Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@04:47:40 GMT

یک قدم تا انقراض چهار گونه پرنده در کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۸۰۲۵

یک قدم تا انقراض چهار گونه پرنده در کشور

مدیر عامل انجمن پرنده‌شناسی و پرنده‌نگری طرلان ضمن اشاره به اینکه چهار گونه گونه پرنده در کشور ما یک مرحله با انقراض حتمی فاصله دارند، گفت: دخالت‌های انسانی در طبیعت و از بین رفتن زیستگاه مهمترین علت انقراض پرندگان است.

علیرضا هاشمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در دنیا بیش از ۱۰هزار گونه پرنده وجود دارد که از این تعداد بیش از ۵۵۰ گونه در کشور ما زندگی می‌کنند البته از این ۵۵۰ نوع پرنده، دو سوم آن مهاجر هستند و فقط بخشی از سال در کشور ما زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه پرندگان مهاجرت تابستانه و زمستانه دارند، تصریح کرد: مهاجران زمستانه از مرزهای شمالی مانند سیبری به کشور ما مهاجرت می‌کنند و پرندگانی مانند بادخورک‌ها و زنبورخوارها در فصل تابستان از مرزهای جنوبی کره زمین به کشور ما وارد می‌شوند.

مدیر عامل انجمن پرنده‌شناسی و پرنده‌نگری طرلان ادامه داد: حفاظت از پرندگان مهاجر کاری جهانی است. برای مثال اگر چندین کشور از یک گونه پرنده مهاجر حفاظت کنند اما فقط یک کشور در حفاظت از آن‌ کوتاهی کند آن پرنده را در معرض خطر قرار داده است.

هاشمی با اشاره به اینکه برای حفاظت از پرندگان مهاجر کنوانسیون حفاظت از گونه‌های مهاجر تأسیس شده است، اظهار کرد: این کنوانسیون، کنوانسیونی جهانی است و کشورهای عضو آن تعهد می‌دهند که از پرندگان مهاجر حفاظت کنند همچنین روز جهانی پرندگان مهاجر را این کنوانسیون نامگذاری کرده است و یک هفته را به گرامیداشت این روز جشن می‌گیرند تا توجه همه مردم را به حفاظت از پرندگان جلب کنند.

وی در ادامه با بیان این که در دنیا روز جهانی پرندگان مهاجر را به عنوان روز جهانی پرنده‌نگری نیز مطرح می‌کنند، تصریح کرد: ما در کشور روز ملی پرنده نگری نیز داریم اما شرایط به‌گونه‌ای است که در این روز نمی‌توانیم با جامعه جهانی برای حفاظت از پرندگان یک‌صدا شویم.

این کارشناس پرندگان با اشاره به این که در کشور ما چهار گونه پرنده به شدت در معرض خطر انقراض هستند و با انقراض حتمی یک مرحله فاصله دارند، تصریح کرد: کرکس پشت سفید، خروس کولی اجتماعی و درنای سیبری از این دسته هستند.

هاشمی با اشاره به شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر گفت: امسال شعار حفاظت از پرندگان با جلوگیری از آلودگی‌های پلاستیکی مطرح شده است چراکه پلاستیک‌ها در جهان جان بسیاری از گونه‌های حیات وحش از جمله پرندگان را به خطر می‌اندازد.

وی درباره عوامل انقراض پرندگان توضیح داد: در حال حاضر بیشترین مسئله‌ای که پرندگان را در معرض انقراض قرار داده اقدامات انسانی است. دخالت‌های انسانی در زیستگاه‌های طبیعی سبب از بین رفتن محل زندگی پرندگان شده است همچنین طعمه پرندگان شکاری نیز در بسیاری از زیستگاه‌های طبیعی ما از بین رفته است.

مدیرعامل انجمن پرنده‌شناسی و پرنده‌نگری طرلان با اشاره به این که یکی دیگر از عوامل از بین رفتن پرندگان در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما  مسمومیت آنان از طریق سموم شیمیایی و فلزات سنگین است، گفت: برای مثال در کشور ما عقاب‌ها و کرکس‌ها قبل از این که به سن بلوغ برسند بر اثر مسمومیت یا تصادف از بین می‌روند.

وی با بیان این که علت مسمومیت پرندگان شکاری در کشور ما دفع نادرست پسماند است، اظهار کرد: بسیاری از زباله‌هایی که ما روزانه تولید می‌کنیم، خطرناک هستند و بدون هیچ‌گونه مدیریتی در محیط رها می‌شوند و از آن جایی که طعمه‌ها و زیستگاه‌های پرندگان تخریب شده، بیشترین تجمع آن‌ها در زباله‌دانها یا نزدیک کشتارگاه‌ها است.

این کارشناس پرندگان در ادامه گفت: هنگامی‌که پرندگان از زباله‌ها تغذیه می‌کنند سموم و فلزات سنگین در بدن آن‌ها جمع می‌شود که ناباروری و از بین رفتن آن‌ها را در پی دارد.

هاشمی در پایان تصریح کرد: متاسفانه امروزه پرندگان منطقه امنی برای لانه‌گذاری ندارند. برای مثال میش‌مرغ از جمله پرندگانی است که در کشور ما به دلیل فقدان زیستگاه امن رو به انقراض است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پرندگان مهاجر پرنده درنای سیبری میش مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، آقای خبیر ۱۲ سال است که پرندگان را از بازار پرنده فروشان در شیراز خریداری می کند و به محیط زیستشان باز می‌گرداند.

او معتقد است پرنده نباید در قفس باشد آنها را به جای دور از دسترس انسان‌ها می‌برد و آزاد می‌کند.
این دوستدار محیط زیست می‌گوید: سال‌هاست با طبیعت مانوس است و آزاد کردن پرندگان نشانه دوستی و مهربانی او به طبیعت است.
آقای خبیر علاقه و احترامش به محیط زیست را به فرزندانش هم آموخته است، پسر او گاهی با پدر همراه می‌شود و آنها علاوه بر آزادی پرندگان با جمع آوری زباله‌ها، دامن طبیعت را پاک می‌کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان