Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:45:16 GMT

تازیانه های سرد سرما بر پیکر نحیف جوانه های نو رسته

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۶۳۳۹

تازیانه های سرد سرما بر پیکر نحیف جوانه های نو رسته

اراک - ایرنا - سرما و سیل در فروردین ماه امسال بسیاری از نقاط مختلف کشور را تحت تاثیر قرار داد که استان مرکزی نیز با خسارت هایی همراه شد.

به گزارش ایرنا، استان مرکزی با وجود ماهیت صنعتی در زمره 10 استان نخست کشور در حوزه کشاورزی است که 90هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این بخش فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
سرمای بهاره امسال به ویژه در هفته های گذشته دسترنج بسیاری از کشاورزان را از بین برد و بنا بر آخرین آمار موجود خسارت ها در برخی از شهرستان های استان از جمله خنداب، کمیجان، ساوه و تفرش در حجم وسیع تری است.

*** محصولات باغی بین 20 تا 90 درصد خسارت دیده اند
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: با کاهش دما در این مدت، سرمازدگی بین 20 تا 90 درصد به محصولات باغی و 40 تا 90 درصد به محصولات زراعی شهرستان های استان مرکزی خسارت وارد کرده است.
سید «رضا آل طاها» افزود: کاهش دما در روز های چهارم، پنجم و ششم اردیبهشت ماه سال جاری سه هزار و 318 میلیارد ریال به محصولات باغی و 54 میلیارد ریال به محصولات زراعی استان مرکزی خسارت وارد کرد.
وی ادامه داد: 30 هزار و 645 هکتار از سطح زیر کشت محصولات باغی و یک هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی استان مرکزی با کاهش دمای هوا به زیر صفر، دچار خسارت جدی شدند.
آل طاها گفت: سرمازدگی سه هزار و 372 میلیارد ریال به محصولات باغی و زراعی این استان خسارت وارد کرد.
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 69 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان اکنون زیر کشت محصولات باغی و 323 هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی قرار دارد.
آل طاها خاطر نشان کرد: اکنون خسارت وارد شده به سطح باغ ها و اراضی زراعی استان توسط گروه های کارشناسی سازمان جهاد کشاورزی در حال جمع آوری بوده و پیش بینی می شود با جمع بندی نهایی، سرمازدگی تا هفت هزار میلیارد ریال به محصولات کشاورزی استان مرکزی خسارت وارد کرده باشد.
وی، بیشترین خسارت وارد شده به سطح زراعی استان مرکزی را مربوط به محصولات کلزا دانست و افزود: با توجه به اینکه محصول کلزا در این استان در مرحله اولیه رویش قرار داشته بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به این محصول بوده و به سایر محصولات از جمله گندم آبی و دیم و جو آبی و دیم خسارت کمتری وارد شده است.
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عدم توجه کشاورزان به بیمه محصولات کشاورزی را از جمله مهمترین مشکلات این استان دانست و افزود: اکنون کمتر از 10 درصد از محصولات باغی و زراعی استان تحت پوشش بیمه قرار دارند که این مهم مشکلاتی را در هنگام حوادث طبیعی برای کشاورزان به همراه دارد.

*** خسارت 98 میلیارد ریالی باغات میوه محلات
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی محلات گفت: سرمازدگی 98 میلیارد ریال خسارت به باغات میوه و مزارع این شهرستان وارد کرد.
« احمد رضا جعفری» افزود: سطح خسارت دیده باغات این شهرستان 246 هکتار است که امکان برداشت یک هزار و 297 تن محصول وجود داشت.
وی اظهارداشت: سرمای روزهای اخیر به 45 تا 100 درصد باغات هسته دار از جمله هلو، زرد آلو، آلبالو، گیلاس و باغات انگور، بادام و گردو این شهرستان خسارت وارد کرد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی محلات گفت: سرمازدگی و کاهش دمای هفته گذشته در محلات به پنج درجه زیر صفر، سبب خسارت چشمگیری به باغات این شهرستان شد.
جعفری ادامه داد: بیمه محصولات زراعی و باغی بهترین راهکار جبران خسارت های احتمالی به بخش کشاورزی است.
شهرستان محلات دارای یک هزار و 250 هکتار باغات مثمر است.

*** 4 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی ساوه خسارت دید
رئیس اداره جهاد کشاورزی ساوه گفت: سرمای شدید در هفته اخیر باعث از بین رفتن چهار هزار و 500 هکتار از باغات، مزارع طالبی و کلزای این شهرستان شد.
«حسن شریفی» افزود: بیشترین سطوح باغی سرمازده در بخش نوبران و بخشی هم در حوزه بخش مرکزی شهرستان ساوه است.
به گفته این مسئول از نظر حجم تولید، 20 هزار تن محصول با سرمازدگی باغات و مزارع از بین رفته است.
شریفی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، حجم خسارت های سرما به باغات و مزارع شهرستان ساوه افزون بر یک هزار و 840 میلیارد ریال است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: در سرمای اخیر یک هزار هکتار از باغات پسته، 800 هکتار بادام، 300 هکتار سیب درختی، 200 هکتار درختان گوجه سبز، 250 هکتار زردآلو، 500 هکتار باغ انگور و 450 هکتار درختان گردو نیز از بین رفتند.
وی افزود: در حوزه مزارع و صیفی جات نیز 2 هزار هکتار از مزراع طالبی که به تازگی زیر کشت رفته بود و همچنین 110 هکتار از مزارع کلزا در سرمای شدید 2 شب گذشته از بین رفت.
شریفی گفت: دمای هوا در نوبران در ساعاتی به پنج درجه زیر صفر و در غرق آباد نیز به منفی 3.2 کاهش یافت ضمن اینکه دمای سطح خاک در غرق آباد منفی پنج و در دشت بیات نوبران هم منفی 6 درجه زیر صفر بود که باعث تخریب سطح چشمگیری از باغات و مزارع شهرستان ساوه شد.

*** 100 درصد باغات هسته دار خنداب خسارت دید
فرماندار شهرستان خنداب گفت: سرمازدگی به 100 درصد باغات هسته دار از جمله هلو، زرد آلو، آلبالو و گیلاس این شهرستان خسارت وارد کرد.
« عبدالرضا حاجی علی بیگی » افزود: تمامی درختان میوه هسته دار از جمله هلو، شلیل، زردآلو، آلبالو و گیلاس در اثر سرمای بهاره دچار سرمازدگی شدند.
وی ادامه داد: درختان میوه دانه دار از جمله سیب، گلابی، تاکستان ها و باغات انگور نیز در اثر سرمای منفی پنج درجه دچار خسارت 70 درصدی شدند.
فرماندار شهرستان خنداب با یادآوری خسارت سرمازدگی به مزارع کلزا گفت: بر اساس برآوردهای اولیه انجام شده سرمازدگی به 80 درصد این مزارع خسارت وارد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: پایه درآمدی 90 درصد مردم شهرستان خنداب کشاورزی، باغداری و دامپروری است و با توجه به خسارات وارده در اثر بارندگی ها و جاری شدن سیلاب و با وجود اطلاع رسانی ها ضریب نفوذ بیمه محصولات کشاورزی به علت عدم اطمینان مردم شهرستان به جبران خسارت توسط بیمه محصولات کشاورزی، بار سنگین سرمازدگی و سیل بر دوش کشاورزان و باغداران خسارت دیده خواهد بود.
حاجی علی بیگی در ادامه اعلام کرد: مردم شهرستان خنداب به خصوص باغداران هشدارهای هواشناسی را بسیار جدی گرفتند.
وی ادامه داد: با راه اندازی پویش های روشن کردن آتش و ایجاد دود و مه پاشی باغات سعی در مهار سرما داشتند که به علت برودت شدید دما این زحمات موثر واقع نشد.
پدیده سرمازدگی باغات شهرستان خنداب در سال گذشته نیز در سطح محدود تری نسبت به سال 98 رخ داد که در نهایت بند (خ) و امهال و استمهال تسهیلات کشاورزی تا سقف 16میلیون اعمال شد.

*** 6 هزار هکتار باغات هسته در خنداب از بین رفت
رئیس جهاد کشاورزی خنداب گفت: سرمازدگی در پیش بینی های اولیه به بیش از 80 درصد محصولات هسته دار و مزارع کلزا این شهرستان خسارت وارد کرده است.
«رضا حسین اسماعیلی » افزود: 6 هزار هکتار باغات میوه هسته دار از جمله هلو، سیب و زردآلود و 200 هکتار مزرعه کلزا در شهرستان خنداب وجود دارد که کاهش دما در مدت 2 روز گذشته بر اساس پیش بینی های اولیه، خسارت های فراوانی به این اراضی وارد کرده است.
وی ادامه داد: 6 هزار و 500 هکتار باغ انگور در شهرستان خنداب وجود دارد که سرمازدگی بر اساس پیش بینی های اولیه انجام شده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی به 30 تا 40 درصد این باغ ها خسارت وارد کرده است.
رئیس جهاد کشاورزی خنداب خاطر نشان کرد: 6 هزار هکتار گندم دیم، سه هزار هکتار گندم آبی و سه هزار هکتار جو آبی در این شهرستان وجود دارد که پیش بینی می شود سرمازدگی خسارت هایی در این اراضی ایجاد کرده باشد.
اسماعیلی گفت: با توجه به کاهش دمای هوای شهرستان خنداب به زیر صفر و انجماد محصولات کشاورزی، اکنون امکان تعیین خسارت قطعی سرمازدگی به باغ ها و اراضی کشاورزی در این شهرستان امکان پذیر نبوده و با افزایش دما در 2 تا سه روز آینده و ذوب شدن یخ زدگی، رقم قطعی خسارت ها اعلام می شود.

*** 37 هزار و 835 هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر چتر بیمه قرار دارند
مدیر شعب بانک کشاورزی در استان مرکزی نیز گفت: 37 هزار و 835 هکتار از اراضی زراعی این استان در سال زراعی 97-98 در قالب 2 هزار و 660 فقره بیمه نامه تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است تا در صورت بروز خسارت از مزایای بیمه محصولات کشاورزی بهره مند شوند.
«مسعود رضایی» افزود: هفت هزار و 656 هکتار از باغات کشاورزی استان مرکزی نیز در این مدت در قالب چهار هزار و 418 فقره بیمه نامه تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند.
وی ادامه داد: یک هزار و 800 فقره بیمه نامه محصولات کشاورزی در سال زراعی 97-98 برای پوشش بیمه ای 39 هزار و 715 راس دام سبک و سنگین در استان مرکزی صادر شده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی در استان مرکزی خاطر نشان کرد: 16 میلیون قطعه طیور استان نیز در این مدت در 800 واحد مرغداری و مراکز پرورش طیور تحت پوشش بیمه قرار دارند.
گزارش از: مهدی عظیمی
1955/3075

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي سرماي بهاره اراك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان