Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنیاد برکت که برای سال ۹۸ بیش از ۱۵ هزار طرح اشتغالزایی در سطح مناطق محروم کشور را هدف گذاری و در حال حاضر با همکاری بانک قرض الحسنه مهرایران بیش از ۲۲ هزار و ۲۵۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی کشور پرداخت کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بنیاد برکت به دستور مقام معظم رهبری در راستای حل مشکلات مناطق روستایی و محروم آذرماه سال 86 تاسیس شده است و این بنیاد که منابع مالی آن از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأمین می‌شود به منظور توسعه و توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی در مناطق محروم آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنیاد برکت در حوزه‌های وسیعی برای خدمت به محرومین و نقاط کم‌تر توسعه‌یافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعه‌ فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعهی خدمات بیمه‌ای، مالی و حمایتی، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه به‌ویژه هم‌وطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی را شامل می‌شود.

 

بنياد بركت با مشارکت در راه‌اندازی و توسعه‌ طرح‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، انجام طرح‌های عمراني و زيربنايي، مدرسه‌سازی و ارایه‌ خدمات سلامت، بیمه‌ای، مالی، حمایتی و عام‌المنفعه به دنبال تأثير كلي بر توسعه‌ اقتصادی مناطق محروم كشور، افزايش فرصت‌های شغلی، توسعه‌ كارآفرينی، فقرزدايی و جلوگيری از مهاجرت نيروهای محلي به شهرهای بزرگ است.

 

این بنیاد در راستای اهداف ترسیم شده برای سال 98 بیش از 15 هزار طرح اشتغالزایی در سطح مناطق محروم کشور را هدف گذاری کرده است که بنا به گفته مدیرعامل بنیاد برکت با اجرای این تعداد طرح اشتغالزایی افزون بر 23 هزار شغل مستقیم ایجاد می شود. از مجموع حدود 41 هزار شغل مستقیم ایجاد شده در سال جاری توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سهم بنیاد برکت از این تعداد 18 هزار مورد با حدود 10 هزار طرح اشتغالزایی بوده است.

 

حالا در ادامه اقدامات این بنیاد برای اشتغالزایی در روستاها بانک قرض الحسنه مهرایران در همکاری با بنیاد برکت «وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)» بیش از ۲۲ هزار و ۲۵۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی کشور پرداخت کرده است.

 

روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران در این باره خبر داده است که «این بانک در راستای مسئولیت های اجتماعی خود و با هدف ایجاد اشتغال پایدار، رونق بخشیدن به بخش اقتصاد روستایی و تقویت زیرساختهای کشاورزی و دامپروری در روستاها بیش از ۲۲ هزار و ۲۵۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش ۲ هزار و ۷۰۳ میلیارد ریال به روستاییان۱۸ استان کشور پرداخت کرده است.

 

پرداخت این تسهیلات توسط بانک قرض الحسنه مهرایران فرصت های شغلی زیادی از قبیل: قالی بافی، خیاطی، پارچه بافی، باغداری، پرورش دام های سبک، پرورش شتر مرغ و ... را در میان روستاییان و عشایر استان های هرمزگان، کرمان، لرستان، خراسان جنوبی، ایلام، سیستان و بلوچستان، سمنان، کرمانشاه، چهار محال بختیاری، مازندران، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و تهران رونق بخشیده است.

 

ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی راهکار ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی و عشایر است که منجر به امنیت غذایی، کاهش وابستگی به بیگانگان و رونق صنعت گردشگری می‌شود. کارشناسان بهره‌وری از ظرفیت مراتع برای کشت گیاهان دارویی، استفاده از زمین‌های شیبدار برای ایجاد باغ، تقویت زیرساخت‌های کشاورزی نوین، رونق روستاگردی، صنایع دستی و افزایش محصولات شامل خرید تضمینی را از مهمترین راهکارها برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها می‌دانند که می‌تواند مسیر را برای تحقق رونق اقتصادی هموار ‌کند. هم اینک ۳۰ درصد از جمعیت کشور در ۳۸ هزار روستای ایران سکونت دارند که این امر ظرفیتی برای تحقق اقتصاد درون زا، افزایش درآمد ناخالص ملی و کاهش اتکا به اقتصاد تک محصولی نفت است.»

 

بنابراین گزارش بنیاد برکت در چند سال گذشته بیش از 40 هزار پروژه را با سرمایه گذاری افزون بر 500 هزار میلیارد ریال در سطح کشور راه‌اندازی کرده ‌است. بیش از یک هزار و 550 مدرسه، یک هزار و 200 مرکز فرهنگی، 30 هزار واحد مسکونی، یک هزار و 100 پروژه درمانی، 2 هزار و 500 تخت بیمارستانی و 159 مرکز جامع پزشکی از جمله این پروژه‌ها هستند.

 

این در حالی است که مقرر شده است که بنیاد برکت با اولویت مناطق روستایی از طریق الگوهای مشارکتی اشتغال‌زایی اجتماع‌محور، تسهیلات‌محور و بنگاه‌محور خود تا سقف 300 میلیارد ریال در این مناطق سرمایه‌گذاری و مشارکت کند. همچنین مقرر شد به مدت 2 سال و تا پایان سال 98 در قالب طرح اجتماع‌محور سحاب (سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغال برکت) بیش از 500 طرح اشتغال‌زایی در گرمسار و آرادان راه‌اندازی شود. همچنین برای سال 98 هم ایجاد و راه‌اندازی 250 طرح اشتغال‌زایی در قالب الگوی اجتماع‌محور سحاب پیش‌بینی شده است.

 

در طرح اجتماع‌محور سحاب (سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغال برکت)، متقاضیان پس از کسب شرایط لازم، از سوی بنیاد برکت برای دریافت وام تا سقف 300 میلیون ریال بدون بهره و با کارمزد 4 درصد به بانک عامل معرفی می‌شوند و به منظور ایجاد اشتغال و آموزش مورد حمایت و پشتیبانی این بنیاد قرار می‌گیرند.

 

یادآور می شود: فلسفه‌ وجودی بنياد بركت، كمك و همیاری براي بهبود و ارتقای توانمندی اقتصادی و كارآفرينی افراد، گروه‌ها و واحدهای كسب و كار مستعد فعاليت و فاقد دانش و مهارت لازم در مناطق محروم و كم‌تر توسعه‌يافته‌ كشور در راستای تحقق اهداف سند چشم‌انداز و رهنمودهای مقام معظم رهبری است.

 

بنياد بركت در افق سند بیست ساله‌ با بهره‌مندی از امكانات و توانمندی‌های بالقوه و بالفعل كارآفرينان و ظرفیت سازمان‌های غيردولتی و عام‌المنفعه، قصد دارد در توزيع مناسب درآمد و ايجاد فرصت‌های برابر، به دور از فقر و تبعيض و بهره‌مند از رشدی پرشتاب و مستمر اقتصادی و ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسيدن به اشتغال كامل در مناطق محروم و كم‌تر توسعه‌يافته، اقدام‌های مؤثری را به انجام برساند./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان قم خسارت سیل کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه رونق تولید سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران استان بوشهر اشتغالزایی روستایی بانک مهر ایران تسهیلات اشتغالزایی بنیاد برکت اشتغالزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۱۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: ۷۸۰ میلیارد تومان سال گذشته برای اشتغال مددجویان به ۱۶ بانک استان ابلاغ شد که ۶۰ درصد این میزان تسهیلات با همراهی بانک‌ها پرداخت شد - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علیرضا حسین‌نژاد عصر شنبه در دیدار با منتخب مردم مشگین‌شهر در مجلس دوازدهم، اظهار داشت: 46 سال از عمر با برکت کمیته امداد به عنوان مولود انقلاب سپری شده و در این مدت تلاش بر این بوده تا طعم خدمت بی منت برای اقشار مستضعف و نیازمند جامعه به شایستگی تمام چشانده شود.

وی تصریح کرد: کمیته امداد در تولید فقر دخیل نبوده بلکه این تفکر غلطی است که اعلام کنند، کمیته امداد فقیرپرور است در حالی که در این 46 سال کارکرد غلط برخی نظامات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به تولید فقر منجر شده و باید این رویه اصلاح شود.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: با توجه به اینکه مددجویان کمیته امداد و نیازمندان جز ولی نعمتان انقلاب هستند باید در حل مشکلات و دغدغه معیشتی آنها تلاشی مضاعف انجام شود تا بیش از گذشته این خانواده‌ها از رفاه و آسایش برگرفته از برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران بهره بگیرند.

حسین‌نژاد افزود: در استان اردبیل 44 هزار خانوار در قالب 89 هزار نفر از خدمات کمیته امداد بهره‌مند هستند که 11.5 درصد خانوارها و 7.2 درصد جمعیت استان را مددجویان تحت پوشش کمیته امداد تشکیل می‌دهند.

وی به پایین بودن سرانه درآمدی مردم این استان اشاره کرد و ادامه داد: با وجود اینکه سرانه درآمدی مردم این استان نصف سرانه کشوری است اما مردم این خطه با مناعت طبع و عزت نفس سعی می‌کنند تا زندگی شایسته‌ای را سپری کرده و کمترین وابستگی‌ها را به نهاد امداد کشور داشته باشند.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل رویکرد این نهاد را در سال‌های اخیر توانمندسازی اعلام کرد و گفت: در کنار بهبود معیشت خانواده‌ها، بحث توانمندسازی و تأمین سرپناه از دیگر رویکردها است که در کنار خدمات فرهنگی، مهارت‌آموزی، بهداشتی و درمانی و سایر حوزه‌ها کمیته امداد استان سعی می‌کند تا در خدمت خانواده‌های نیازمند باشد.

حسین‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: 780 میلیارد تومان سال گذشته برای اشتغال مددجویان به 16 بانک استان ابلاغ شد که 60 درصد این میزان تسهیلات با همراهی بانک‌ها پرداخت شد و مابقی نیز در مراحل پرداخت در سال‌جاری است.

وی اشتغال کمیته امداد را مهارت‌محور همراه با تولید شغل با ثبات و مولد اعلام کرد و افزود: به غیر از سالمندان و بیماران، برای سایر مددجویان که امکان اشتغال وجود دارد، امکان پرداخت این تسهیلات فراهم شده و حتی برای دهک‌های پنجم و ششم خانوارها نیز امکان پرداخت تسهیلات اشتغالزا از طریق کمیته امداد مهیا است.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل اضافه کرد: ما با بهره‌گیری از ظرفیت راهبران شغلی سعی می‌کنیم در حرف و صنف مختلف اشتغال مولدی را ایجاد کنیم که قطعا راهبری اساسی در این زمینه می‌تواند گره‌گشا باشد.

حسین‌نژاد بیان کرد: سالانه ایجاد فرصت اشتغال برای چهار هزار و 600 نفر فضای خوبی را فراهم می‌کند که تا 96 درصد راست‌آزمایی در اشتغال و به حداقل رساندن انحرافات را در پرداخت تسهیلات شاهد هستیم تا جامعه هدف بتواند به مرز توانمندسازی و خودکفایی برسند.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید