Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@00:02:16 GMT

آمریکا با پیشنهاد ظریف چه می کند؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۴۹۲۰

آمریکا با پیشنهاد ظریف چه می کند؟

روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که به نیویورک سفر کرده است، پیشنهاد تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا را مطرح کرد که امروز یک مقام وزارت خارجه آمریکا درباره واکنش به این پیشنهاد از ایران خواست تا به طور یکجانبه زندانیان آمریکایی را آزاد کند. وزارت خارجه ایران نیز درواکنش به این درخواست عجیب آمریکایی ها گفت که آنها درکی از مذاکره ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران روزنامه اعتماد نوشت؛ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در سفری در نیویورک به سر می‌برد، در نشستی در اندیشکده انجمن آسیایی نیویورک بر آمادگی ایران برای گفت‌وگو با کشورهای منطقه و امریکا تاکید کرد و بار دیگر برجام را به عنوان یک دستاورد بین‌المللی برای چندجانبه‌گرایی، بهترین توافق ممکن و بدون جایگزین توصیف کرد. ظریف روز گذشته در نشست گرامیداشت و ترویج روز بین‌المللی چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی برای صلح سخنرانی کرد. ظریف در این نشست خبر داد که ایران 6 ماه است پیشنهاد گفت‌وگو در مورد تبادل زندانیان ایرانی را که به درخواست امریکا به اتهام دور زدن تحریم‌ها در سراسر جهان بازداشت شده‌اند و زندانیان ایرانی در امریکا به اتهام دور زدن تحریم‌ها با زندانیان امریکایی در ایران داده است. به گفته ظریف با وجود گذشت 6 ماه از این پیشنهاد دولت ایالات متحده امریکا هیچ واکنشی به این ابتکار ایران نشان نداده است. ظریف در جلسه علنی انجمن آسیایی که به صورت زنده و مستقیم از رسانه‌ها پخش می‌شد، تاکید کرد این پیشنهاد برای مذاکره روی میز است و او به عنوان دیپلمات ارشد ایرانی هم اختیار مذاکره در این موضوع دارد و هم به اندازه کافی در مذاکرات پیشین موفقیت خود را در چنین مذاکراتی اثبات کرده است. ظریف همچنین با تکرار پیشنهاد قبلی‌اش مبنی بر ایجاد یک انجمن گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای در خلیج فارس و غرب آسیا، تاکید کرد که ایران آماده است تا با همه کشورهای منطقه از جمله امارات متحده عربی و عربستان سعودی - در صورتی که آمادگی داشته ‌باشند - پیمان عدم تجاوز نظامی امضا کند.

ظریف در اولین برنامه سفری در نیویورک در جمع گروهی از کارشناسان اندیشکده انجمن آسیایی از پیشنهاد ایران برای گفت‌وگو در مورد تبادل زندانیان با امریکا خبر داد و گفت: «من این پیشنهاد را همین الان روی میز می‌گذارم؛ تمام ایرانیانی که در امریکا در زندان هستند و تمامی ایرانیانی که در سراسر دنیا در انتظار حکم استرداد به درخواست امریکا هستند، ما اعتقاد داریم این اتهامات ساختگی است و امریکا هم معتقد است اتهامات علیه اتباعش در ایران ساختگی است. بیایید تبادل کنیم. من قبلا این کار را کرده‌ام، اختیارش را دارم و آماده مذاکره هستم. همین الان علنی این پیشنهاد را مطرح می‌کنم. من یک بار این مذاکره را کرده‌ام و به توافق هم رسیده‌ام. باز هم می‌توانم.» وی تاکید کرد که ایران پیشنهاد تبادل زندانیان را رسما در اختیار امریکا قرار داده است و هیچ پاسخی دریافت نکرده و گفت: «باور کنید 6 ماه است که دولت امریکا را در جریان این پیشنهاد قرار داده‌ایم و هیچ پاسخی نداده‌اند.»محمدجواد ظریف در بدو ورودش به نیویورک به خبرنگار صدا و سیما گفت که هدفش از این سفر صرفا «رسانه‌ای» است. برنامه محمدجواد ظریف در اولین روز سفرش به نیویورک به جز شرکت در جلسه انجمن آسیایی، حضور در سازمان ملل متحد و سخنرانی در اولین جلسه گرامیداشت و ترویج روز بین‌المللی چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی برای صلح بود. پیش از شرکت در این جلسه، ظریف در جمع گروهی از کارشناسان و خبرنگاران در اندیشکده انجمن آسیایی سخن گفت و به سوالات حاضران پاسخ داد. ظریف با اشاره به اینکه اولین ‌بار سال 1992 در مقام معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این اندیشکده حاضر شده است، تاکید کرد: «من با سازمان ملل متحد در طول 40 سال پیش کار می‌کنم و تا جایی که می‌دانم این اولین ‌بار است که یکی از اعضای دائم شورای امنیت از دیگر کشورهای جهان می‌خواهد که یک قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند و تهدید می‌کند اگر آن را نقض نکنند، مجازات می‌شوند.» ظریف تاکید کرد: «ما ایده‌آلیست نیستیم، می‌دانیم که بازی قدرت و توازن قدرت در جهان حاکم است، اما نمی‌توان فقط بر این اساس بازی را اداره کرد، باید قوانینی وجود داشته ‌باشد.»

توافق بهتری وجود ندارد
ظریف ضمن اشاره به خروج امریکا از برجام تاکید کرد: «ایالات متحده میز مذاکره را ترک کرد، میز سر جایش است، ما هم سر میز هستیم و با دیگر طرف‌ها مذاکره می‌کنیم، امریکا هم می‌تواند هر زمان اراده کند به میز مذاکره بازگردد.» وی در مورد اهمیت توافق چندجانبه برجام تاکید کرد: «من این توافق را مذاکره کرده‌ام، می‌دانم که نه ایران و نه ایالات متحده نمی‌توانند به توافق بهتری برسند. ما همه با هم تداخل منافع داشتیم، نه تنها رقابت میان ایران و ایالات متحده، بلکه رقابت میان امریکا و متحدانش، رقابت با چین و روسیه و رقابت با دیگر قدرت‌هایی که در مذاکرات حضور نداشتند. با وجود همه این اختلافات مذاکره کردیم و به توافق رسیدیم، نه یک توافق دو صفحه‌ای بلکه توافقی چند ده صفحه‌ای که تمام جزییات در آن پیش‌بینی شده است. من از این توافق خوشم نمی‌آید و هر اندازه هم که رییس‌جمهور امریکا بخواهد در مورد جان کری، وزیر خارجه پیشین بگوید، می‌دانم که جان کری هم آن توافق را دوست نداشت. اما این بهترین توافق ممکن بود. دونالد ترامپ ممکن است بگوید که توافق بهتری می‌خواهد، اما نمی‌تواند توافق بهتری به دست بیاورد، می‌تواند آرزو کند، اما نمی‌تواند. توافقی بهتر از این ممکن نیست. شاید مانند کاری که با نفتا کرد بخواهد اسم توافق را عوض کند و دوباره به اسم خود زیر آن را امضا کند. ما مشکلی نداریم. به جای JCPOA اسمش را می‌گذاریم JCAP به نظر من اسم راحت‌تری هم هست، جی‌کپ، اگر دوست دارند این کار را می‌توانیم بکنیم.»

مردم ایران طرفدار برجام هستند
وی با اشاره به ادعای امریکایی‌ها مبنی بر همراهی با مردم ایران تاکید کرد: «تحریم‌ها اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تحریم‌ها شهروندان عادی را هدف قرار می‌دهد. امریکایی‌ها ادعا می‌کنند که حرف مردم ایران را می‌شنوند، مردم ایران برجام را می‌خواهند، وقتی آن را امضا کردیم، تعداد زیادی از مردم در حمایت از آن به خیابان آمدند. اگر دولت امریکا راست می‌گوید که خیر مردم ایران را می‌خواهد - که البته کسی این حرف را باور نمی‌کند - خواست مردم ایران برجام است.» وی همچنین در مورد تلاش‌های اروپا برای اجرای تعهدات برجامی ضمن اشاره به اینکه اروپایی‌ها هنوز در اجرای تعهدات‌شان بسیار عقب هستند، تاکید کرد: «حساب با کاربری ویژه یا آنگونه که الان نامیده می‌شود – اینستکس - پیش‌زمینه لازم برای اجرای وعده‌های اروپا است، نه اجرای وعده‌ها. این یک سیستم تهاتری است، نه تهاتر معمولی بلکه تهاتر پیش‌پرداختی، یعنی کسانی که از ایران خرید می‌کنند به کسانی که به ایران صادرات می‌کنند، پول پرداخت می‌کنند.» ظریف در مورد تصویب FATF تاکید کرد: «ما چیزی برای پنهان کردن در تراکنش‌های مالی‌مان نداریم. بحث اصلی در ایران این است که چرا ما زمانی که از توافق بین‌المللی قبلی منفعت نمی‌بریم، چرا باید وارد یک تعهد بین‌المللی جدید شویم؟ حتی من هم که خودم طرفدار توافق‌های جهانی برای مبارزه با تروریسم و پولشویی هستم و این سوال را دارم که وقتی از کنوانسیون‌های دیگر مانند NPT و برجام منفعت نمی‌بریم، چرا باید وارد تعهد جدیدی در FATF شویم؟» وی با اشاره به بسته شدن حساب‌های هلال احمر ایران از سوی امریکا و منع انتقال پول برای سیل‌زدگان ایرانی تاکید کرد: «به من خبر دادند یک راننده تاکسی پاکستانی با 1000 دلار پول نقد به سفارت ما آمده ‌بود. چرا باید با پول نقد به سفارت بیاید؟ برای اینکه اجازه انتقال پول به ایران ندارد. امریکایی‌ها ادعا می‌کنند که می‌خواهند جلوی پولشویی را بگیرند، این کاری که می‌کنند تبلیغ و ترویج پولشویی است.»

تیم ب دنبال فاجعه برای امریکا
ظریف در سخنان خود در مورد احتمال درگیری نظامی میان ایران و امریکا تاکید کرد: «من تردید دارم که دونالد ترامپ خواهان جنگ یا تنش تازه باشد. شعارهای انتخاباتی او برای جلوگیری از درگیری‌های تازه برای امریکا بود. من تصور می‌کنم که او قصد دارد به این تعهد پایبند باشد. اما او تصور می‌کند که با کارزار موسوم به فشار حداکثری می‌تواند ما را به زانو بیاندازد. ما 7 هزار سال تاریخ داریم، جنگیدیم، مبارزه کرده‌ایم، مورد حمله قرار گرفته‌ایم، شکست خورده‌ایم، پیروز شده‌ایم، اما معمولا در مقابل کسی تعظیم نمی‌کنیم. ما تاریخ را بر اساس بازه‌های 2 و 4 ساله اندازه نمی‌گیریم، بر اساس بازه‌های 1000 ساله اندازه می‌گیریم. غرور ما فروشی نیست. حتی اگر من هم بخواهم کرنش کنم، مردم اجازه نمی‌دهند. ترامپ تصور می‌کند فشار و ایذا باعث می‌شود که ما به میز مذاکره بازگردیم تا به توافق بهتر رویایی‌اش برسد. من نمی‌دانم این توافق رویایی چیست و چه چیزی در مغز او است، توافقی بهتر از برجام وجود ندارد. اگر تصور می‌کند که می‌تواند توافقی امضا کند که بر اساس آن ما غرورمان را بفروشیم، موفق نخواهد شد. این یک توافق نیست، یک توطئه است که تیم ب (بولتون، بن‌زائد، بن‌سلمان و بی‌بی) از او می‌خواهند اجرایی کنند تا امریکا را به فاجعه‌ای دیگر بکشانند. نقشه آنها این است که ایران را به سمت اقداماتی سوق دهند.»

امریکا برای عبور از تنگه هرمز باید از سپاه اجازه بگیرد
ظریف در مورد تهدید بستن تنگه هرمز از سوی ایران تاکید کرد: «خلیج فارس، رگ حیاتی ما است، امریکایی‌ها باید بدانند اسم آنجا خلیج مکزیک نیست، خلیج فارس است. ما نمی‌خواهیم رگ حیاتی‌مان مسدود شود، اجازه هم نمی‌دهیم این اتفاق بیفتد. اما اگر جلوی ما برای استفاده از خلیج فارس برای امنیت ملی ما گرفته ‌شود، قطعا اجازه نمی‌دهیم کسی دیگر هم از آن استفاده کند. ایالات متحده امریکا باید بداند وقتی وارد تنگه هرمز می‌شود، مجبور است با مدافعان امنیت تنگه هرمز حرف بزند و کسی که امنیت آنجا را بر عهده دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.»

آمادگی برای امضای پیمان عدم تجاوز با عربستان و امارات
ظریف در مورد روابط منطقه‌ای ایران نیز توضیح داد: «در منطقه پیشنهاد گفت‌وگوی امنیتی داده‌ایم. ما آماده امضای پیمان‌های عدم تجاوز با همه کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستیم. ما از اندازه کشورمان، از منابع طبیعی‌مان از مرزهای‌مان و از داشته‌های‌مان راضی هستیم و هیچ چشمداشتی به دیگر کشورهای منطقه نداریم. هر کشوری در منطقه که آماده باشد با ما پیمان عدم تجاوز امضا کند، ما هم آماده‌ایم که با او پیمان عدم تجاوز امضا کنیم.» وی در مورد رابطه با دیگر کشورها تاکید کرد: «ما روابط بسیار خوبی با ترکیه داریم، با پاکستان روابط بسیار خوبی داریم، با جمهوری آذربایجان با روسیه و با عراق، هیچگاه رابطه‌مان با این کشورها از این بهتر نبوده است.» وی در مورد مساله افغانستان و مذاکرات اخیر دولت امریکا با گروه طالبان هم گفت: «وضعیت رابطه ما با افغانستان بسیار خوب است، سیاست‌های امریکا در این کشور غلط است و کنار گذاشتن دولت و همه گروه‌های دیگر و گفت‌وگوی اختصاصی طالبان سیاست غلطی است. من اولین کسی هستم که می‌گویم صلح و ثبات در افغانستان بدون طالبان ممکن نیست، اما نمی‌شود با کنار گذاشتن همه فقط با طالبان صحبت کرد. ما خودمان هم با طالبان رابطه داریم، اما نمی‌توان دولت کابل را کنار زد و مستقیما با طالبان گفت‌وگو کرد، نمی‌توان آینده افغانستان را انحصارا به تصمیم طالبان محول کرد. اصول ما اجازه نمی‌دهد که در مذاکراتی در مورد افغانستان شرکت کنیم که دولت حضور ندارد. رابطه ما با دولت پیشین امریکا بهتر بود، اما وقتی در مورد منطقه صحبت می‌شد و بقیه کشورهای منطقه حضور نداشتند، حاضر نبودیم در مورد مسائل بدون حضور همتاهای منطقه‌ای صحبت کنیم صحبت کنیم. این ما یا امریکا نیستیم که راسا در مورد منطقه تصمیم می‌گیریم، منطقه است که به صورت جمعی باید در مورد منطقه تصمیم‌گیری کند.»وی ضمن اشاره به زمینه‌های همکاری میان ایران و امریکا در زمینه امنیت منطقه غرب آسیا گفت: «اگر دولت ایالات متحده امریکا فکر می‌کند که متحد عراق است و امنیت و ثبات در عراق می‌خواهد، دقیقا همان چیزی است که ما می‌خواهیم. اگر دولت امریکا ثبات و امنیت در افغانستان می‌خواهد، همان خواسته ماست. اگر امنیت و آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز و خلیج فارس می‌خواهد، ما هم همان را می‌خواهیم. کسانی که وسواس علیه ایران را ادامه می‌دهند، افرادی هستند که این چیزها را نمی‌خواهند، می‌خواهند امریکا را وارد یک فاجعه تازه کنند.»

پیام دبیرکل سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در آستانه بزرگداشت اولین روز جهانی چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی برای صلح در جمع خبرنگاران تاکید کرد: «تقویت چندجانبه‌گرایی به معنای تقویت تعهد به اهداف توسعه پایدار و ایجاد جهانی امن‌تر و عادلانه‌تر برای نسل‌های بعد است.» دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامش برای این روز تاکید کرد در طول 75 سال گذشته از زمان جنگ جهانی دوم راهکارهای چندجانبه‌گرایی زندگی‌های بسیاری را نجات داده‌، رشد اقتصادی و اجتماعی به ارمغان آورده، حقوق بشر را گسترش داده و از همه مهم‌تر جهان را از فرو رفتن در جنگ جهانی سوم نجات داده است. آنتونیو گوترش تاکید کرد روز جهانی چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی در شرایطی برگزار شد که تلاش‌های چندجانبه‌گرایانه در زمینه منازعات جاری، تغییرات آب و هوایی، افزایش نابرابری‌ها و دیگر تهدیدها، تحت فشار قرار دارند. گوترش در پیام خود تاکید کرده است: «ما در دورانی سرشار از پارادوکس زندگی می‌کنیم؛ چالش‌های جهانی بیش از گذشته به هم پیوسته می‌شوند اما واکنش‌های ما به آنها روز به روزی بیشتر از هم جدا می‌شود. ما روز به روز شاهد کاهش اعتماد میان دولت‌ها، ساختارهای سیاسی و سازمان‌های بین‌المللی هستیم و می‌بینیم که استقبال از صداهای عوام‌زده و ملی‌گرا برای شیطان‌سازی و ایجاد شکاف بیشتر می‌شود.» گوترش تاکید کرد: «ما نیازمند شبکه‌ای هستیم که با ایجاد همکاری‌های نزدیک میان سازمان‌های بین‌المللی و منطقه و بانک‌های توسعه‌ای، چندجانبه‌گرایی را گسترش دهد.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آمریکا ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است

بین الملل تابناک: دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور علی اکبر احمدیان، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد.

بنا بر اعلام نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه، در این اجلاس، دبیران شورای امنیت، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی ۱۰۶ کشور جهان حضور یافته‌اند.

قرار است در این نشست، موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

در اجلاس سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با نام‌های «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی (تهدید‌ها و فرصت ها)»، «حفظ هویت ملی و ارزش‌های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی»، «همکاری‌های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی» و «مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی» برگزار شود.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری‌های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش‌های جدید و انرژی هسته‌ای نیز برپا شده است.

علی‌اکبر احمدیان، امروز (چهارشنبه) در اجلاس دبیران شورای امنیت کشور‌های عضو بریکس در سن‌پترزبورگ ـ که در حال برگزاری است ـ با قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام برمی‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد؛ اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.


احمدیان ادامه داد: همین امر سبب شده، اکنون اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.


وی افزود: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.


به گفته وی، امنیت اطلاعات آن گونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود، صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوند‌های اجتماعی است.


تسلط آمریکا بر زیرساخت‌های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است


احمدیان آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را این گونه عنوان کرد: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنتر‌های جهانی و بزرگ و سکو‌ها (مانند گوگل و NSA به آمریکا).


دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزو‌های افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشور‌های خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشور‌ها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشور‌ها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرز‌های سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوند‌های اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.


وی تصریح کرد: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی  با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید، افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است؛ اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.


احمدیان ادامه داد: همان گونه که دیده می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشور‌ها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکار‌های جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.


وی افزود: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکو‌های اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشور‌های مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آن‌ها اعمال نفوذ کند.
احمدیان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، یکی از کشور‌هایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.


احمدیان خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه بیشتر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند. احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بستر‌های مذکور استفاده شده است.


وی به برخی کشور‌ها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزار‌ها و نرم افزار‌های رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد، رژیمی که با نسل کشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشور‌ها باید مطمئن باشند با گشودن مرز‌های خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.


به گفته احمدیان، مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشور‌ها خواهد بود.


وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگ‌های و بریکس باید تلاش کنند در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهاد‌ها و ساختار‌های جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.


پنج پیشنهاد ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ


دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند؛
۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات
۲- چندجانبه کردن نهاد‌ها و ساختار‌های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب
۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آن‌ها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر
۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکو‌های غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر
۵- تقسیم کار بین کشور‌های مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنتر‌ها و سکو‌های مستقل.


دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است و می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد، در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشور‌ها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

 

دیگر خبرها

  • پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • امریکا : به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم