Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@02:12:27 GMT

یار مهربان زیر باران رفت

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۳۷۱۰

یار مهربان زیر باران رفت

تهران - ایرنا - سی ‌و‌ دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب پس از 11 روز فعالیت شنبه شب در هوایی بارانی و بهاری به کار خود پایان داد.

به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا، این نمایشگاه سوم اردیبهشت ماه 98 با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از میهمانان داخلی و خارجی افتتاح و روز چهارم اردیبهشت ماه رسما درب‌های خود را برای بازدید عموم گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این دوره نمایشگاه از 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای تهران با شعار «خواندن، توانستن است» برپا شد.
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال سه هزار و 200 ناشر با حدود 437 هزار کتاب شامل دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان کتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 کشور جهان با 137 هزار عنوان کتاب حضور داشتند.
چین به عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، 94 ناشر را با چهارهزار عنوان و 15هزار جلد کتاب به نمایشگاه آورد.
همچنین 20 نویسنده، پژوهشگر، تصویرگر و50 مدیر فروش حق تالیف کتاب، امسال در غرفه چین حضوری فعال و ویژه داشتند.
در بخش ناشران عمومی حدود 14 هزار متر مربع فضا برای حضور 988 ناشر تدارک دیده شده است که 141هزار و 861 عنوان کتاب را عرضه کردند.
در بخش کودک و نوجوان نیز 251 ناشر در فضایی به وسعت حدود 6 هزار متر مربع، 24هزار و 13 عنوان کتاب را عرضه کردند.
دانشگاهی‌ها هم 428 ناشر را در فضایی بیش از شش هزار و 235 متر مربع جانمایی کرده بودند که 60 هزار و 13 عنوان کتاب را در سالن های کاملا مسقف زیر چادر به نمایش و فروش گذاشتند.
در سالن‌های آموزشی نیز 97 ناشر در فضای حدود سه هزار و 231 متر مربع به ارائه 17 هزار و 445 عنوان کتاب پرداختند.
امسال به رغم نگرانی‌ها راجع به زمان برگزاری یا وجه اقتصادی نشر، مشخص شد کشور ما عقبه فرهنگی خوبی دارد و در مواقع لزوم به چشم و نمایش می‌آید. مجموعه عوامل و افراد و نهادها تلاش زیادی کرده و نقاشی زیبایی با مشارکت همه مردم ایران ترسیم کردند.
شاخصه اصلی در اهداف کلی نمایشگاه کتاب مثبت بود، چون بر جنبه‌های فروش و فعالیت‌ها و تبادلات و روابط بین‌المللی به رغم همه محدودیت ها پرداخت.
هرچند در بخش نشر داخلی احساس رضایت وجود داشت اما با وجود برخی مشکلات و گلایه برخی ناشران از گرانی ها و مکان نیز بود.
بیش از 300 هزار کتاب در بخش فارسی و 140 هزار جلد در بخش عربی و لاتین عرضه شد که بخش عمده کتاب ها مربوط به سه تا چهار سال اخیر بودند.
رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در آخرین گزارش این نمایشگاه با تشریح دستاوردها و عملکرد این دوره نمایشگاه، گفت که در بخش بن‌ها نیز، بن دانشجویی به 60 هزار تومان افزایش یافت که 140 هزار نفر دریافت کردند، ضمن اینکه سهم بن‌های دانشجویی مناطق سیل زده محفوظ است.
محسن جوادی گفت که در بخش موسسات حضور پررنگی داشتیم و در مجموع نمایشگاه با رضایت برگزار شد. در بخش فروش نیز متوسط 11 درصد افزایش تراکنش داشتیم که نشان می‌دهد دفعات خرید زیاد شده که یا شاید انبوه خریدها کم شده یا خریدها با دقت و گزینش بیشتری انجام شده است.
وی در زمینه قیمت کاغذ با رد شایعه فروش کاغذ به قیمت 13 هزار و 500 تومانی آن نیز گفت که طی جلساتی که با مسئولان مختلف داشته‌ایم قرار شده یک تصمیم جدی گرفته و در دو مقطع مشکلات برطرف شود، مشکل اول در زمینه توزیع کاغذ و نکته دوم در مورد قیمت است.
موضوع تقویت دیپلماسی فرهنگی از مواردی بود که در این دوره نمایشگاه به آن پرداخته شد.
این موضوع بین‌المللی بیشتر به ویژه از آن جهت اهمیت دارد که بسیاری کشورها فکر می‌کردند امسال با توجه به مسائل پیش آمده امکان این ارتباطات برای ایران وجود ندارد.
مجموعه این رویکردها در کنار تلاش برای تصدی‌گری کمتر وزارت فرهنگ و ارشاد و در مقابل فعالیت گسترده‌تر تشکل‌ها و صنف‌های نشر اولویت‌های این دوره از این رویداد فرهنگی بوده است.
جوادی به این موضوع نیز اشاره کرد که تاکید متولیان نمایشگاه در این دوره ارائه کتاب‌های جدید بود که در سه سال اخیر چاپ شده باشند، به همین دلیل کتاب‌های چاپ قدیمی کمتر تحت حمایت ما خواهند بود.
او از رسانه ها نیز تقدیر کرد و گفت که آنچه رونق و شکوه نمایشگاه را بیشتر کرد کار رسانه ها و رساندن اخبار این رویداد به خانواده ها، دانشجویان و متقاضیان و علاقمندان بود که به حق توسط اهالی رسانه انجام شد.
به گفته معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش بی بدیل رسانه ها در اطلاع رسانی جامع و کامل به افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست و به حق یاری‌گر مسئولان و دست اندرکاران نمایشگاه کتاب بودند که جای قدردانی دارد. حدود 30 کشور در نمایشگاه سی و دوم کتاب تهران حضور داشته و به ارائه و معرفی نشر خود و تبیین محصولات فرهنگی پرداختند.
جوادی به لزوم نگاه صرفه جویی به سمت چابک سازی چارت سازمانی و کاهش هزینه ها بدون لطمه به محتوا نیز اشاره کرده وبد و گفته که نتیجه آن کاهش دو میلیارد تومانی هزینه نمایشگاه از 17 میلیارد تومان به 15 میلیارد بوده است. شفاف سازی نیز دیگر اولویت ما بوده و در بحث هزینه ها تمام هزینه ها در کمیسیون معاملات بررسی شده و همه چیز براساس قانون شکل گرفت.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخر هم ب این نکته اشاره کرده بود که هرچند در طول برگزاری این رویداد بزرک فرهنگی کشور کم و کاستی هایی وجود داشت و بسیاری از ناشران و غرفه داران و حتی مردم مصلا را مکانی متاسب برای پرپایی نمایشگاه کتابی با این عظمت ندانستند اما همگی از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستند برای مکان نمایشگاه بعدی فکری اساسی کنند که واقعا مصلا جای مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست.
حالا که دفتر سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بسته سد به نظر می رسد مسئولان و دست اندرکاران برپایی این رویداد به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بررسی نقاط ضعف و قوت یک آسیب شناسی کلی و جزیی کرده و دوره بعدی را عاری از مشکلات و ضعف‌های موجود به ویژه موضوع مکان برپایی، گرانی تغذیه و عدم رعایت ضوابط توسط فروشنده غذاها، پایین بودن کیفیت غذاها و ایمنی معابر و مکان های داخلی بیشتر بفکر باشند.
از: علی اکبرقروینیان
فراهنگ**1355**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب 98 نمايشگاه مصلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند

دختر کیومرث پوراحمد در مورد روز حادثه می‌گوید: «پدرم اکثرا هر چند وقت یک بار از شخصی که در شمال می‌شناخت ویلا اجاره می‌کرد و به شمال می‌رفت، چون می‌خواست بنویسد و خلوت کند. معمولا هم تنها به آنجا می‌رفت؛ یعنی اولین‌بار نبود که تنها به شمال رفته بود. قرار بود به تهران برگردد، چون قرار‌های مختلف داشت، اما ناگهان آن اتفاق افتاد؛ روز حادثه صاحب ویلا به آنجا رفت و با آن صحنه روبه‌رو شد و به پلیس اطلاع داد. همه خانواده هر کدام به نوع خودمان بر این موضوع تاکید داریم که پدرمان شمال نرفت که خودش را بکشد.»

به گزارش اعتماد، همان موقع که پدرم شمال بود با او صحبت کردم و او به من گفت می‌خواهد به تهران برود تا بخشی از موزیک‌ها و مونتاژ فیلم «پرونده باز است» را تغییر دهد. قرار‌های مختلف داشت. به این موضوع نیز در یک استوری که مصادف با چهلم پدرم می‌شد، اشاره کردم و از تلفن‌ها و پیام‌هایی که مربوط به همین قرار‌های کاری می‌شد، مطلبی نوشتم. یعنی پدرم برای آینده برنامه داشت حتی قرار بود به زاهدان برود و خواهرش را ببیند. قبل از حادثه با خواهرش و شوهرخواهرش صحبت کرده بود و قرار بود به زاهدان سفر کند. خلاصه هزار برنامه داشت و با چندین نفر قرار کاری گذاشته بود.

کتاب‌هایش در مرحله چاپ بود و قرار بود نشریه مهری که داخل لندن است کتاب‌های او را به چاپ برساند، اما ناشر نشریه مهری آدم فرصت‌طلبی بود و ما نمی‌دانیم پدرم با این آقا قرارداد داشته یا نداشته؟ وکیلی که در ایران می‌شناختیم، توانست پیگیر این موضوع باشد. به هر حال پدرم باید در چاپ این کتاب‌ها سهیم بوده باشد، اما خب دست کسی به ناشر داخل لندن نمی‌رسد، چون ایران نیست.

حتی ما تلفنی با آن ناشر صحبت کردیم و قرار بود قرارداد‌ها را برای‌مان ارسال کند، اما تا الان هیچی برای ما ارسال نکرده است. غیر از یک کتاب که به چاپ رسید و پدرم آن را در سفری که داشت برای من آورد، گفته بود کتاب‌های دیگر هم برای چاپ دارد، اما کتاب‌ها تمام نشد و مرحله نهایی را رد نکرده بود. پدرم وسواس شدیدی به تمام کارهایش داشت. در هر صورت می‌خواهم این را بگویم که پدرم کلی پروژه داشت که می‌خواست آن‌ها را به اتمام برساند. فیلم آخر او یعنی «پرونده باز است»، هم فیلم پدرم هست و هم نیست، چون تهیه‌کننده برخی سکانس‌ها را حذف کرد و تغییر داد.»

دختر کیومرث پوراحمد در مورد ادعای عمه خود در فضای مجازی مبنی بر قتل پدرش نیز می‌گوید: «عمه‌ام هر چه نوشته درست است، اما در مورد رسیدگی به پرونده و جزییات پرونده فعلا اصلا صحبت نخواهیم کرد تا زمان مناسب آن فرا برسد، اما این را بگویم که پدرم می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید، ولی اینکه خودش را کشته باشد به هیچ‌وجه درست نیست.»

دیگر خبرها

  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • نشر آموت با ۱۸۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند