Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور با بیان این که از ۱۱۰۰ مرکز علمی کاربردی، اکنون تنها ۶۰۰ مرکز فعال است، گفت: فعالیت ۳۶۰ مرکز بر اساس مصوبه شورای عالی اداری متوقف شده است و پذیرش دانشجو ندارند.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، محمدحسین امید عصر چهارشنبه ١١ اردیبهشت در یک کنفرانس خبری با اشاره به طرح آمایش سرزمینی در وزارت علوم بیان کرد: منظور از آمایش، کاهش مراکز نیست بلکه تحقق نیازهای آموزش عالی در هر منطقه متناسب با شرایط آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دنبال برنامه‌های توسعه‌ای متناسب با نیاز استان‌ها با کمک استانداری‌ها در قالب برنامه‌های ۵، ۱۰ و ۲۰ ساله هستیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور به ساماندهی مراکزی که فاقد حداقل‌های کیفی بودند هم اشاره و بیان کرد: این مراکز توجیهی برای فعالیت نداشتند که تعطیل شدند اما در ارتباط با طرح آمایش هیچ مرکزی تعطیل نشده است.

امید با اشاره به این که آموزش‌های مهارتی در اولویت قرار دارد، اضافه کرد: این دانشگاه متولی آموزش‌های خاص است و فارغ‌التحصیلانی تربیت می‌کند که متخصص در یک فن یا حرفه خاص باشند. دانشجویانی که مهارت خاص می‌بینند از شانس بیشتری برای اشتغال برخوردارند. در کلان موضوع نیز دانش‌آموختگان ما اشتغال پذیری بالاتری دارند.

به گفته رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور، طبق آخرین آمار بیش از ۴۰ درصد دانشجویان دانشگاه جامع که شاغل هستند، در زمینه تحصیل خود مشغول هستند.

امید در بخشی از سخنانش به وجود صندلی خالی در برخی از واحدها و مراکز دانشگاه علمی کابردی اشاره و عنوان کرد: در گذشته بر توسعه کمی تمرکز کرده بودیم و این امر موجب افزایش صندلی خالی بیشتر شد. در ماه سال گذشته حدود یک‌میلیون ظرفیت داشتیم اما در سال تحصیلی جاری این نسبت اصلاح شده است.

وی افزود: در سال ۹۷ با کاهش شدید مواجه شدیم به دلیل این که نظام جدید آموزش و پرورش خروجی نداشت اما امسال با توجه به دانش‌آموختگان هنرستانی می‌توان امیدوار بود که میزان استقبال بیشتر شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در خصوص دانشکده خبر نیز گفت: راهکاری ارائه کردیم تا راه حل مشخصی دهند. به دلیل این که موضوع خبر موضوع مهمی است و سعی ما این است که این مراکز تعطیل نشوند.

امید با بیان این که از سال ۹۴ تاکنون شاهد کاهش یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دانشجو داشتیم، گفت: ساماندهی دانشجویان اولویت وزارت علوم است و مأموریت گرایی و طرح آمایش نیز جزو تغییرات بنیانی در وزارت علوم محسوب می‌شود؛ اتفاقی که سال‌ها پیش در دانشگاه جامع علمی کاربردی افتاده است.

وی همچنین در خصوص همایش رؤسای دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی به میزبانی شیراز نیز گفت: این همایش با بهترین صورت ممکن در این کلانشهر برگزار شد. در این همایش ۲ موضوع مهم در دستور کار داریم، یکی بحث مأموریت گرایی و اجرای خوشه‌های شغلی و دیگری بحث سطح‌بندی مراکز علمی کاربردی.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور به راه اندازی مرکز کارنو در شیراز هم اشاره و در این باره گفت: این مرکز محلی است برای ایده‌هایی که می‌تواند کارآفرین باشد و در پی آن یک بانک ایده شکل خواهد گرفت و ایده‌های برتر شناسایی می‌شود و با مشاوره‌های مجانی حقوقی و فنی به ایده پردازان، کمک می‌شود. هدف نهایی از این طرح خلق ثروت و ایجاد شغل است. در گذشته مجوز تدریس به بیش از ٥٠ هزار مدرس برای تدریس در این دانشگاه داده شده بود، در حالی که مراحل ارزیابی را طی نکرده بودند. از سال ٩٥ آئین‌نامه‌ای در این باره ویژه مدرسان دانشگاه به تصویب شورای عالی رسید.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور همچنین با بیان این که مدرسین جدید دانشگاه همه باید فرایند جذب را طی کنند، افزود: در یک سال و نیم اخیر مدرسان قبلی را هم مورد ارزیابی قرار دادیم که ارزیابی در اغلب استان‌ها به پایان رسیده است.

امید با بیان این که اگر مدرسی شرایط حداقلی را نداشته باشد، از گردونه تدریس در دانشگاه خارج خواهد شد، خاطرنشان کرد: برای مهر ٩٨ صرفاً مدرسینی در کلاس‌ها تدریس خواهند کرد که از این فرآیند عبور کرده باشند و تاییدیه هیأت جذب را داشته باشند.

وی سابقه تحصیلی و تجربه مهارتی را از مؤلفه‌های مهم جذب مدرسین جدید در دانشگاه علمی کاربردی کشور عنوان و با بیان این که حداقل مدرک تحصیلی فوق لیسانس و حداقل سن ۲۸ سال است، اضافه کرد: هر سال یک یا دو نوبت فراخوان جذب مدرس را اعلام می‌کنیم و امسال هم شهریورماه این اقدام انجام خواهد شد.

امید گفت: البته این به آن معنا نیست که از سایر سطوح تحصیلی مدرسی را جذب نمی‌کنیم، دانشگاه علمی - کاربردی با توجه به هدف خود، مدرسانی را که دارای سابقه شغلی و مهارتی باشند، حتی با مدرک دیپلم هم جذب می‌کند، زیرا در بسیاری از رشته‌های مهارتی، افراد توانمندی برای تدریس هستند که امکان دارد مدرک تحصیلی لازم را نداشته باشند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور ادامه داد: در سال ٩٥ به ٩ هزار مدرس نیاز داشتیم که هشت هزار نفر از آنها از میان ٤٦ هزار متقاضی انتخاب شدند. در سال ٩٧ نیز کمتر از سه هزار تقاضا داشتیم که همچنان در دست بررسی است.

وی همچنین مهم‌ترین راه حل رفع بیکاری کشور را آموزش‌های مهارتی ذکر و خاطرنشان کرد: در این دانشگاه و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ظرفیت لازم برای آموزش دوره‌های مهارتی تا ٥٠ درصد هم ایجاد شده است.

امید تاکید کرد که مردم باید به سمت آموزش‌های مهارتی بروند؛ چرا که تمرکز بر این مهم اشتغال پذیری بالایی دارد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی از رسانه‌ها درخواست کرد که در مسیر فرهنگ‌سازی برای ایجاد تمایل در ورود به رشته‌های مهارتی، فعال‌تر از گذشته تلاش کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علمی کاربردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۶۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • (ویدیو) تعطیلی دانشگاه‌های سراسر کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۴ فردا (یکشنبه)
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد