Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجمع تقریب مذاهب با بیان اینکه جهان بینی شهید مطهری می تواند مبنای رفتارهای اجتماعی و فردی باشد، گفت: دانشگاه‌ها در مقابل متفکران بزرگی چون شهید مطهری، امام و طباطبایی کوتاهی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله اراکی، رئیس مجمع تقریب مذاهب امروز در سیزدهمین همایش حکمت مطهر بزرگداشت صدمین سال ولادت و چهلمین سال شهادت استاد شهید مرتضی مطهری که در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد، گفت: حقی که مطهری به ملت و انقلاب ما دارد حقی ادا نشدنی است و هرچه ما در راستای تبیین اندیشه های او تلاش کنیم نمی توانیم این حق را ادا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی به اهمیت و جایگاه صدا و سیما در نزد شهید مطهری اشاره کرد و افزود: زمانی یک خبرنگاری از شهید مطهری پرسیده بود شما بعد از پیروزی انقلاب چه مسئولیتی را می پذیرید که او نیز در پاسخ گفته بود مسئولیت صدا و سیما و این بیانگر اهمیتی است که صدا و سیما دارد.


آیت الله اراکی با بیان اینکه استاد مطهری نقش بنیادی در تبین اندیشه و پاسخگویی به نیازهای انسان معاصر داشت، تصریح کرد: یکی از افتخارات شهید مطهری این بود که تفکر فلسفی را وارد عرصه اجتماع کرد در هر حال فلسفه اولای ما یک اندیشه منزوی بود و در عرصه جامعه و حل مشکلات آن جایی نداشت؛ اما شهید مطهری توانست فلسفه اجتماعی را وارد عرصه اجتماع کند.


رئیس مجمع تقریب مذاهب بازپردازی مفاهیم اساسی فلسفی را از دیگر افتخارات شهید مطهری برشمرد و افزود: اگر مطهری نبود علامه طباطبایی نیز نمی توانست در جامعه اثر چندانی داشته باشد؛ چون این مطهری بود که توانست اندیشه علامه طباطبایی را به یک اندیشه اجتماعی تبدیل کند.


وی با اشاره به اینکه بین آقای صدر و شهید مطهری بر سر قضیه علیت در مسائل اجتماعی یک درگیری فکری در گرفته بود بی آنکه آنها همدیگر را ملاقات کرده باشند، تصریح کرد: صدر یک نابغه فوق العاده و یک پدیده بود؛ اما در مباحث فلسفی بسیار از شهید مطهری بهره گرفته بود.


آیت الله اراکی با بیان اینکه جهان بینی شهید مطهری می تواند مبنای رفتارهای اجتماعی و فردی باشد، افزود: دانشگاه های ما در مقابل متفکرین بزرگ همچون شهید مطهری، امام و طباطبایی کوتاهی کرده اند. بنده معتقدم امام خمینی (ره) یکی از مظلوم ترین شخصیت های فکری هستند که به تبیین اندیشه های عمیق او نپرداخته ایم.


رئیس مجمع تقریب مذاهب بیان کرد: 30 سال از رحلت امام خمینی می گذرد؛ اما جامعه متفکر ما نتوانسته نظریه امام را تبیین کنند. در هر حال اندیشه شهید مطهری نیز جای کار دارد و بنده معتقدم که اندیشه او باید در دانشگاه های دنیا معرفی شود؛ اما ما امروز حتی نتوانسته ایم اندیشه های شهید مطهری را در دانشگاه های خود به جریان بیندازیم و این جای تاسف دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۹۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد

پنجمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای با محوریت اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور، در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پنجمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنه‌ای با محوریت اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور، در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام روح‌الله شاکری در اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور در قالب "کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله العظمی خامنه‌ای" که در سالن همایش‌های دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، ضمن خیر مقدم به حضور اساتید معارف اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و تبریک روز معلم، گفت: تربیت فضلا و دانشمندان و اساتید معارف اسلامی، تربیت محقق و تدوین متون دروس معارف اسلامی یکی از رسالت های مهم دانشگاه معارف اسلامی است.

وی بررسی و تبیین اندیشه های اندیشمندان متصل به سرمنشاء نورانی قران را از رسالت های دانشگاه معارف اسلامی برشمرد و افزود: یکی از جدی ترین مطالبات اساتید و دانشجویان از این مجموعه این است تا راه را برای معارف قران در فضای دانشگاه هموار سازیم.

شاکری به نقش آفرینی های دانشگاه معارف اسلامی در بسط و نشر معارف قرانی به فضای دانشگاه اشاره و کرد و گفت: از 200 مقاله ارسالی به دبیرخانه پنجمین اجلاسیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرانی امام خامنه‌ای بیش از 70 مقاله به عنوان مقالات برتر اساتید معارف انتخاب شدند.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی گزارشی از رونمایی از کتاب 5 جلدی آثار فاخر پنجمین اجلاسیه ارائه کرد و افزود: در این دور از اجلاسیه پنل های تخصصی متعددی از جمله کمیسیون معارف قرآن و حدیث، تاریخ و تمدن نوین، انقلاب اسلامی و مبانی نظری نظام اسلامی در قالب کمیسیون های تخصصی ارائه خواهد شد.

وی بر اهمیت تداوم ارتباط مستمر با قران تاکید و بیان کرد: اساتید معارف باید در کنار ارتباط عمیق تر مبتنی بر تدبر، انس با قران را با محوریت تامل بر آیات در دستور کار قرار داده، معارف قرانی را استخراج کرده و ناظر به نیازهای اجتماعی در اختیار تنوع مخاطبانی قرار دهند.

شاکری با تاکید بر لزوم راهبری جامعه بر اساس اندیشه های قرآن محور، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی محور تمام مباحث و رویکردهای خود را در سیر مراحل تمام زندگی بر محوریت قران ترسیم کرده‌اند؛ امیدواریم بتوانیم اندیشه های ناب را در فضای دانشگاهی بسط و نظر داده، مطلعی بر نشر معارف قرانی در حوزه های تخصصی باشد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • دانشگاه جزیره جدا از جامعه نیست/در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولات بزرگی در جهان خواهیم بود
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • دنیای امروز نظاره‌گر پیاده شدن اسلام ناب محمدی در دانشگاه‌های غرب است
  • اندیشه‌های الهی به دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد