Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:57:27 GMT

جایگاه طب ایرانی در کشور احیا شود

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۱۸۰۱

جایگاه طب ایرانی در کشور احیا شود

دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور با بیان اینکه طب ایرانی تا ۵۰۰ سال قبل در دانشگاه‌های اروپا تدریس می‌شد، بر لزوم احیای آن در کشور تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حسینعلی شهریاری در اولین هم اندیشی بنیاد ملی طب ایرانی که ظهر امروز در دانشکده طب ایرانی برگزار شد، اظهار داشت: طب ایرانی تا ۵۰۰ سال قبل در دانشگاه‌های اروپا تدریس می‌شد، متاسفانه ما غفلت کردیم، هرآنچه داشتیم  آنها استفاده کردند و ما نتوانستیم پا به پای طب ایرانی پیشرفت کنیم و ذوق زده شدیم و در دامن طب نوین افتادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور با بیان اینکه قطعا هماهنگی بین طب نوین و طب سنتی ضرورت دارد، افزود: شاید درمان بسیاری از بیماری‌ها در طب سنتی و یا طب ایرانی ممکن نباشد، اما ما در جایگاهی هستیم که اقداماتی که در بسیاری از کشورهای دنیا در حال انجام است، در ایران حاضر نشدیم بپذیریم که انجام شود.

وی با بیان اینکه من شنیدم درکشوری مانند انگلیس بیش از ۱۶۰ مرکز حجامت وجود دارد، عنوان کرد: در کشورهایی مانند آمریکا و دیگر کشورها در حال استفاده از این ظرفیت‌ها هستند. ما هنوز این خودباروی را نسبت به خیلی از مسائلی که در طب ما بوده را نداریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای با بیان اینکه برخی آثار طب ایرانی خیلی مغرضانه تکذیب می‌شود، گفت: از نظر علمی نتوانستیم جایگاه طب ایرانی را تببین کنیم، در علم نوین شواهد بالینی باید وجود داشته باشد، یکی از خواسته‌های ما در مورد طب سنتی و طب ایرانی هم وجود شواهد بالینی است و باید با شواهد بالینی به طب نوین این باور را بقبولانیم که نتیجه حاصله، ناشی از تحقیق بوده و قطعا آن پزشک طب نوین نیز این موضوع را می‌پذیرد.

شهریاری با بیان اینکه در حوزه طب سنتی و طب ایرانی در کشور بی‌اخلاقی‌هایی مشاهده می‌شود، متذکر شد: انسان‌هایی به اسم دکتر داریم که از رسانه‌های عمومی استفاده می‌کنند و می‌گویند که واکسن نزنید، نمک ید دار نخورید و موارد مشابه را مطرح می‌کنند.

دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور با بیان اینکه باید با این بی‌اخلاقی‌هایی که در طب ایرانی و سنتی در کشور وجود دارد، مبارزه کرد، افزود: اگر بخواهیم طب ایرانی به معنی واقعی در کشور رواج یابد، باید جلوی این بی‌اخلاقی‌ها در حوزه طب سنتی و طب ایرانی گرفته شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه برخی بیماری‌ها هزاران میلیارد هزینه دارند، تصریح کرد: به عنوان مثال برای بیماران پروانه‌ای اگر هزاران میلیارد تومان هزینه دیده شود، باز هم کم است، تنها پانسمان این کودکان در گذشته ماهی یک میلیون تومان هزینه داشت و به شدت هزینه این پانسمان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه باید به سوی طب سنتی و ایرانی برویم و نگذاریم انسان‌ها بیمار شوند، گفت: در مورد فروش دارو در دنیا مافیا وجود دارد. نباید به سادگی فکر کرد که می‌توان با این مافیای تجهیزات پزشکی و داروهای نوین در دنیا مبارزه کرد. آنها دوست ندراند که بسیاری از بیماری‌ها در دنیا از بین برود؛ چراکه از این محل دارویی که تولید می‌کنند، هزاران میلیارد در دنیا برای آنها کسب سود دارد.

شهریاری با بیان اینکه رهبری معظم انقلاب چندین بار در فرمایشات خود در مورد سبک زندگی فرمایشاتی را مطرح کرده‌اند، ادامه داد: باید با خود مراقبتی کاری کرد که بیمار نشد، در اسلام و روایات ائمه مطالبی زیادی در این مورد مطرح شده و در طب ایرانی نیز به این موضوع پرداخته شده که متاسفانه ما از این موضوع روی برگرداندیم.

بنابر اعلام روابط عمومی مجمع خیرین سلامت، وی با بیان اینکه یکی از این آسیب‌ها مصرف بیش ازاندازه فست فود است، گفت: میزان زیادی از جمعیت نوجوانان کشور مبتلا به چاقی هستند که این موضوع تبعاتی همچون سرطان و فشار خون و دیابت را به همراه دارد. طب سنتی و ایرانی واقعا در دنیا جایگاه دارد.

وی با بیان اینکه دانشکدهای طب سنی حرکتی لاک‌پشتی و بسیار کند دارند، افزود: در این زمینه خوب پیش نرفته‌ایم، دلیل آن هم این است که ما پزشکانی هستیم که با طب نوین آموزش دیده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درمان سلامت طب ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟

همشهری آنلاین – مجید جباری: جنگل های زاگرس با ۶ میلیون هکتارمساحت، منبع معیشت حدود ۲ میلیون جامعه‌محلی و منبع تامین ۴۰ درصد آب کشور است؛ اما این عرصه مهم و حیاتی به دلیل سالها بهره برداری غیر اصولی، هجوم آفات و بیماری، خشکسالی‌های پی در پی و ... با کاهش محسوس تراکم پوشش گیاهی مواجه شده و بخش وسیعی ازمساحت آن درمعرض نابودی قرار دارد. برهمین اساس، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آغاز طرح نجات جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: «وابستگی بیش از ۵۰ درصد زندگی مردم و جوامع محلی حاشیه جنگل‌های زاگرس و بهره برداری سنتی از درختان، خشکسالی پی در پی، ریزگردها و در نتیجه، طغیان آفت ها و بیماری ها تعادل اکولوژیکی این عرصه جنگلی گسترده را برهم زده است.»

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درگفت‌وگو با همشهری آنلاین بیان کرد: «با توجه به اهمیت عرصه های جنگلی زاگرس، طرح جنگلداری اجتماعی به زودی در همه عرصه های زاگرس اجرا می شود. این طرح با پشتوانه علمی داخل و تجربه دنیا در جنگل های مشابه ایران، مثل جنگل های فرانسه، ایتالیا و اسپانیا تهیه شده و به صورت پایلوت در برخی مناطق حاشیه جنگل های زاگرس در حال اجراست.

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

او افزود: «نجات جنگل‌های زاگرس، نیازمند عزمی ملی است و به همین خاطر، سند ملی احیای این جنگل‌ها توسط سازمان منابع طبیعی تهیه شده است و معتقدیم که توان علمی لازم در سازمان ما وجود دارد که با همکاری دانشکده‌های منابع طبیعی کشور، این سند را به طور کامل اجرایی کنیم.»

مرگ یک میلیون هکتار از مساحت جنگل‌های زاگرس | درختان امکان زادآوری ندارند | نجات زاگرس ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

شعبانیان شرط اساسی برای احیای عرصه‌های جنگلی زاگرس را تخصیص اعتبارات کافی از سوی دولت عنوان کرد و گفت: «با تخصیص اعتبارات لازم می توانیم طرح جنگلداری اجتماعی را برای احیاء این عرصه های جنگلی باارزش در پیش بگیریم. جنگلداری اجتماعی جوامع محلی را در حفظ جنگل‌ها درگیر و شرایطی را فراهم می کند که احیای جنگل‌ها از نظر اقتصادی به نفع شهروندان باشد. خوشبختانه حساسیت های لازم در باره در دولت نسبت به حفظ و احیای جنگل ها وجود دارد و این حساسیت باید منجر به تخصیص اعتبار شود. البته در آخرین کارگروه ملی احیای جنگل های زاگرس که اواخر سال گذشته با حضور محمد مخبر، معاون رئیس جمهور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزاری نفت، نیرو، جهاد کشاورزی برگزار شد، به نتایج نسبتا خوبی رسیدیم و این جلسات تا دستیابی به بهترین نتیجه ادامه خواهد داشت.»

چرای بی‌رویه دام، هجوم آفت ها و بیماری‌ها و بهره برداری بیش از حد از عرصه های جنگلی زاگرس، امکان زادآوری در این عرصه مهم و حیاتی پهناور را از بین برده و کاهش تاج پوشش گیاهی بیش از یک میلیون هکتار از این جنگل به زیر ۱۰ درصد رسیده که به معنای مرگ بخش های وسیعی از جنگل های زاگرس است.

کد خبر 847855 برچسب‌ها منابع طبیعی آب خیزداری گیاهان و درختان محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • درمان پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک برای نخستین بار در دنیا
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • ستاره ایرانی یک قدم تا پایان خوش در بهترین لیگ دنیا
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند