Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نشست تحلیلی رسانه‌ای گام دوم انقلاب عصر امروز با حضور اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و مسئولان این دانشگاه در رشت برگزار شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در این نشست اظهار داشت: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، هر یک از افراد جامعه می‌توانند با توجه به تخصص خود در سطوح مختلف کشور، طرح‌ها و اقدامات متعددی را با در نظر گرفتن اصول نظام مطرح کنند که این طرح‌ها باید موجب پویایی بیشتر نظام در گام دوم انقلاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمدحسین باقری با اشاره به موضوعات پیرامون مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پژوهش‌های مختلفی در رابطه با تاریخ مجالس مختلف در دوران قبل از انقلاب اسلامی، دوران مشروطه و حتی دوران پهلوی دوم انجام شده و البته اسناد حوزه شکل‌گیری مجالس قبل از انقلاب نیز منتشر شده است.

وی به تشکیل مجلس شورای اسلامی در بعد از انقلاب اسلامی و در نظام فعلی اشاره کرد و ابراز داشت: در همه دوره‌های مجلس شورای اسلامی همواره قانون انتخابات موضوع مورد بحث بوده و قانون انتخابات مجلس تا امروز 11 بار اصلاحیه خورده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با اشاره به اینکه مفهوم آزادی، عدالت و حضور مردم در عرصه‌های مختلف جزء آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند که باید عمق پیدا کند گفت: در دوران بعد از انقلاب اسلامی، برگزاری انتخابات شورای شهرها و روستاها یک حرکت و گام برداشتن به سمت جلو بود.

باقری موضوعات افزایش خدمات‌دهی در حوزه مجلس و افزایش سرمایه اجتماعی در این حوزه را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: برگزاری دوره‌های مختلف انتخابات با وجود تمام چالش‌ها اما به نوعی مهر تأیید مردم بر جمهوری اسلامی، داروی بیماری سیاسی شهر و روستا و یک بن‌بست شکنی جهت خروج و کاهش مشکلات است.

وی افزود: برگزاری انتخابات در ایران به دلیل اینکه قانون‌های انتخابات ما دستی بوده همواره مستلزم هزینه‌های بسیاری در چگونگی عملیات هیئت‌های اجرایی و نظارت‌ها می‌شود لذا ضروری است که در مسیر برگزاری انتخابات طرحی را اجرا کنیم که هزینه انتخابات را کاهش دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت به نکاتی نظیر تمرکز بر جغرافیای منطقه، تمرکز بر جمعیت در یک محیط جغرافیایی، رأی 4 ساله و مخفی بودن رأی مردم در راستای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: بنابراین در روند شکل‌دهی مجلس همواره باید به میزان تحقق مردم‌سالاری دینی توجه کرد.

باقری خاطرنشان کرد: ما امروز در عصر دیجیتالی‌شدن قرار داریم و تا 40 سال آینده نیز در این حوزه با اتفاقات و فناوری مختلفی مواجه می‌شویم که این پیشرفت فناوری و دیجیتالی شدن در بخش‌های مختلف با تبعاتی مانند افزایش سرعت انتقال، امکان مشارکت عمیق‌تر مردم در امور و امکان مقایسه شدن بیشتر با دنیای امروز همراه است.

وی با بیان اینکه تقاضا برای دیجیتالی شدن انتخابات یکی از نکات گریز‌ناپذیری است که به وزارت کشور و شورای نگهبان تحمیل می‌شود عنوان کرد: تعداد دانشگاه‌های ایران از کشوری مانند چین بیشتر است اما امروز مدرک تحصیلی یک ادعا شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت افزود: با توجه به اینکه حس نخبگی و دانایی در بین جمعیت تحصیل‌کرده ایرانی افزایش پیدا می‌کند در این راستا توجیه تصمیمات و سیاست‌های حکومت اسلامی مشکل می‌شود اما اهمیت دو چندان پیدا کرده و از سوی دیگر رقابت بر سر مسئولیت‌های اجتماعی افزایش می‌یابد.

باقری عنوان کرد: بنابراین با توجه به وضعیتی که رقابت بر سر مسئولیت‌های اجتماعی افزایش می‌یابد در این راستا فضای مجازی نیز عرصه تاخت و تاز شده و در طی فرآیندی مردم دنیا به شکل نیمه آگاهانه با هم ادغام می‌شوند که با افزایش سفرها و افزایش توریست در کشورها همراه می‌شود.

وی با بیان اینکه ساز و کار مردم سالاری دینی به این معنا بوده که مردم می‌توانند یک نفر را به طور مشخص در راستای اموری که مجلس مصوب می‌کند، انتخاب کنند افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که امروز با آن مواجه هستیم بحث اخلاق انتخاباتی است بنابراین قانون انتخابات ما باید دیجیتالی باشد.

به گزارش تسنیم، در انتهای نشست، هر یک از اساتید سؤالات و نقد‌های احتمالی به طرح را بیان کردند و دکتر باقری این عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در دفاع از طرح خود آن را ضامن تقویت و تعمیق مردم‌سالاری دینی دانست و از مشارکت فعالانه اساتید در بحث تشکر کرد.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس

به گزارش جام جم آنلاین همدان، بهروز محمدی مهر در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی پیرامون مرحله دوم انتخابات شهرستان ملایر؛ اظهار داشت: امروز به واسطه استقرار آرامشی که به دلیل خون پاک شهدا و به همت نیروهای امنیتی و انتظامی در کشور حکمفرماست، به طور میانگین سالانه یک انتخابات در کشور برگزار می شود.

وی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ملایر، اظهار کرد: دشمن به مانند همیشه برای کمرنگ جلوه دادن انتخابات و تحریک مردم برای نیامدن پای صندوق‌های اخذ رای، نقشه‌ها در سر دارد، اما غافل از آنکه این مردم به مانند همیشه توطئه‌های شومشان را با حضور حماسی خود خنثی می‌کنند.

رئیس کل دادگستری استان همدان با قدردانی از زحمات متولیان و مجریان برگزار کننده دور نخست انتخابات که زمینه ساز برگزاری انتخاباتی سالم در استان شدند، افزود: دستگاه قضایی این بار نیز به مانند همیشه در کنار مجریان و ناظران انتخاباتی هست و در یک سنگر فعالیت خود را برای ثبت افتخاری دیگر در تاریخ مردم این استان دنبال می کند.

محمدی مهر با بیان اینکه انتخابات در ملایر به مانند دور نخست به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد، عنوان کرد: دو نامزد انتخاباتی بدانند که تبلیغات زودهنگام و یا اعلام نتیجه پیش از موعد بر اساس حدس و گمان‌های آنان، تخلف انتخاباتی محسوب شده و با خاطی برخورد می شود.

وی تصریح کرد: برای نظارت بیشتر و جلوگیری از تخلفات احتمالی علاوه بر حضور قاضی کشیک، قضات ویژه‌ای نیز برای رسیدگی به این گونه تخلفات در حوزه‌های قضایی حضوری فعال خواهند داشت تا از آرای مردم صیانت کنند.

محمدی مهر در پایان خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که ۳۰۰ قاضی در کمیسیون‌های مختلف در سطح استان برای احقاق حقوق عامه با موضوعات مختلف حضوری فعال دارند تا حقی از کسی تضییع نشود.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ذوالنوری از ترکیب مجلس دوازدهم
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • دور دوم انتخابات مجلس در تبریز الکترونیکی برگزار می‌شود
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود