Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پارلمانی اتاق تعاون ایران با اشاره به محورهای ۵گانه موانع کسب و کار در مورد وضعیت بازار سهام گفت: با توجه به عوامل سیاسی ، سیاستگذاری اقتصادی دولت، بازارهای جهانی و عملکرد داخلی بورس ممکن است روند بورس امسال مثبت یا منفی باشد. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صمد مرعشی معاون پارلمانی اتاق تعاون ایران، با تاکید بر اینکه باید موانع کسب و کار و تولید برای رونق تولید رفع شود، بیان داشت: بررسی ها نشان می دهد که مهمترین موانع کسب و کار و تولید از نگاه فعالان اقتصادی شامل: غیر قابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بی ثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب و کار، دشورای تأمین مالی از بانک ها، موانع در فرآیند های اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاههای اجرایی و فساد و سوء استفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاههای اجرایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی «شناسه ملی به مجوزهای کسب و کار »در کمیسیون اقتصادی دولت

وی گفت: پنج مورد مذکور از موانع تولید و کسب و کار بوده که برای رونق تولید، این موانع می بایستی بر طرف شود.

مرعشی در تشریح این موارد به «غیر قابل پیش بینی بودن و تغیرات قیمت مواد اولیه و محصولات » اشاره کرد و گفت: تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات به نوسانات و تکانه های بازار ارز باز می گردد چراکه بخش زیادی از مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید از خارج تأمین می شود اینکه بانک مرکزی چقدر بتواند در به ثبات رساندن بازار ارز موفق باشد باید منتظر ماند.

وی در خصوص مانع دوم گفت:  بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر به کسب و کار دومین مانع است ، گاهی وزارت صمت برای کنترل قیمت اقلام در بازار و ایجاد مانع بر سر راه افزایش قیمت برخی کالاها شبانه تصمیم به ممنوعیت صادرات و صدور بخشنامه ها می گیرد که این باعث ایجاد بی ثباتی در سیاستها، سردرگمی صادرکنندگان، تولید کنندگان و کارکنان گمرک و در نتیجه تأثیر بی رویه وضعیت تولید می شود مثل ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی که در 15 فروردین 98 اعلام و متاسفانه ضربه مهلکی را بر پیکره بازار های هدف زده و بازار های صادراتی را از دست می دهند.

این تعاونگر سومین مانع را دشورای تأمین مالی از بانکها عنوان کرده و تصریح کرد:  این موضوع همواره به عنوان یکی از موانع جدی بر سر راه تولید بوده و باید دید بانکها و بانک مرکزی قادر خواهند بود که در سال 98 این مانع را از سر راه بردارند مخصوصاً کسب و کار های کوچک و توجه سیستم بانکی به آنها در تعیین رونق تولید می تواند موثر باشد.

معاون پارلمانی اتاق تعاون ایران، بیان داشت: موانع در فرآیندهای اداری و دارای اخذ مجوز های کسب و کار در دستگاههای اجرایی  نیز حائز اهمیت است، نمایندگان در 22 دی ماه 1393 با رأی مثبت به تشکیل هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز کسب و کار سعی کردند تا این مانع را از سر راه تولید و کسب و کارها بردارند اما در چهار سالگی تشکیل این هیأت، وزیر اقتصاد در مورخ 29  آبان97 اعلام کرد که90 درصد از مصوبات هیأت اجرا نمی شود. که باید به این موضوع توجه جدی شود.

مرعشی فساد و سوء استفاده برخی افراد سودجو از مقام و موقعیت اداری در دستگاههای اجرایی را به عنوان مانع پنجم عنوان کرد و این مهم را نیازمند برخورد جدی قوه قضاییه دانست.

این مقام در ادامه  افزود: اگر موانع از سر راه تولید برداشته نشود در سال جاری با رکود اقتصادی مواجه هستیم و طبیعتاً نرخ تورم و نرخ بیکاری نیز تحت تأثیری این رکود قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که عوامل موثر در بازار ارز و قیمت دلار را چه می دانید، بیان داشت:عوامل موثر در بازار ارز و قیمت دلار را می توان به میزان درآمد های نفتی و توانایی بازگرداندن ارزهای حاصل از صادرات نفت و کالاهای غیر نفتی به داخل و به میزان رشد نقدینگی، میزان تورم داخلی، میزان تورم کشورهای طرف تجارت با ایران و میزان خروج سرمایه مرتبط دانست.

این تعاونگر در ادامه تشریح اقتصاد در سالجاری به بازار مسکن اشاره کرد و گفت: متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در فروردین نود و هفت 55 میلیون ریال  و در بهمن ماه به تقریباً 100 میلیون ریال افزایش یافت که این رشد موجب بازدهی 80 درصدی بازار مسکن شد. به دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی که با ارز در ارتباط بودند از ابتدای سال 98 قیمت مسکن دوباره با شیب ملایم تری افزایش خواهد یافت که اگر تدبیر نشود تقریباً بخش مسکن دچار رکود تورمی خواهد شد.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در خصوص بازار خودرو  اظهار کرد:  در سال 97 بعلت اعمال تحریم ها به صنعت خودروسازی و بدعهدی خودروسازان در تولید و تحویل خودرو همچنین ممنوعیت واردات آن، قیمت خودرو  جهش قابل توجهی داشت لذا اگر وضعیت در سال98 برای ارز و سایر شاخص ها به مانند سال 97 باشد قیمت خودروهای داخلی و خارجی به میزان قابل توجهی افزایش قیمت خواهند داشت.

وی در ادامه به وضعیت بازار سهام پرداخت و بیان داشت: رشد شاخص کل بورس در سال 97 نشان می داد که بازدهی سرمایه گذاری در بورس در سال گذشته 85 درصد بوده است اغلب کارشناسان معتقدند که این بازدهی بورس در سال 97 به دلیل جهشی بود که در نرخ دلار اتفاق افتاد و بازبینی بود که شرکتها در دارائیهای خود بدین جهت داشتند.

مرعشی پیش بینی بازار سرمایه و عملکرد آن در سال 98 را متأثر از چهار مؤلفه کلان عنوان کرد و گفت:  با توجه به عوامل سیاسی ، سیاستگذاری اقتصادی دولت،  بازارهای جهانی و  عملکرد داخلی بورس ممکن است این روند در سال جاری نزولی، ثابت و یا صعودی باشد.

انتهای پیام/

R1012189/P/S7,82/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اشتغال‌زایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اشتغال زایی اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۸۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟

از هفته گذشته که پس از 18 ماه سرانجام یکی از محصولات ایران‌خودرو با افزایش قیمت مواجه شد جنب‌وجوش دلالانی که از اختلاف حدود 500 میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار پژو پارس لذت می‌بردند آغاز شد. تا جایی که کلیپ‌ها و تصاویر اعتراض برخی مشتریان به افزایش 50 درصدی قیمت پارس از رسانه‌های آن طرف آب سر درآورد.
در حال حاضر فاصله عجیب و غریبی بین قیمت خودرو در کارخانه و بازار بخصوص در مدل‌های پرتیراژ ایجاد شده است. به طور مثال تا حدود یک هفته قبل قیمت کارخانه‌ای پژو پارس 294 میلیون تومان بود؛ در حالی که در نمایشگاه‌های خودرو توسط دلالان تا 800 میلیون تومان فروخته می‌شد.
نتیجه‌ی چنین وضعیتی به این‌جا رسیده که خودروسازان داخلی با زیان انباشته چند ده هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند. بنابراین تصمیم بر این شد تا با به‌روزرسانی هر از چند گاه قیمت، خودروسازان را از ورشکستگی نجات پیدا کنند تا دست کم بخشی از سودی که به جیب دلالان می‌رود صرف تولید و ایجاد اشتغال شود.
اما واسطه‌ گران که خود را میان مشتریان پنهان می‌کنند با افزایش 50 درصدی قیمت پارس از هفته قبل به تکاپو افتاده‌اند. این افراد تجمعات اعتراضی برگزار کردند که تصاویر مربوط به آن در رسانه‌های خارج از کشور نیز منتشر شد. با این استدلال که می‌بایست خودروهای خود را زمستان 1402 با قیمت قبل تحویل می‌گرفتند. اما هیچ اشاره‌ای به این موضوع نداشتند که هر شش ماه یک بار باید قیمت خودرو به‌روز می‌شد و در 18 ماه گذشته این اقدام صورت نگرفته بود.
در این مساله که همیشه حق با مشتریان واقعی است هیچ شکی وجود ندارد. اما دلالانی که از سودهای حدود 500 میلیون تومانی ناشی از فاصله قیمت پارس کارخانه‌ای و پارس بازار لذت می‌برند بدون توجه به تورم حدود 60 درصدی 18 ماه گذشته نسبت به افزایش پارس اظهار نادضایتی کردند.
در این رابطه نظر یکی از کارشناسان صنعت خودرو را جویا شدیم. امیرحسن کاکایی، نرخ‌گذاری دستوری را منجر به ضرر خودروسازان دانست و گفت: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران‌خودرو و سایپا 18 ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.
وی افزود: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.
کاکایی یادآور شد: طی سالهای اخیر بعضا مسئولان با مشورت کارشناسان تصمیم گرفتند قیمت خودرو را واقعی کنند اما هنگام عمل این اتفاق نیفتاد؛ زیرا به دلیل وجود تنش اقتصادی در سطح جامعه، نگران شدند. با فضای سیاسی که بر صنعت خودرو سایه افکنده کسی جرأت نمی‌کند آنچه درست است را به زبان بیاورد و از ضرر خودروسازان بگوید. اما الان برای حمایت از تولید به مدیران شجاع نیاز داریم.
در شرایطی که عمده کارشناسان بر حمایت از تولید داخل تاکید دارند محاسبات نشان می‌دهد اگر پژو پارس با قیمت 294 میلیون تومان سابق فروخته شود 8000 میلیارد تومان به زیان انباشته ایران خودرو افزوده می‌شود و همه رشته‌ها برای سرپا نگه داشتن این خودروساز اصیل کشور پنبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • بررسی موانع و چالش‌های تامین مسکن نیروهای مسلح در آذربایجان شرقی
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی مشکلات ۶ طرح نیمه تمام در جلسه رفع موانع تولید
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند