارس گفت: گردشگران خارجی ورودی از مبادی مرزی به ارس در سال ۹۶ تعداد ۲۳۰ هزار و ۳۶۵ نفر بودند و فقط سه هزار و ۴۳ نفر از آن‌ها حداقل یک شب اقامت در ارس داشته اند که مقایسه این اعداد با آمار پارسال به خوبی از یک تحول بزرگ حکایت می‌کند.

نریمان اضافه کرد: این موفقیت برای شاخص گردشگران داخلی هم تکرار شد، به طوری که ۱۳۶ هزار و ۹۶۷ نفر گردشگر داخلی که در طول سال ۹۶، حداقل یک شب اقامت در ارس داشته اند با رشدی قابل توجه به ۲۱۵ هزار و ۸۱۷ نفر در سال گذشته رسیده است.

وی افزود: تعداد بازدیدکنندگان روزانه از منطقه آزاد ارس طی سال ۹۶، بر اساس آمار ترددشمار‌ها ۹ میلیون و ۷۷۴ هزار و ۱۶۹ نفر بود که این عدد در سال ۹۷ به ۱۰ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۳۲۴ نفر افزایش یافت.

 

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جاذبه گردشگری مکان های تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۴۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو

فرارو- قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد. جنگی که تاکنون رژیم اسرائیل و به طور خاص شخص نخست وزیر آن بنیامین نتانیاهو و مقام‌های ارشد نظامی و اطلاعاتی این رژیم، هنوز نتوانسته‌اند به اهداف تعریف‌شده از سوی خود در قالب آن یعنی نابودسازی حماس و همچنین آزادسازی اسرای اسرائیلی نزد جنبش حماس دست یابند.

به گزارش فرارو؛ رژیم اشغالگر قدس و نتانیاهو، با چالش‌های به مراتب گسترده‌تری نیز رو به رو شده اند. چالش‌هایی که در ابعاد داخلی، منطقه‌ای و بین المللی معنا و مفهوم پیدا می‌کنند و سبب شده اند تا جنگ غزه به زعم بسیاری از افکار عمومی صهیونیست و حتی متحدان غربی اسرائیل، چیزی جز یک جنگ گُنگ و نامفهوم نباشد.

در این راستا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست‌ها، با اَبربحران‌های قابل‌توجهی رو به رو است که غلبه بر آن‌ها، چندان ساده به نظر نمی‌رسد. بحران‌هایی که می‌توانند در نهایت حیات سیاسی وی را به نقطه پایان برسانند و حتی او را با سناریو‌های تکان دهنده‌ای نظیر بازداشت شدن و محاکمه اش مواجه سازند.

در ادامه، به ۳ ابربحرانی که نتانیاهو در وضعیت کنونی به آن‌ها دچار است، اشاره می‌شود.

۱. پایان افسانه "آقای امنیت"

نتانیاهو از حیث گفتمانی و هویتی، در طی سال‌ها فعالیت خود به عنوان نخست وزیر صهیونیست‌ها، هویت خاصی را برای خودش تعریف کرده بود. او لقبِ "آقای امنیت" را به خودش داده بود و سعی می‌کرد خود را به مثابه ناجی ساکنان فلسطین اشغالی معرفی کند. فردی که صهیونیست‌ها تنها با او می‌توانند طعم امنیت را بچشند و از بسیاری از چالش‌های امنیتی به دور باشند.

با این حال، پس از عملیات هفتم اکتبر و بن‌بست اسرائیل در جنگ غزه و متعاقبا حمله موشکی-پهپادی گسترده ایران به اراضی اشغالی، تا حد زیاید این افسانه در هم شکسته است. نتانیاهو دیگر نمی‌تواند برای افکار‌عمومی صهیونیست دلیلی محکم بیاورد تا همچنان به وی اقبال و گرایش داشه باشند.

به بیان ساده‌تر، برَند سیاسی او به شدت خدشه‌دار شده و آسیب دیده است؛ معادله‌ای که ترمیمِ آن نیز ممکن به نظر نمی‌رسد. این مسائل همه از نتانیاهو تصویری ساخته اند که او به هیچ عنوان مایل به آن‌ها نیست و یکی از اهرم‌های موثر وی برای تداوم حضور در قدرت را از او سلب کرده است.

نتایج نظرسنجی‌های مختلف در اراضی اشغالی در ماه‌های گذشته حاکی از این موضوع بوده اند که بسیاری از افکار عمومی صهیونیست بر این باورند که نتانیاهو جنگ غزه را به یک جنگ شخصی برای خود تبدیل کرده و بهتر است که هر چه سریعتر از قدرت کنار بکشد.

بسیاری از جمله جریان اپوزیسیون در اراضی اشغالی نیز با درک همین نکته بوده که خواستار کنار رفتن دولت نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودرس در فلسطین اشغالی هستند.

۲. سرگیجه صدور حکمِ بازداشت بین المللی

به تازگی، یک بحران بسیار جدیِ دیگر علیه نتانیاهو ایجاد شده است. برخی منابع آگاه اعلام کرده اند که دیوان بین المللی دادگستری به احتمال فراوان خیلی زود حکم بازداشت بین‌المللی بنیامین نتانیاهو و شمار دیگری از مقام‌های ارشد صهیونیست را به دلیل ارتکاب به نسل‌کشی و کشتار مردم فلسطین، صادر خواهد کرد. منابع نزدیک به دولت نتانیاهو اعلام کرده اند که شخص نخست وزیر اسرائیل به شدت در این رابطه نگران است و از شرکای بین المللی صهیونیست‌ها کمک خواسته تا مانع از تحقق این سناریو شوند.

اگر دیوان بین المللی دادگستری اقدام به صدور حکم بازداشت نتانیاهو کند که احتمال تحقق این سناریو کم نیست، باید نتانیاهو را یک مهره سوخته در جهان سیاست دانست. پس از صدور حکم مذکور، هزینه‌های هرگونه همکاری با نتانیاهو چه در صحنه سیاست داخلی اراضی اشغالی و چه در محیط‌های منطقه‌ای و بین المللی، به شدت افزایش خواهد یافت و رسوایی و بدنامی آن دامن هرکسی که با دولت نتانیاهو در تماس باشد را خواهد گرفت.

در این میان، حتی متحدان غربی نتانیاهو نیز راهی جز فاصله گرفتن از وی برای در امان ماندن از فشار‌های افکار عمومی  نخواهند داشت. تمام این معادلات می‌تواند روند سقوط سیاسی نتانیاهو را به شدت تسریع کنند.

۳. بن بست در جنگ غزه

در نهایت باید گفت که نتانیاهو به شدت در میدان‌های جنگ غزه دچار بن‌بست شده است. او حقیقتا نمی‌داند که چه باید بکند. اگر ادعا‌های دور و دراز نتانیاهو در مورد قدرت نظامی اسرائیل را یک طرف بگذریم و در طرف دیگر، ناتوانی ارتش اسرائیل و نهاد‌های اطلاعاتی آن در تحقق اهداف خود در این جنگ را نیز مد نظر داشته باشیم، متوجه می‌شویم که نتانیاهو و رژیم اشغالگر قدس در بحرانی بی پایان گرفتار شده اند.

در شرایط کنونی نیز، گمانه زنی‌های مختلفی در مورد حمله قریب الوقوع ارتش اسرائیل به شهر رفح مطرح می‌شود. با این حال، سوال اصلی اینجاست که آیا در شرایطی که سیلی از اعتراضات علیه رژیم اسرائیل به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا در جریان است و با توجه به شرایط نامساعد داخلی و بین المللی که نتانیاهو با آن‌ها رو به رو است، رژیم اشغالگر قدس، از این ظرفیت برخوردار است که دست به یک جنایت بزرگتر بزنند و از تبعات مرگبار آن نیز در امان بمانند؟

صورتِ این معادله به قدری روشن است که به خوبی از سناریو‌های تاریک پیش رویِ نتانیاهو و دولتش حکایت دارد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • ۱۶۰۰ روستای کردستان از ارتباط پایدار و با کیفیت برخوردار هستند
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو
  • قابل توجه پان‌ترک‌ها که منکر حضور وهابی‌ها در باکو هستند!
  • اعطای مشوقهای قابل توجه به سربازان دارای مهارت
  • افزایش قابل توجه درآمد اینترمیامی پس از حضور مسی