Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@05:02:34 GMT

چرا تنگه هرمز اهمیت دارد؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۱۰۱۴

چرا تنگه هرمز اهمیت دارد؟

ایران اعلام کرده اگر استفاده از گذرگاه استراتژیک هرمز برایش ممنوع شود، این تنگه را می بندد. حدود یک پنجم نفت مصرفی جهان از تنگه هرمز می گذرد.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، ایران اعلام کرده اگر استفاده از گذرگاه استراتژیک هرمز برایش ممنوع شود، این تنگه را می بندد. حدود یک پنجم نفت مصرفی جهان از تنگه هرمز می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تهدید از طرف یک فرمانده سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به دنبال اعلام لغو معافیت های نفتی ایران به خریداران نفت این کشور صورت گرفت. آمریکا از این کشورها خواست تا اول ماه می خرید از ایران را متوقف کنند، در غیر اینصورت تحریم می شوند.

بیشتر بخوانید:

دنیا با توطئه آمریکا علیه ایران همراهی نکرد هراس آمریکا از احتمال بسته شدن تنگه‌های هرمز و باب‌المندب

قیمت نفت به بالاترین حد شش ماهه رسیده است.

تنگه هرمز یک مسیر حیاتی کشتیرانی است که تولیدکنندگان نفت خاورمیانه را به بازارهای آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و فراتر از آن متصل می کند. این تنگه دهه هاست در قلب تنش های منطقه ای قرار دارد.

چرا تنگه هرمز اهمیت دارد؟

اداره اطلاعات انرژی آمریکا تخمین زده که ۱۸.۵ میلیون بشکه نفت دریایی در روز از این گذرگاه در ۲۰۱۶ عبور کرده است که حدود ۳۰ درصد نفت خام و سایر میعانات تجارت شده از طریق دریا در ۲۰۱۶ است.

حدود ۱۷.۲ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی در ۲۰۱۷ از این تنگه عبور کرده و حدود ۱۷.۴ میلیون بشکه در روز در نیمه اول ۲۰۱۸ از این منطقه تجارت شده است.

با توجه به اینکه مصرف کل نفت جهان حدود ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است، یک پنجم این مقدار از تنگه هرمز می گذرد.

بیشتر نفت صادر شده از عربستان، ایران، امارات، کویت و عراق از این تنگه عبور می کند.

از این تنگه همچنین برای صادرات کل گاز طبیعی مایع تولید شده توسط قطر، بزرگترین تولید کننده نفت جهان استفاده می شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل آمریکا تنگه هرمز نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • راز لگد تاریخی کلینزمن: مقابل تراپاتونی گریه کردم!