Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:55:24 GMT

تابلوی مونا لیزا به دلیل آسیب عصبی دست داوینچی ناتمام ماند

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۰۸۸۷

تابلوی مونا لیزا به دلیل آسیب عصبی دست داوینچی ناتمام ماند

تهران- ایرنا- یک فرضیه جدید حاکی از آن است که «لئوناردو داوینچی» هنرمند نقاش دوره رنسانس، تابلوی مونا لیزا را ناتمام گذاشت؛ زیرا دست وی بر اثر حادثه‌ای هنگام بیهوشی یا زمین خوردن به‌شدت آسیب دید.

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه تلگراف، ناتوانی این هنرمند در سال های آخر عمرش، سندیت دارد، اما دلیل این مساله طی سده ها، موضوع بحث مورخان تاریخی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک فرضیه مطرح این است که داوینچی به دلیل ابتلا به سکته، تا حدی از کار افتاده شد.
موافقان این فرضیه به گیاهخوار بودن لئوناردو اشاره و اینگونه استدلال می کنند رژیم غنی از مواد لبنی، احتمال ابتلا به سکته را در او قوت بخشید.
با وجود این، دو پزشک ایتالیایی مدعی اند این راز را با بررسی تصویر نقاشی شده از لئوناردو به دست هنرمندی به نام «جیووان آمبروجیو فیگینو» کشف کرده اند. لئوناردوی کهنسال در این نقاشی با دست راست با زاویه 90 درجه به بدن و پوشیده لابلای لباس، به تصویر کشیده شده است. شست و دو انگشت اولش راست، اما انگشت انگشتری و انگشت کوچک وی جمع شده است.
دکتر «دیوید لازری» جراح پلاستیک و دکتر «کارلو روسی» عصب شناس چنین استدلال کردند اگر لئوناردو سکته کرده بود، به احتمال خیلی زیاد مشتش به هم فشرده و بسته می شد.
این دو همچنین گفتند هیچ مدرکی موجود نیست دال بر اینکه این هنرمند از ناحیه صورت یا عصب دچار آسیب شده باشد، وضعیتی که پس از سکته، معمول است.
در عوض، پزشکان نامبرده یادآور شدند موقعیت دست داوینچی نشان می دهد وی به نوعی آسیب عصبی مبتلا شده که افراد سالمند بر اثر زمین خوردن حین غش یا سرگیجه، متحمل آن می شوند.
به گفته دکتر لازری، این مساله، چرایی ناتمام ماندن برخی نقاشی های داوینچی از جمله مونا لیزا را در پنج سال پایانی حیات حرفه ای اش به عنوان یک نقاش، توضیح می دهد.
لئوناردو فردی غیرعادی بود؛ زیرا هرچند نقاشی های منتسب به وی، چپ دست بودن وی را ثابت می کند، در سطحی گسترده چنین تصور می شود وی از دست راست برای نقاشی کشیدن استفاده می کرده است.
بر اساس مطالعه جدید، این مساله مشخص می کند چرا این هنرمند همچنان فعال بود، اگرچه نمی توانست در سال های آخر حرفه ای اش، نقاشی کند.
گمان می رود لئوناردو خلق تابلوی مونا لیزا را در سال 1503 یا 1504 در فلورانس آغاز، اما سال ها روی آن تعلل و در نهایت این تابلو را نیمه کاره رها کرد.
لئوناردو قبل از مصدوم شدن در سال 1505، به برخورداری از قدرت بالای بدنی معروف بود.
در بخشی از کتابی به قلم «جورجو وازاری» نقاش اهل ایتالیا آمده است: لئوناردو به حدی قوی بود که می توانست هر ضربه ای را تحمل کند و با دست راست، حلقه یک در آهنی یا یک نعل اسب را خم کند.
فراهنگ**9109**9157

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تجسمي لئوناردو داوينچي مونا ليزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۰۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر