Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@07:54:57 GMT

بافت تاریخی زواره اردستان نیازمند حمایت بیشتر مسوولان است

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۹۴۰۱

بافت تاریخی زواره اردستان نیازمند حمایت بیشتر مسوولان است

کاشان - ایرنا - رییس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) گفت: بافت تاریخی شهر زواره از توابع اردستان ظرفیت ثبت حهانی دارد اما نیازمند حمایت بیشتر مسوولان امر است.

به گزارش ایرنا، سید احمد محیط طباطبائی روز یکشنبه در آیین معارفه مدیر جدید پایگاه بافت تاریخی زواره اردستان تصریح کرد: زواره تنها شهری در کشور است که بافت تاریخی آن به طور کامل ثبت شده و از این موقعیت باید نهایت استفاده را کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: اگر زواره ثبت جهانی شود، شهرستان اردستان و استان اصفهان نیز از آن سود خواهند برد که امید می رود مدیریت جدید در راستای تحقق این مهم گام بردارد.
رییس کمیته ملی موزه های ایران اضافه کرد: اکنون که وضعیت اقتصادی نامناسبی حاکم شده و کارخانه ها جوابگو نیازهای اقتصادی جامعه نیستند، صنعت گردشگری می تواند جایگزین خوبی باشد.
وی ایجاد پایگاه بافت تاریخی زواره را به دلیل حفظ اثرهای موجود در این منطقه 36 هکتاری اعلام کرد و افزود: اختصاص یک میلیارد ریال اعتبار برای مسجد پامنار زواره نویدبخش پایان کار بازسازی این مسجد تاریخی است و هماهنگی بین استان و شهرستان می تواند سایر مشکلاتی از این دست را هم برطرف کند.
طباطبائی در ادامه با اشاره به بارندگی های فروردین ماه عنوان کرد: با توجه به رعایت ضرورت حفظ حریم رودخانه و پل ها، جاری شدن سیل به اثرهای تاریخی استان اصفهان آسیبی نرساند.
فرماندار اردستان نیز در این آیین با اشاره به اهمیت توجه به بحث گردشگری با وجود ظرفیت هایی مانند اثر ثبت جهانی قنات دو طبقه مون گفت: بافت تاریخی زواره نیز یک ظرفیت مهم گردشگری در کنار کویر بکر است که باید نسبت به احیای آن اقدام و بناهایی که به صورت انبار درآمده، به میراث فرهنگی بازگردانده شود.
حمیدرضا تاملی افزود: مردم باید بپذیرند که گردشگری هم می تواند درآمدزا باشد اما مسوولان نیز باید توجه داشته و مردم را برای احیای بافت تاریخی در تنگنا قرار ندهند.
وی به فعال شدن ستاد گردشگری در شهرستان اردستان اشاره کرد و ادامه داد: باید از ظرفیت بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد نیز به درستی استفاده کرده و از شور گردشگری ایجاد شده، به شعور گردشگری برسیم.
به گزارش ایرنا، در ادامه این آیین زهرا ساروخانی که پیش تر مسوولیت پایگاه بافت تاریخی شهر نوش آباد را عهده دار بود، به عنوان مدیر جدید پایگاه بافت تاریخی زواره اردستان معارفه شد.
شهر زواره با بیش از هشت هزار نفر جمعیت در فاصله 14 کیلومتری شمال شرقی اردستان قرار دارد.
شهرستان 42 هزار نفری اردستان با برخورداری از 67 اثر ثبت ملی، یک اثر ثبت جهانی، 2 بافت تاریخی و 78 محوطه باستانی در فاصله نزدیک به 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع است.
7431/8123

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي بافت تاريخي موزه زواره اردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۹۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • زیرساخت های بردسکن نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان استان است
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است