Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@21:32:09 GMT

هفتمین همایش دانشگاهی ادبیات کودک آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۵۶۵۶

هفتمین همایش دانشگاهی ادبیات کودک آغاز شد

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای همایش مدیرکل دانشجویی دانشگاه شیراز، گفت: در جهانی که پر از بی عدالتی و ستم است خیلی از رفتارها به کودکی بر می‌گردد.

همتی نژاد در ادامه افزود: ادبیات کودک می‌تواند بخشی از آینده جهان را تغییر دهد.

در ادامه پیام رئیس دانشگاه شیراز توسط حاجیانی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز خوانده شد، سپس سعید حسام پور در ارائه گزارش علمی هفتمین همایش ادبیات کودک، گفت: این همایش یک غایب بزرگ دارد هرچند حاضر است؛ حضور دکتر مرتضی خسرونژاد برای همه آشکار است و این همایش باید بزرگداشت تلاش‌ها و زحمات بی وقفه و اثرگذار این بزرگ باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر علمی هفتمین همایش ادبیات کودک افزود: خوشبختانه ادبیات کودک به ویژه دانشگاهی در ۱۴ سال عمر خویش توانسته گام‌های مؤثری بر دارد.

وی افزود: با همت دکتر مرتضی خسرونژاد فعالیت‌هایی که از سوی مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز انجام شده ارزشمند بوده است و در این ۱۴ سال همه گونه فعالیتی داشتیم.

وی راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد ادبیات کودک، نشریه ادبیات کودک و راه اندازی کتابخانه تخصصی ادبیات کودک را از خدمات ارزنده خسرونژاد دانست و اضافه کرد: پرورش نیروهای متخصص گامی ارزشمند است که مرکز مطالعات ادبیات کودک گروه‌هایی را تأسیس کرد که تخصصی عمل کنند، مانند گروه ترجمه رمان تئاتر و سینما و...

دبیر علمی همایش ادبیات کودک در ادامه عنوان کرد: اگر سه ویژگی برای یک استاد ارزشمند بشمریم تعلیم، تألیف و پرورش نیروهای متخصص توسط دکتر خسرونژاد بود که آغازگر آن به شمار می‌رود.

حسام پور در عین حال گفت: از دوسال پیش که در مشهد همایش ششم برگزار شد قرار شد برگزاری دوره هفتم این همایش را دانشگاه شهید بهشتی انجام دهد اما به ناگهان در اواخر بهمن ماه گذشته بود که از دانشگاه فوق اعلام شد امکان برگزاری نداریم بنابر این اعضای مرکز با تعصبی که به این رویداد دارند هر طور بود تصمیم گرفتند این همایش برگزار شود که خوشبختانه با وجود زمان کوتاه حدود ۷۰ مقاله آمد که ۴۶ چکیده برگزیده شد و نهایتاً بررسی شد که به ۳۸ مقاله رسیدیم که ۲۸ مورد مقاله و ۱۰ مورد به پوستر تبدیل شد.

وی افزود: در کنار این دانشگاه، همیشه کانون پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد حمایت‌های ویژه ای کردند.

حسام پور در ادامه گفت: در یک نگاه آماری از تعداد مقاله‌های ارسال شده مشخص می‌شود، ادبیات کودک ایران شاید توجه پژوهشگران را در حوزه‌های مختلف بیشتر جلب کرده است.

وی در ادامه به چند آسیب این حوزه اشاره کرد و گفت: شاید در نگاه اول راه اندازی رشته ادبیات کودک در دانشگاه‌ها به زیان ادبیات کودک به شمار می‌رود؛ غیر از این باید همه هوشیار باشیم و واکنش نشان دهیم که امکانات و نیروی انسانی برخی مراکز آموزشی که متقاضی راه اندازی رشته فوق هستند به زیان این حوزه نینجامد.

این استاد دانشگاه در عین حال افزود: برگزاری همایش‌هایی در این حوزه هم هست که متأثر کننده است و گاهی دست اندرکاران آن سررشته ای در این حوزه ندارند و در نتیجه اینکه پایان نامه‌هایی تولید می‌شوند که پایه علمی ندارد و آسیب زا است.

حسام پور در پایان گفت: متأسفانه از نوروز امسال کودکان دچار آسیب‌هایی شدند که صمیمانه و همدلانه خانواده ادبیات کودک همراهی و همدلی خود را با این کودکان و خانواده‌هایشان اعلام و کمک می‌کنیم از آلام آنان کاسته شود.

سپس ۶ خبر خوب در حوزه ادبیات کودک توسط مجری خوانده شد که انتشار کتاب داوود خزایی عضو مرکز مطالعات ادبیات کودک، اتمام طرح ملی دانشنامه موضوعی ادبیات کودک ایران در قالب ۶ جلد کتاب، اتمام پروژه ترجمه با عنوان نقد و نظریه ادبیات کودک در قالب ۵ کتاب و اتمام پروژه صلح و دوستی برای کودکان شامل ۹ کتاب تألیفی و ترجمه که به انتشارات علمی فرهنگی سپرده شده است؛ همچنین هم اکنون تعدادی از دانش آموختگان رشته ادبیات کودک در بخش‌های مختلف مشغول بکار هستند که خبر پنجم و ششم به موفقیت دو نفر از فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد رشته ادبیات کودک اختصاص دارد که لوح تقدیر خود را از دستان دکتر حاجیانی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین همایش دانشگاهی ادبیات کودک تا عصر چهارشنبه با برگزاری ۵ نشست علمی و نشست‌های تخصصی ادامه یافت.

کد خبر 4605174

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز دانشگاه شیراز ادبیات کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۵۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است

ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه پیام نور مرکز بروجرد گفت: آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است.

حامد امیری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیش از شش ماه از حملات وحشیانه، ناجوانمردانه و ضد انسانی رژیم سفاک و اشغالگر قدس به غزه می‌گذرد و ده‌ها هزار انسان بی‌گناه که عموم آن‌ها کودکان، زنان و مردم بی‌دفاع بوده‌اند آماج حملات ویرانگر این رژیم جعلی قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همزمان با این جنایت‌ها موجی از اعتراض گسترده در جهان علیه متجاوزان و جنایتکاران صهیونیست آغاز شده و تمام ابزارها و ظرفیت‌های نظام سلطه از جمله نهادهای حقوقی بین‌الملل و قدرت رسانه‌ای غرب، برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت‌ها مورد استفاده قرار گرفته و علی‌رغم همه این تلاش‌ها، صهیونیست‌ها و حامیان آن‌ها در جنگ روایت نیز در برابر موج آزادی‌خواهی شکست خورده و افکار عمومی در جهان اکنون بیش از هر زمان علیه آن‌ها و نظام سلطه بیدار شده است.

رئیس دانشگاه پیام نور مرکز بروجرد اضافه کرد: امروز عوامل صهیونیستی دیگر نمی‌توانند تظاهر به انسان‌دوستی کنند و افکار عمومی در جهان پی به ماهیت و خوی جنایت‌کار و وحشی صفت این رژیم برده‌اند.

امیری بیان کرد: دانشگاه و نهاد علم در تاریخ همواره آغازگر تحولات سیاسی و اجتماعی بوده و نفی استبداد و آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است که در این موضوع نیز شاهد انفجار و خروش وجدان‌های بیدار جوانان دانشجو علیه جنایت‌های ضد بشری و نسل‌کشی در غزّه بوده‌ایم که این جوشش جوانان نشانگر این بوده که دوران تحریف تاریخ و وارنه نشان دادن حقیقت توسط صهیونیسم با ابزار رسانه و سلطه‌گری به پایان رسیده و این موج بیداری که امروز در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم، ارمغان خیزش افکار عمومی ضد جنایت‌های صهیونیسم است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا با برخورد، سرکوب و دستگیری گسترده اساتید و دانشجویان توسط مدعیان دروغین دموکراسی و آزادی بیان که نام دموکراسی را یدک می‌کشند، مواجه شده‌اند.

رئیس دانشگاه پیام نور مرکز بروجرد تصریح کرد: نفوذ جنبش‌های دانشگاهی در آمریکا و اروپا در دفاع از کودکان و مردم مظلوم غزه به‌سرعت در حال گسترش است، اساتید و دانشجویان در این جنبش جهانی دانشگاهی و بشردوستانه در دفاع از کودکان، زنان و مردم مظلوم غزه به میدان آمده‌اند تا عاملان جنایت در غزه را وادار به پایان نسل‌کشی و جنگ در غزه کنند و همچنین این جنبش‌های دانشگاهی خواستار محاکمه و مجازات سران رژیم صهیونیستی هستند.

امیری اظهار کرد: این دانشگاه نیز همگام با سایر دانشگاه‌های کشورمان ضمن اعلام حمایت و همراهی خود از حرکت جنبش دانشگاهی، انسان دوستانه و بشردوستانه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و سایر کشورهای اروپایی، هرگونه سرکوب خشونت‌آمیز پلیس آمریکا و دیگر کشورها را محکوم کرده و خواستار حمایت جهانی دانشگاهیان از این جنبش دانشگاهی است.

وی خاطرنشان کرد: امید است در پرتو این بیداری جهانی و وجدان‌های پاک، شاهد نابودی رژیم جنایتکار، سفاک و وحشی صفت صهیونیست و رفع ظلم و زورگویی و ستم در جهان و حرکت در مسیر تعالیم و معرفت الهی باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است