Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:59:10 GMT

یک دوره ترسالی افت آب‌های زیرزمینی را جبران نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۷۵۲۹

یک دوره ترسالی افت آب‌های زیرزمینی را جبران نمی‌کند

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه ذخیره مخزن سد زاینده‌رود 538 میلیون مترمکعب است، گفت: برای جبران افت آب‌های زیرزمینی حداقل نیازمند بیش از 20 دوره، ترسالی ممتد هستیم.

حسن ساسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت سد زاینده‌رود، اظهار کرد: در حال حاضر ورودی به سد زاینده‌رود 181 و خروجی آن 84 میلیون مترمکعب بر ثانیه است و ذخیره مخزن سد زاینده‌رود 538 میلیون مترمکعب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میزان بارش‌های کوهرنگ از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، 2113 میلیمتر است در حالیکه میزان بارش‌ها طی سال گذشته 547 میلیمتر و در میانگین بلندمدت 1267 میلیمتر بود که 67 درصد شاهد افزایش میزان بارش‌ها نسبت به بلندمدت هستیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در خصوص شرایط بارش‌ها در کوهرنگ، اظهار کرد: امروز در کوهرنگ با توجه به سرمای هوا، بارش برف خواهیم داشت، البته برای کل کشور اردیبهشت نرمالی پیش‌بینی‌شده است.

وی با ارزیابی آورد سد زاینده‌رود نسبت به سال‌های گذشته، تصریح کرد: خوشبختانه آورد سد زاینده‌رود نسبت به پیش‌ بینی‌ها بیشتر است و ذخیره سد بهبود یافته، این در حالی است که در سال جاری تحویل نوبت دوم حقابه‌های کشاورزان را داریم. 

ساسانی تصریح کرد: آب به عنوان سرمایه‌ای ملی، ارزشمند است و حتی اگر زیاد باشد، در تمام حالات باید صرفه‌جویی در مصرف آب شرب، کشاورزی و دیگر بخش‌ها در اولویت قرار گیرد.

وی تأکید کرد: نگاه اینکه ترسالی امسال، بتواند خشکسالی سال‌های گذشته را جبران کند اشتباه است، چراکه کاستی‌های زاینده‌رود به میزانی است که با یک دوره ترسالی جبران نخواهد شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در خصوص شرایط سفره‌های زیرزمینی آب با توجه به بارش‌های اخیر و حتی وقوع سیل در کشور، اظهار کرد: برای جبران افت آب‌های زیرزمینی حداقل نیازمند بیش از 20 دوره، ترسالی ممتد هستیم و بنابراعلام کارشناسان به ازای هر یک متر افت آب‌های زیرزمینی باید چهار سال ترسالی داشته باشیم، تا کمبود آن را جبران کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه اکنون با جریان زاینده‌رود، آبخوان دشت اصفهان تغذیه می‌کند، اظهار کرد: عمده ورودی به آبخوان دشت اصفهان، زاینده‌رود است اما شرایط آن همچنان بهبود نیافته است و برای جبران منابع آب‌های زیرزمینی به سال‌های طولانی نیازمندیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ترسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت «رخ» تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

 مهدی طلعتی افزود: در شرایط کنونی کسری مخزن دشت «زاوه» تربت حیدریه ۴۷ میلیون متر مکعب و دشت «رشتخوار» ۳۰ میلیون متر مکعب است.

وی بیان کرد:  هرچه برداشت بیشتر باشد، حجم آبخوان کوچکتر می شود و به عبارتی این وضعیت موجب بحرانی شدن مخازن آبهای زیرزمینی شده است.

او با تایید اینکه اگر این روند ادامه یابد و نتوان مدیریت کرد شرایط برای زندگی انسان و حیات وحش سخت خواهد شد، اظهار کرد: مدیریت آب صرفا به یک اداره مربوط نمی شود و موضوعی فرابخشی است، باید سایر نهادها مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای اجتماعی و غیره کمک کنند.

طلعتی تصریح کرد: نمی‌توان گفت از فردا برداشت آبی از دشت رخ صورت نگیرد؛ چون معیشت و زندگی مردم به کشاورزی و آب وابسته است.

خشکسالی و تغییر اقلیم

مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: موضوع مدیریت آب بسیار حساس است و باید با دقت بسیار و ظرافت فراوان اقدام کرد تا به زندگی و معیشت مردم آسیبی وارد نشود.

وی عنوان کرد: بخش عمده ای از مشکل هم به خشکسالی ها و تغییر اقلیم باز می‌گردد که می توان با مقایسه وضعیت آب و هوایی تربت حیدریه با ۲۰ سال قبل به تغییرات فراوان رخ داده پی برد.

طلعتی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم در تربت حیدریه ادامه داد: میزان بارش برف در این منطقه بسیار کاهش یافته و از سویی میزان دمای منطقه و استان خراسان رضوی در مدت ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر ۲ درجه افزایش یافته است.

مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: این ۲ درجه موجب می‌شود، میزان بارش برف کاهش یابد اما باید با کمک کشاورزان و مدیریت مشارکتی مشکل و تبعات آن را تا حد ممکن کاهش داد.

تربت حیدریه با جمعیت حدود ۲۲۵ هزار نفر، در جنوب خراسان رضوی و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از مشهد واقع شده است.

دیگر خبرها

  • خبر خوب هواشناسی ؛ بارش‌های بهاری نیمی از کم‌بارشی‌های کشور را جبران کرد + جزئیات
  • نیمی‌از کم‌ بارشی‌های اخیر کشور با بارش‌های امسال جبران شد
  • کم‌بارشی‌های کشور جبران شد؟!
  • نصف کم‌بارشی‌های کشور با بارش های امسال جبران شد
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه