Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره «رونق تولید» و برنامه‌هایی که دولت باید در این حوزه انجام دهد، گفت: در کل عرضه کالاها و ایجاد رونق تولید در گرو بازاریابی آنهاست و این مهم بر عهده دولت است.

وی با بیان اینکه یکی از کارهایی که دولت باید در حوزه ایجاد «رونق تولید» انجام دهد، رفع موانع تولید است، اظهار داشت: برای این کار قانون هم تصویب شده است که می‌تواند مبنای کار دولت قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر همین موانع برطرف شود خدمت بزرگی به تولید کشور خواهد بود، اما متأسفانه نمی‌دانم چطور است که عزم لازم برای اجرایی شدن قانون رفع موانع تولید به کار گرفته نمی‌شود.

مصباحی مقدم گفت: یکی از راه‌های رفع موانع تولید، واگذاری بنگاه‌های بانک‌ها است که چند سال قبل تکلیف شد که طی سه سال، سالیانه ۳۰ درصد به بخش خصوصی واگذار شود که الان این کار انجام نشده و دولت این را جدی نگرفته است. اگر این اتفاق می‌افتاد، منابع مالی بانک‌ها آزاد می‌شد و می‌توانستند به مردم تسهیلات دهند.

وی با اشاره به راهکارهای دیگر برای رفع موانع تولید، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از کارهایی که دولت می‌تواند به تولید کنندگان کمک کند، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده است، به جای آنکه یک بار در پایان چرخه تولید این مالیات از مشتری نهایی اخذ گردد، باید در تک تک بخش‌های تولید از تولید کنندگان گرفته شود. عدم اجرای این حرکت به مثابه یک مانع برای تولید در کشور است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: علاوه بر این، لیستی که برای ممنوعیت واردات کالا به گمرک داده شده است، باید تکمیل شود، یعنی ۳۵۰۰ قلم کالا که در داخل تولید می‌شود، ممنوع شده و کار خوبی بود اما این لیست کامل نیست. علاوه بر آن امروز اقلامی وارد می‌شود که جز همان لیست هستند.

«گمرک اظهار می‌کند به دلیل اینکه ثبت سفارش صورت نگرفته، این واردات در مقابل صادرات بوده است و کاری برای آن نمی‌توان انجام داد حال آنکه قانون، قانون است.»

مصباحی مقدم تاکید کرد: باید جلوی واردات این چنینی را حتی از کسانی که واردات در برابر صادرات دارند، بگیرند. جز همین واردات بود که سنگ پا، لوازم آرایشی و غذای سگ و گربه به کشور وارد شد، حال آنکه تمام اینها در داخل کشور قابل تولید است. دولت باید با اینگونه واردات مقابله کند.

وی با اشاره به تأثیر بازارهای منطقه در ایجاد رونق تولید تأکید کرد: تولید کنندگان ما در بازارهای منطقه نیازمند نمایشگاه هستند تا در آنها، نمونه کالاهای خود را عرضه کرده و مشتری جذب کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این گونه نمایشگاه‌ها توسط وزارت صمت باید ایجاد شود که البته سابقه هم دارد، نمایشگاه توسط وزارت خانه ایجاد و غرفه‌های آن توسط تجار اجاره می‌شود. ایجاد این گونه نمایشگاه‌ها هزینه چندانی برای دولت ندارد.

مصباحی مقدم با بیان اینکه دولت باید در سیر ایجاد این نمایشگاه‌ها، مشتریان خارجی را نیز به خرید تولیدات داخل ترغیب کند، افزود: البته ظاهراً بناست بر روی ۱۲ کشور همسایه برنامه‌ای برای عرضه تولیدات داخلی انجام گردد. بر روی تولیدات داخلی باید کار تبلیغاتی از طرف صدا و سیما و رسانه‌های عمومی صورت بگیرد تا تبلیغ و ترویج مصرف کالاهای ایرانی ایجاد گردد.

وی اظهار داشت: نیاز است در مصرف تولیدات داخلی در داخل کشور فرهنگ سازی صورت گیرد. برخی به غلط بر این باورند که کالای خارجی بهتر است. باید ذهنیت مردم نسبت به تولید داخلی تغییر کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وظایف معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در بازاریابی و ایجاد فضای فروش در کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: در دوره‌ای که من نماینده مجلس شورای اسلامی بودم، در آنجا پیشنهاد کردم که معاونت اقتصادی در وزارت خانه ایجاد کنند و رایزنی اقتصادی در هر یک از سفارت خانه‌ها ایجاد گردد.

مصباحی مقدم می‌گوید: هر یک از رایزنان اقتصادی در کشوری که حضور پیدا می‌کند، باید از آن کشور به عنوان بازار هدف استفاده کنند و بدانند نیازهای هر کشور چیست و آن نیاز را به وزارت امور خارجه معرفی کنند تا وزارت امور خارجه از طریق وزارت صمت و اتاق بازرگانی به تولید کنندگان منتقل کنند تا کالاهای نیاز در کشور مقصد را تولید کنند. عکس این موضوع هم صادق است.

وی افزود: رایزنان اقتصادی باید اطلاعاتی را که تجار ما نیازمندند تا از کشورهای هدف داشته باشند باید شناسایی شود و حتی تولیدات ایرانی را باید در مجلات خارجی معرفی کنیم. تمام آنها بر ایجاد ارتباط مؤثر بین تولیدکنندگان ایرانی و مصرف کنندگان خارجی کمک می‌کند و اگر این گونه عمل کنند معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، جایگاه تشریفاتی نخواهد داشت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأثیر نگرش دولت به غرب و کشورهای اروپایی و میزان اثرگذاری آن بر صادرات کالاهای ایرانی به خارج از کشور و ایجاد رونق تولید، خاطرنشان کرد: در گذشته چنین نگرشی وجود داشت اما جدیداً یک نوع بازگشت از آن نگرش قدیم نسبت به غرب و کشورهای اروپایی در دولت در حال شکل گیری است.

مصباحی مقدم تاکید کرد: جدیداً وزیر امور خارجه ما می‌گوید ما اعتمادی به آمریکا نداریم و امروز هم اگر در حال گفتگو با اروپا هستیم می‌خواهیم آنها به سمت اجرایی شدن آن کانال مالی که می‌توانند به مناسبات تجاری ما و کشورهای اروپایی کمک کنند، بروند.

وی خاطر نشان کرد: در کل حرکت‌هایی که جدیداً در دولت ایجاد شده است، گام‌های مثبتی است. همین دیدار رئیس جمهور از عراق و متقابلاً نخست وزیر عراق به ایران و توافق‌هایی که صورت گرفت و قراردادهایی که منعقد گردید، بسیار خوب است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در ادامه همین تغییر رویکرد دولت، شاهد سفر نخست وزیر پاکستان به ایران بودیم، گفت: طبیعتاً این سفر سطح مراودات مالی و تجاری ما با پاکستان وارد فاز جدیدی شد و البته مراودات مالی و تجاری ما با ترکیه جای خود را دارد.

مصباحی مقدم با بیان اینکه امروز دولت هدف‌گذاری کرده است تا ۳۰ میلیارد دلار بین ایران و ترکیه مراودات تجاری صورت گیرد، اظهار داشت: این رویکرد اگر استمرار پیدا کند و ادامه دار باشد نگاه به غرب کاهش خواهد یافت.

وی با بیان این مطلب «یکی از مهمترین مراودات تجاری ما ارتباط با چین، روسیه و هند است»، افزود: البته رهبر معظم انقلاب، لاریجانی را به چین فرستاد که در چین مورد استقبال قرار گرفت. تمام آنها کمک خواهد کرد که از رویکرد به غرب عبور کنیم و به سمت کشورهای منطقه و رویکرد کشور را به شرق تقویت کنیم و اگر این کار انجام گیرد، آن وقت غربی‌ها خواهند فهمید که ما مستقل از آنها هستیم و آنها باید در سیاست‌های خود تجدید نظر کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

پانصد و هفتاد پنجمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار فارس، دبیری صنعت، معدن و تجارت و دستگاه‌های ذیربط استانی و مدیران عامل بانک‌ها با هدف رفع مشکلات و چالش‎ها بازگشت و احیا واحد‌هایی تولیدی به چرخه فعالیت در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در حاشیه این نشست گفت: این نشست در راستای اهتمام در وضعیت موجود واحد‌های فعال، کمک به تسریع، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه تمام تولیدی، توسعه سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌گذار، افزایش ظرفیت تولید کیفی و اشتغال پایدار تشکیل و موضوعات ۲۰ بنگاه اقتصادی در خصوص ترخیص ۹۰ درصدی کالا، تعیین تکلیف بدهی و... با زمینه فعالیت انواع شمش فولادی، تولید انواع البسه بیمارستانی، انواع ورق و کارتن، پیمانکار طرح‌های عمرانی (پروژه ساختمانی) بررسی و با ارائه راهکار‌های قانونی نیز تصمیمات لازم اتخاذ و به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد.

حمیدرضا ایزدی با اشاره به بررسی مشکلات تعداد ۱۶ بنگاه اقتصادی در کمیته تخصصی تخصصی ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و حل و فصل مسائل تعداد ۴ بنگاه اقتصادی در کارگروه استانی گفت: با توجه به رویکرد دولت درجهت حمایت از تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی و رفع موانع تولیدکنندگان لذا تشکیل جلسات، کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی برای پیگیری مطالبات سرمایه‌گذاران نقش مهمی در رفع مشکلات دارد که در اداره صمت و مجموعه اقتصادی استان با همه توان و ظرفیت برای حمایت از تولید و اشتغال تلاش می‌شود.

او با تاکید براینکه رفع مشکلات و موانع تولید سرمایه‌گذاران مهم‌ترین هدف و ماهیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است، افزود: با توجه به اختیارات گسترده کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و مصوبات این کارگروه در تحقق شعار سال بسیار راهگشاست.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • رفع موانع تولید در ۱۷ طرح صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • کمک به رفع مشکل ۳ واحد تولیدی در گلستان
  • خاندوزی: یکی از اولویت‌های ما حل موانع پرداخت بدهی‌های کشور است
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی