Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@16:29:37 GMT

انواع گزیدگی حشرات +نشانه‌ها و راهکار‌های درمانی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۶۸۰۳

انواع گزیدگی حشرات +نشانه‌ها و راهکار‌های درمانی

 امیرهوشنگ احسانی متخصص پوست و مو درباره گزیدگی توسط حشرات و راهکار‌های مقابله با آن اظهار کرد: یکی از مشکلات شایعی که در فصل بهار و تابستان با آن برخورد می‌کنیم، گزیدگی توسط حشرات است، این مسئله در مناطقی که رطوبت هوایی بیشتر دارند مانند مناطق شمالی کشور بیشتر دیده می‌شود.

وی درباره انواع گزیدگی اظهار کرد: گزش حشرات مختلف، ضایعات پوستی متفاوت ایجاد می‌کند؛ گاهی عوارض ناشی از این گزیدگی در حد خارش موضعی نمود پیدا کرده و ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند کهیر، تاول و حتی واکنش‌های عجیبی شود که تا مدت‌ها باقی خواهند ماند، درمان این اختلالات نسبت به سایر گزیدگی‌ها سخت‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




احسانی ادامه داد: گاهی تشخیص نوع حاد گزیدگی برای درمان بسیار دشوار می‌شود. در برخی موارد شاهد هستیم که بیماران درمان‌هایی مختلف را برای رهایی از بخش آسیب دیده پوست انجام می‌دهند و در این در حالی است که شاید با تشخیص درست گزیدگی و درمان ساده‌تر می‌توانستیم اثربخشی بیشتر را شاهد باشیم.

این متخصص پوست و مو گفت: برخی از افراد مستعد گزش هستند و ماهیت پوست آن‌ها به صورتی است که بیش از سایر افراد دچار گزیدگی می‌شوند، این اختلال در کودکان شایع‌تر است چرا که پوست بدن آن‌ها هنوز استحکام لازم برای مقابله با نیش حشرات را ندارد و نیش ساده حشرات مانند نیش پشه ممکن است آن‌ها را دچار مشکلاتی حاد مانند تاول کند.


علائم ناشی از گزیدگی حشرات

وی بیان کرد: یکی از شایع‌ترین علائم گزیدگی توسط حشرات ایجاد خارش است، اما در برخی موارد اثر گزیدگی بدون خارش باقی خواهد ماند؛ تشخیص این گزیدگی به صورت بالینی و توسط پزشک متخصص انجام می‌شود و مگر در مواردی مشکوک که با تکه برداری انجام می‌شود، نیازی به انجام تست‌های آزمایشگاهی نیست.

احسانی گفت: درمان اثرات ناشی از گزیدگی حشرات خیلی سخت نیست، به یاد داشته باشید پیش از هر چیزی باید عامل ایجاد گزیدگی را دور کنید، چرا که تا وقتی عامل ایجاد گزیدگی در محیط وجود داشته باشد همواره شاهد تکرار آن و ایجاد زخم‌های جدید خواهیم بود؛ بهتر است اگر احتمال می‌دهید حشرات در لباس فرد باشند، لباس را ضدعفونی کنید تا از حشرات پاک شود.


این متخصص پوست و مو ادامه داد: اگر احتمال حضور حشرات در فضای خانه را می‌دهید بهتر است با سم پاشی آن‌ها را از بین ببرید، همچنین اگر مسافری از راه دور به خانه شما آمده است و احتمال ورود حشرات را می‌دهید، هر چه زودتر فضا را ضدعفونی کنید.

وی درباره راه‌های درمان گزیدگی اظهار کرد: درمان این اختلال صرفا درمان علامتی است و استفاده از پماد‌های ضد خارش، پماد‌های ضد التهاب و دارو‌های ضد خارش خوراکی کمک بسیاری به رفع این اختلالات می‌کند، اما در مواردی که واکنش‌های سیستمیک بدن را به همراه دارد، بهتر است با مراجعه به پزشک از عوارض احتمالی آن جلوگیری شود.



منبع: پارسینه

کلیدواژه: گزیدگی حشرات درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست (فیلم)
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست