Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه‌های ورزشی بزرگ و نامدار در ایران جز در مواردی ویژه علاقه‌ای به حضور در ورزش بانوان نشان نمی‌دهند. پرهیز از حاشیه‌های مرتبط با حوزه ورزش زنان یکی از دلایل عنوان شده برای این غیبت محسوس است اما به نظر می‌رسد این، نوعی بهانه تراشی برای هزینه نکردن در ورزش زنان باشد.

طرفداری - نگاهی به فعالیت باشگاه‌های ورزشی بزرگ و خوشنام در سطح جهان نشان می‌دهد تقریباً همه آنها در بخش زنان نیز فعالیتی چشمگیر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود در ایران، باشگاه‌های حرفه‌ای یا بهره مند از منابع دولتی یا خصوصی قابل توجه از زیر بار تیمداری در ورزش زنان فرار می‌کنند.

از میان ۱۶ تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران، تنها ۴ تیم در ورزش زنان حضور دارند. سپاهان فعال‌ترین باشگاه مشارکت کننده در ورزش زنان است که در لیگ ۹۷ در ووشوی بانوان قهرمان شد، در فوتبال بانوان در پایان نیم فصل در جمع بالانشینان حضور دارد، در لیگ برتر هندبال بانوان در رده چهارم قرار گرفت و در لیگ والیبال نشسته نیز قهرمانی را جشن گرفت ضمن اینکه در چند رشته دیگر ورزشی بانوان نیز فعالیت‌هایی دارد.

ذوب آهن، دیگر باشگاه معتبر ورزش ایران است که در ورزش بانوان نیز سرمایه گذاری قابل توجهی دارد. ذوب آهن با وجود کاهش سطح فعالیت خود در این حوزه، در لیگ ۹۷ در لیگ برتر والیبال قهرمان و در هندبال بانوان سوم شد، در لیگ برتر فوتبال بانوان یکی از تیم‌های قدرتمند است و در والیبال نشسته نیز تیم دارد.

نفت آبادان نیز با نام پالایش نفت آبادان در لیگ‌های برتر بسکتبال، فوتسال و تنیس روی میز فعالیت دارد و پیکان نیز تنها در والیبال بانوان در لیگ برتر این رشته فعالیت می کند اما خبری از نام‌های بزرگی چون پرسپولیس، استقلال، تراکتورسازی، پدیده و فولاد در ورزش زنان نیست.

اخیراً سایپا اعلام کرده می‌خواهد در فوتسال و والیبال در ورزش بانوان حضور یابد اما گفته می‌شود این حضور محدود و در سطح استانی است. هزینه‌ها در ورزش بانوان به مراتب پایین‌تر از ورزش مردان است، بازیکنان و مربیان دستمزدی بسیار پایین‌تر از تیم‌های مردان دریافت می‌کنند و مخارج جانبی بسیار کمتری دارند.

با این توصیف، آنچه علت عدم حضور باشگاه‌های بزرگ در ورزش بانوان عنوان شده، مسائل حاشیه‌ای است. یکی از مدیران باشگاه‌های بزرگ پیش از این عنوان کرده بود که نمی‌خواهد باشگاهش را با مسائل حاشیه‌ای که برای دختران ورزشکار پیش می‌آید درگیر کند اما سوال این است که آیا این حواشی بالاتر از مشکلاتی است که امروز در فضای فوتبال ایران جریان دارد و تیترهای رسانه‌ها را به خود اختصاص داده است؟

توسعه ورزش زنان در بخش قهرمانی به معنای کمک به افزایش شانس مدال آوری در میادین بزرگ بین المللی نظیر بازی‌های آسیایی و المپیک است. با ورود باشگاهی به نام لوازم خانگی کن به عرصه تکواندو، فضا برای پرورش کیمیا علیزاده‌های بیشتری فراهم شده است و در فوتسال، با ورود نامی نو اصفهان و ادامه فعالیت صنعت مس کرمان و شرکت ملی حفاری اهواز فوتسال زنان ایران توانسته ستاره‌های خود را حفظ و پدیده‌های جوانی را برای آینده رو کند.

در فوتبال زنان، در غیاب نام‌های بزرگ، شهرداری‌های استان کرمان شامل بم و سیرجان و یک باشگاه خصوصی در کردستان بخش مهمی از بار شخصیت حرفه‌ای فوتبال بانوان ایران را به دوش می کشند و در بسکتبال، اسپانسرهای رابطه‌ای و شخصی نقش مهم‌تری نسبت به سایرین دارند. با وجود فعالیت باشگاه‌هایی چون نامی نو در چند رشته ورزشی بانوان و ثبات حضور پالایش نفت آبادان و ذوب آهن و سپاهان، حضور باشگاه‌های اسم و رسم دار رنگ و بوی دیگری به ورزش زنان می بخشد.

عصر بهانه گیری برای صرف نظر از ورزش زنان پایان یافته است. ورزش زنان در رسانه‌ها به مراتب بیش از گذشته دیده می‌شود، هزینه‌های میلیاردی ندارد و بخشی از مسئولیت باشگاه‌ها در قبال آینده ورزش ایران است. دختران ورزشکار، با حجاب، سختی و مشقت و در میان بازخوردهای منفی گاه و بیگاه از سوی کوته فکران، در میدان مانده‌اند و چشم به حمایت دارند.

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۸۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر یکشنبه با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی از ۳۰ جوان برتر استان همدان در ده حوزه مختلف در قالب جشنواره جوانان برتر ایران زمین با عنوان "جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت" تجلیل به عمل آمد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان در این مراسم افزود: جوانانی که امروز مورد تجلیل قرار می‌گیرند بر اساس دستورالعمل اعلامی وزارت ورزش و جوانان در قالب یک کارگروه، مشخصات آن‌ها واصل شد و در شورای داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و برترین‌های آن‌ها امروز معرفی و تجلیل می‌شوند.

وی ادامه داد: جشنواره "جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت" با هدف زمینه‌سازی برای توسعه ارزشهای متعالی و روحیه فداکاری و ایثار، خلاقیت، افزایش نشاط اجتماعی و امید به آینده، تقویت ایمان، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس ملی، ایجاد زمینه‌های مشارکت در محورهای فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی، حمایت از فعالیت‌های هویت‌آفرین، تقویت روحیه تحقیق، ابداع و ابتکار، الگو سازی مناسب، شناسایی و ارزش‌نهادن به اندیشه‌های سازنده جوانان ایران اسلامی برگزار شد.

علی حقیقی تصریح کرد: این جشنواره در ۱۰ سرفصل برگزار و ۱۸۹ نفر در استان همدان آثار و مدارک خود را به جشنواره ارسال کردند و در نهایت داوری نفرات زیر نظر ۶۴ داور در تهران صورت گرفت و ۳۰ نفر برتر انتخاب شدند.

وی با تقدیر از حمایت‌های استاندار همدان از حوزه ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ گفت: با حمایت دکتر قاسمی فرزاد و تلاش و پیگیری همکاران، سازمان‌های مردم نهاد و هیأت‌های ورزشی سال ۱۴۰۲ سال پرباری برای ورزش و جوانان استان بود.

در این مراسم از علیرضا صفاریان، محمد داوریان و مهدی برنده در بخش قرآن و خادم اهل بیت، از دیانا حیدری، حامد پری زاده و سید میثم حسنی در بخش فیلم، از امیر علی سلیمانی، ریحانه نوری و سید ابوالحسن صباح حسینی در بخش ادبیات، از حامد چهاردولی، جواد کرمی و مجتبی اسماعیلی در بخش کارآفرینی، از مهرداد مرادی، میلاد سوری و میلاد جباری در بخش ورزش، از بهنام محمدی، علی ایزدی و حمید یادگاری در بخش فعال جهادی، از علی معتبرنیا، وحید علی نجیمی و میثم ترکمان در بخش فعال اجتماعی، از امید پوره ئی، میلاد فراهانی علوی و مهدی عرب زاده در بخش دانش بنیان، از مهدی چناری، اسماعیل اسدی و حمید رضا نظریئ حاتم در بخش موسیقی و فاطمه حیدری، شکیبا کولیوند و محمد حسن مؤمنی در بخش کنشگر رسانه و فضای مجازی تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 6091300

دیگر خبرها

  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان در پی قهرمانی تیم ملی فوتبال دختران
  • باران‌چشمه: حضور بانوان به عنوان تماشاگر در زورخانه ها مشکلی ندارد
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟