Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قوه قضاییه یکی از مهم‌ترین معضلات امروز دستگاه قضایی را کثرت ورودی پرونده‌ها و حل این معضل را در گرو یک اقدام جهادی از سوی همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه دانست.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک نیمه شعبان، سالروز میلاد با سعادت حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، و روز جهانی مستضعفین، بر ضرورت ادامه روند امدادرسانی به سیل زدگان تاکید کرد و گفت: امروز یکی از مهم‌ترین وظایف دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌های گوناگون و همه مردم عزیز، تلاش برای کاستن از آلام هموطنان سیل زده است و ضمن قدردانی از همه خدمات ارائه شده و امدادرسانی‌ها از سوی دستگاه‌های خدمت رسان، نباید فراموش کنیم که نیاز‌های مردم مناطق آسیب دیده، بیش از خدماتی است که ارائه شده و همچنان باید این امدادرسانی‌ها ادامه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وظایف دستگاه قضایی برای کمک به سیل زدگان، تصریح کرد: یکی از نگرانی‌هایی که مردم عزیز مناطق سیل زده دارند، مربوط به اسناد مالکیتشان است. در این زمینه، دستگاه قضایی اطمینان می‌دهد که هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد و مردم مطمئن باشند که در صورت از بین رفتن اسنادشان، صدور اسناد المثنی با مانعی روبرو نیست.

آیت الله رئیسی، یکی دیگر از وظایف قوه قضاییه برای کاهش درد و رنج مردم سیل زده را تلاش در جهت تامین امنیت مناطق آسیب دیده عنوان کرد و گفت: دادستان‌های محترم این مناطق و روسای کل دادگستری استان ها، تمهیدات لازم را برای تامین امنیت هر چه بیشتر شهر‌های درگیر سیل اندیشیده اند و مردم بدانند که دستگاه‌های انتظامی و امنیتی نیز از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نمی‌کنند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود، یکی از مهمترین معضلات امروز دستگاه قضایی را کثرت ورودی پرونده‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: این روند نگران کننده، زیبنده نظام و جامعه اسلامی ما نیست. بر همین مبنا لازم است با یک نگاه تحولی با این معضل مواجه شویم.

آیت الله رئیسی ادامه داد: از همه کارشناسان، صاحبنظران و دانشگاهیان دعوت می‌کنم که با یک کار کارشناسی و آکادمیک، دلایل شکل گیری نزاع‌ها و دعاوی در جامعه را که نهایتا منتهی به تشکیل پرونده‌های کثیر قضایی می‌شود، مورد تدقیق و پژوهش قرار دهند. از سوی دیگر، انتظار می‌رود که دستگاه‌های فرهنگی در اجرای وظایف قانونی خود، فرهنگسازی در راستای کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی، کنترل خشونت و سایر نقاطی که منجر به شکل گیری پرونده‌های قضایی می‌شود را در دستور کار قرار دهند.

رئیس قوه قضاییه، مساجد را یکی از نهاد‌های مهم فرهنگی برشمرد و با تاکید بر نقش و تاثیر مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: رسانه‌ها از جمله صداوسیما نیز باید فرهنگسازی لازم را صورت دهند تا بتوانیم مشکلات فرهنگی منتهی به کثرت ورودی پرونده‌ها را رفع کنیم.

آیت الله رئیسی، همه دستگاه‌های کشور را در کاهش آسیب‌های اجتماعی و جرایم، واجد نقش و وظیفه دانست و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که موجب شکل گیری پرونده‌های قضایی می‌شود، مسائل اقتصادی است. در این زمینه، همه تصمیم سازان و تصمیم گیران باید در برنامه ریزی‌های اقتصادی خود، نگاه لازم به کاهش آسیب‌های اجتماعی را داشته باشند و به این موضوع توجه کنند که تصمیمشان موجب افزایش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی و ایجاد نزاع و اختلاف در میان مردم نشود.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت یک اقدام جهادی و نگاه تحولی از سوی همه دستگاه‌ها از جمله مجموعه‌های مرتبط در خود دستگاه قضایی برای کاهش ورودی پرونده‌ها و کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: برنامه ریزی‌هایی در این زمینه انجام شده و ان شاءالله ابلاغ خواهد شد، اما نباید فراموش کنیم که کاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از جرایم، صرفا یک کار قضایی نیست و با بخشنامه و دستورالعمل محقق نمی‌شود بلکه اولا نیاز به فعال‌تر شدن ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی دارد و ثانیا با هم افزایی همه قوا، دستگاه‌ها و نهاد‌ها میسر است.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت فاجعه بار انسانی در یمن، گفت: حرکت آمریکا بویژه رئیس جمهور این کشور در وتو کردن منع ادامه حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی در یمن، شرایط را برای مردم مظلوم و بی گناه این کشور دشوارتر می‌سازد و براساس آنچه که رسما نهاد‌های حقوق بشری مورد تایید خودشان هم اعلام کرده اند، بر خلاف تمام موازین حقوق بشری و میثاق‌های بین المللی است.

رئیس دستگاه قضایی با بیان اینکه وجدان‌های بیدار در جهان، هیچ کدام از این جنایات را بی پاسخ نخواهند گذاشت، افزود: تمام این اقدامات از ناحیه کشوری که همواره داعیه دار حقوق بشر است و به این بهانه تا کنون آتش‌های فراوانی را در نقاط مختلف جهان افروخته یا اقدام به تهدید و تحریم کرده است، دولت ایالات متحده را بیش از پیش نزد افکار عمومی جهان رسوا می‌سازد و برگ دیگری به دفتر تاریک عملکرد جنایتکارانه آمریکا اضافه خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضاییه دادگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از کاهش ۷۳ درصدی موجودی پرونده‌ها و کاهش ۹۲ درصدی پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران خبر داد و گفت: اساس کار در سازمان قضایی نیروهای مسلح کار قضایی است.

به گزارش ایسنا، جلسه تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان قضایی نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳، با حضور حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار شد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در این جلسه ضمن قدردانی از زحمات کارکنان سازمان در جهت صیانت و اقتدار نیروهای مسلح در سال گذشته، گفت: موفقیت‌های بسیار خوبی در راستای کاهش پرونده‌ها انجام شده است و از زحمات  افتخاری، رئیس سازمان قضایی استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین کرمی، دادستان نظامی تهران و حجت الاسلام والمسلمین دکتر صالحی، دادستان سابق نظامی تهران قدردانی می‌کنم.

وی از کاهش ۷۳ درصدی موجودی پرونده‌ها و کاهش ۹۲ درصدی پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران خبر داد و گفت: متوسط زمان رسیدگی در این سازمان به ۶۷ روز رسیده است و سازمان تهران طی ۷ دوره ارزیابی عملکرد سراسری، رتبه اول را کسب کرده است. البته در همه استان‌ها تلاش فراوان شده و کاهش چشمگیر اطاله دادرسی را شاهد هستیم.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، ادامه داد: ارتباط الکترونیکی شعب قضایی با بازرسی‌های فراجا و انجام خوشایند سازی محیط اداری جهت رفاه حال ارباب رجوع از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان بوده است.

 پورخاقان از کاهش ۸۹ درصدی پرونده‌های رسوبی تا پایان شهریور ۱۴۰۲ در سازمان قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور خبر داد و افزود: در باب اتقان آرا حدود ۲.۷۷ درصد آرای صادره از شعب دادگاه نظامی  یک در دیوان عالی کشور تأیید و حدود ۷۴ درصد از آرای شعب دادگاه نظامی دو در دادگاه تجدید نظر نظامی تأیید شده است.

وی در ادامه با اشاره به برخی از فرامین و انتظارات فرماندهی معظم کل قوا، گفت: یکی از انتظارات فرماندهی معظم کل قوا از ما این است که مجازات‌ها باید بازدارنده باشد، ما خواستار این نیستیم که فرد بی گناه مجازات شود، اما در جایی که مجرمیت فرد احراز شد باید مجازات کنیم.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نظرات مقام معظم رهبری درباره ارتبط دستگاه قضایی با ضابطین، گفت: نوع ارتباط قوه قضاییه با ضابطین خیلی مهم است از یک طرف باید بر رفتار ضابطین نظارت داشت و از طرف قوه قضاییه نباید تحت تأثیر نظر ضابط قرار بگیرد.

 پورخاقان بیان کرد: ضابطین دستگاه‌ها مهم و موثر هستند و نظرات کارشناسی آن‌ها نباید نادیده گرفته شود و قوه قضاییه باید از این نظرات کارشناسی استفاده کند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ضمن قدردانی از زحمات معاون نظارت و بازرسی و مدیر کل حفاظت و اطلاعات سازمان در جهت صیانت از نیروها، گفت: روسا، دادستان‌ها و مدیران استان‌ها با نظارت‌های دقیق خود مراقب نیروها باشند و قبل از وقوع هر اتفاقی و حذف نیرویی زیر مجموعه‌های خود را کنترل کنند.

وی با بیان  اینکه اساس کار در سازمان قضایی نیروهای مسلح کار قضایی و اهمیت به بخش صف است، خطاب به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان، گفت: پشتیبانی و حمایت از کار صف ضروری است و پرداختی‌های ویژه برای بخش صف در نظر گرفته شود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ضرورت فرهنگ‌سازی نسبت به احضار فرماندهان، لزوم حداکثر بازدارندگی در نحوه رسیدگی و صدور احکام در جرایمی مانند جاسوسی و خرابکاری، جدیت در دنبال کردن جرایم نوپدید، اهمیت به موضوع پیشگیری، ارائه راه حل‌ها و اتخاذ تدابیر و تمهیدات برای سرعت بخشیدن به پرونده‌های رسوبی از جمله منویات فرماندهی کل قوا از سازمان قضایی نیروهای مسلح دانست و گفت: برای پیگیری این امور کارگروهی به ریاست معاون اول سازمان تشکیل شده است.

وی با اشاره به برخی سخنان رئیس قوه قضاییه در سال جدید مرتبط با سازمان، گفت: به منظور تحقق شعار سال یعنی جهش تولید و مشارکت مردم نسبت به شناسایی موانع تولید اهتمام داشته باشند و در مورد بنیادهای تعاون و کارخانه‌های وابسته به نیروهای مسلح اگر موانعی در راه تولید هست مرتفع و اگر جرمی اتفاق می‌افتد هر چه سریعتر به جرایم رسیدگی و مانع از تعطیلی واحدهای تولیدی شوند.

وی افزود: مسئولان و مدیران سازمان در سراسر کشور در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم گام بردارند و سازمان قضایی نقش مهمی می‌تواند در این خصوص ایفا کنند.

پورخاقان افزود: در موعد مقرر قرارهای لازم صادر و اگر وثیقه‌ای صادر می‌شود باید متهم آزاد شود و مبلغ وثیقه متناسب با جرم باشد، مسئولان قضایی باید نسبت به اجرای احکام قطعی اهتمام داشته باشند.

وی ادامه داد: مدیران نسبت به نظارت و صیانت از مجموعه‌های خود احساس وظیفه کنند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به سند ارتقا یافته تحول قضایی، گفت: بسیاری از مطالب بیان شده در این سند در سازمان انجام شده، اما هر استانی باید نسبت به تشکیل کارگروه و پیگیری آن اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه
  • کاهش ۳۰ درصدی پرونده‌های معوق قضایی استان
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • کاهش حجم پرونده‌های قضایی با اصلاح قوانین
  • کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران