Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@02:13:59 GMT

هدف آمريکا وادار کردن ايران به خروج از برجام است

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۰۷۱۷

هدف آمريکا وادار کردن ايران به خروج از برجام است

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رئيس پيشين دانشکده علوم سياسي و امور جزايي دانشگاه آلاباماي جنوبي گفت: هدف آمريکا اين است که تهران را وادار به خروج از برجام کند تا کشورهاي ديگر حتي در حرف هم نتوانند پشتيباني خود را از برجام ابراز کنند و آمريکا بتواند به اعمال غيرقانوني خود پوشش قانوني بدهد.

«نادر انتصار» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايرنا، با اشاره به اعلام تمديد نشدن معافيت‌هاي نفتي آمريکا به هشت کشور براي واردات نفت ايران و آمادگي عربستان سعودي و امارات متحده عربي مبني بر جبران نفت کشورمان گفت: در شرايط کنوني عربستان سعودي و امارات متحده عربي مي‌توانند فقط مقداري از نفت تحريم شده ايران را جبران کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** هدف عربستان و امارات در همراهي با آمريکا، سرنگوني نظام ايران است
وي ادامه داد: عربستان سعودي و امارات متحده عربي در بهترين شرايط مي‌توانند نصف نفت صادراتي ايران را جبران کنند و صادرات نفت ايران را به 400 يا 500 هزار بشکه در روز برسانند، البته اين اقدام صادرات نفت ايران را به صفر نخواهد رساند.
اين کارشناس مسائل خاورميانه درباره اهداف عربستان سعودي و امارات از همراهي با آمريکا عليه ايران اظهار داشت: هدف اصلي آن‌ها تضعيف ايران به‌عنوان کشوري مطرح در منطقه و سرنگوني نظام ايران و جانشيني آن با دولتي دنباله‌رو سياست‌هاي آمريکا و شرکاي آن است.
انتصار درباره تلاش‌هاي رياض و ابوظبي براي ايجاد تقابل نظامي ميان واشنگتن و تهران هم تصريح کرد: مدتي است که محور عربستان - اسراييل تلاش مي‌کند که آمريکا را در يک رويارويي نظامي با ايران قرار دهد. آن‌ها به اين نتيجه رسيده‌اند که دولت ترامپ و بازيکنان اصلي نئوکان آن، بهترين فرصت را براي سياست ضد ايراني آن‌ها به وجود آورده است. آن‌ها تلاش بسياري مي‌کنند هرچه سريع‌تر به قول خودشان خيالشان را از ايران به‌عنوان وزنه‌اي در غرب آسيا راحت کنند.
** بسياري از کشورهاي عربي و اسلامي به دشمني با ايران تمايل ندارند
استاد علوم سياسي و روابط بين‌الملل دانشگاه آلاباماي جنوبي در پاسخ به اين سؤال که عربستان سعودي و امارات تا چه اندازه قادر هستند که ديگر کشورهاي عربي و اسلامي را در مورد مقابله با ايران همراه ساز‌ند؟ خاطرنشان کرد: مهم‌ترين حربه‌اي که اين دو کشور دارند، قدرت مالي آن‌هاست. بسياري از کشورهاي عربي و اسلامي تمايل ندارند با ايران دشمني داشته باشند ولي اين کشورها به سرمايه‌گذاري و کمک‌هاي مالي نياز بسياري دارند.
انتصار درباره رويکرد ايران در مقابله با اقدام اخير آمريکا هم گفت: سال‌هاست که در ايران از ايجاد اقتصاد غيرنفتي صحبت مي‌شود ولي متأسفانه اقتصاد ايران هنوز نفتي است. ايران بايد به‌طور جدي و نه شعاري، به دنبال اقتصاد غيرنفتي باشد و با استفاده از منابع کشور به‌خصوص منابع انساني خود اقتصاد نفتي کشور را براي هميشه دگرگون کند. البته اين چيزي نيست که يک شبه انجام‌پذير باشد ولي به‌هرحال همه چيز را بايد از صفر شروع کرد و بعد به جلو رفت.
** هدف اصلي بازيگران دولت ترامپ، تغيير نظام ايران است
وي درباره احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوي ايران هم بيان کرد: با توجه به خطرات زيادي که بستن تنگه هرمز ايجاد خواهد کرد، ايران در شرايط کنوني دست به چنين کاري نخواهد زد ولي اگر شرايطي ايجاد شود که ايران نتواند نفت صادر کند يا صادرات نفت ايران بلوکه بشود، ايران چاره‌اي ندارد که تهديد به بستن تنگه هرمز را عملي کند.
اين تحليلگر مسائل سياست خارجي در پاسخ به اين سؤال که پذيرش گفت‌وگوي مستقيم با واشنگتن از سوي تهران تا چه اندازه مي‌تواند گشايش‌هايي را ايجاد کند؟ عنوان کرد: هدف اصلي بازيگران دولت ترامپ، تغيير نظام ايران است. افرادي مانند پومپئو و بولتون تقريباً هر روز اين هدف را با زبان‌هاي مختلف تکرار مي‌کنند.
انتصار با بيان اينکه هدف واشنگتن تسليم تهران به تمام خواسته‌هاي کاخ سفيد است، گفت: آمريکا مقداري خرده‌نان به‌طرف مذاکره‌کنندگان ايران پرت خواهد کرد ولي هدف اصلي از اين مذاکره برد - باخت يعني تسليم ايران به خواسته‌هاي آمريکا است.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا اين تلاش‌ها براي وادار کردن ايران به خروج از برجام است، گفت: ايران تنها کشوري است که به مفاد برجام وفادار مانده است، آمريکا رسماً از برجام خارج شده و ديگر کشورهاي امضاکننده برجام فقط در حرف از توافق هسته‌اي پشتيباني مي‌کنند ولي در عمل از اجراي تعهدات خود شانه خالي کرده‌اند.
** هدف آمريکا وادار کردن ايران براي خروج از برجام است
رئيس پيشين دانشکده علوم سياسي و امور جزايي دانشگاه آلاباماي جنوبي اضافه کرد: هدف آمريکا اين است که تهران را به خروج از برجام وادار کند تا اينکه کشورهاي ديگر حتي در حرف هم نتوانند پشتيباني خود را از برجام ابراز کنند و آمريکا بتواند به اعمال غيرقانوني خود پوشش قانوني بدهد.
انتصار در خصوص چرايي سکوت اروپايي‌ها به همراه روسيه و چين در برابر تصميم اخير آمريکا هم گفت: دليل سکوت اروپايي‌ها، روسيه و چين هم ناتواني اين‌هاست و هم نمي‌خواهند رابطه خود با آمريکا را قرباني رابطه‌شان با آمريکا کنند. به‌علاوه اين کشورها نمي‌دانند که قدم بعدي آمريکا چيست يعني آن‌ها نمي‌خواهند اقدامي کنند که خود را در مقابل آمريکا قرار دهند.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا خروج از برجام مي‌تواند براي ايران کارساز باشد؟ خاطرنشان کرد: اگر منظورتان از کارساز بودن اين است که خروج از برجام، اروپايي‌ها يا چين و روسيه را به ايستادن در مقابل آمريکا وادار مي‌کند، اين کار اتفاق نخواهد افتاد ولي پيغامي که خروج ايران از توافق هسته‌اي براي ساير کشورها دارد اين خواهد بود که با ايران بازي کردن و ناديده گرفتن منافع ايران خساراتي خواهد داشت و آن‌ها نبايد انتظار داشته باشند که ايران عکس‌العملي در مقابل صدمه خوردن به منافع ملي خود نشان ندهد.
سيام*م ا ت*2021** 1055
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۰۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • خروج والیبال ایران از مسیر رشد
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور