Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - مديرعامل شهرک صنعتي جهان آباد ميبد گفت: هزينه برگزاري جشنواره گل محمدي که قرار بود، امسال نيز همانند سال هاي گذشته در اين روزها برگزار شود به سيل زدگان اختصاص يافت .

به گزارش ايرنا ، محمد رضا ماندگاري عصر پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا سطح زير کشت گل محمدي شهرک صنعتي جهان آباد را چهار هزار متر مربع عنوان کرد و افزود: همچنين يک هزار و 500 متر مربع ديگر سال آينده به بهره برداري مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تصريح کرد: محصول گل محمدي در حال برداشت است به نظر مي رسد امسال با توجه به افزايش بارندگي و شرايط مناسب اقليمي 2.5 برابر سال قبل محصول برداشت شود.
همچنين مسئول اداره ترويج مديريت جهاد کشاورزي شهرستان ميبد گفت : در شهرک جهان آباد حدود 800 نهال گل محمدي کاشته شد و در يک هزار و 500 متر فضاي ديگري حدود 500 تا 600 اصله نهال کشت شده است.
سميه اسماعيلي کيا، افزود: گل محمدي يکي از گياهان کم آبخواه است که کشت آن با توجه به اينکه نياز به مراقبت خاصي ندارد در راستاي تغيير الگوي کشت و با توجه به اقتصادي بودن ، کم آب خواه بودن ، مقاومت در برابر شوري خاک، قابليت کشت در اغلب خاک ها و ... در شهرستان در حال ترويج است.
وي ياد آور شد : از گل محمدي عرق گيري و از آن گلاب تهيه مي شود ، همچنين از اسانس آن در تهيه شربت ، ژله ، دسر، شيريني ، ادويه، پودينگ و ... استفاده مي شود ، همين طور به خاطر خواص دارويي مانند ضد افسردگي، آرام بخشي، ضد عفوني کننده و ملين بودن و ... در صنايع داروسازي هم کاربرد دارد.
اسماعيلي کيا ادامه داد: گل محمدي در فرهنگ ايراني جايگاه ارزشمندي دارد و گلاب آن در جشن‌ها و عزاداري ها نيز استفاده مي شود و هر ساله، خانه کعبه با گلاب ناب و معطر ايران شستشو داده مي‌شود.
مرکز شهرستان 104 هزار نفري ميبد در 50 کيلومتري شمال غرب شهر يزد مرکز اين استان قرار دارد.
9934/ 2047
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۷۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به این که امسال میزان سطح زیر کشت گل محمدی در گناباد با ۲ هکتار افزایش نسبت به سال قبل به ۵۰ هکتار رسید افزود: از مجموع ۵۰ هکتار زیر کشت این محصول ۴۸ هکتار، بارور و ۲ هکتار به صورت نهال است.

اسماعیل قربانی افزود: با توجه به افزایش سطح زیر کشت گل محمدی تولید این محصول در گناباد نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به این که برداشت گل محمدی در شهرستان گناباد از ۲۵ فروردین ماه امسال آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد گفت: افزون بر ۱۴۰ تن گل محمدی تر از این زمینها برداشت می شود.

قربانی افزود: ارقام گل محمدی موجود در این شهرستان رقم‌های مخصوص گلاب گیری است و متوسط تولید برگ گل محمدی در هر هکتار سه تن است.

وی اضافه کرد: ۹۰ درصد گل محمدی برداشتی گناباد در صنعت گلاب‌گیری و باقی مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: یکی از ویژگی‌های مهم شهرستان گناباد و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا است که این مساله افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت عصاره(اسانس) و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در این شهرستان خواهد شد.

رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی زیاد و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری با اقلیم منطقه، توسعه باغ‌های گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی موذنی با اشاره به این که هم اکنون ۶۰ بهره بردار در شهرستان به کشت و کار گل محمدی مشغولند افزود : اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار قرار گرفته است و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی کشاورزی شهرستان به شمار می رود.

وی ادامه داد: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق شهرستان گناباد را دارد و جایگزین خوبی برای گیاهانی است که کشت شان در شهرستان دیگر مقرون به صرفه نیست.

او اضافه کرد: گل محمدی برداشتی از باغ‌های شهرستان گناباد توسط ۱۲ کارگاه سنتی فرآوری می شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روز کار در این شهرستان مشغول به کار هستند.

حدود ۱۲۰ تن گل محمدی سال گذشته از ۴۶ هکتار باغ‌های گناباد برداشت شد و با توجه به افزایش سطح زیر کشت این میزان امسال با ۲۰ تن افزایش به ۱۴۰ تن خواهد رسید.

۱۴ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستاست.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۲۰ پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • نیمار پس از کمک به سیل‌زدگان برزیل: دعا می‌کنم اوضاع به حالت عادی برگردد
  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشن شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در شهرستان سربیشه
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • اخذ سند مالکیت امامزاده بی‌بی خدیجه خاتون(ع) شهرستان میبد