Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-28@20:28:17 GMT

لیست‌های حداقلی انتظار اصلاحات را برآورده نکرد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۰۶۶۱

خرداد؛ جواد امام می‌گوید: اگر جریان اصلاحات بدون ابهام، شرایط دادن لیست حداکثری را داشته باشد که پس از آن هم بتواند پاسخگوی مسئولیتش باشد، باید در انتخابات شرکت کند، در غیر این صورت نباید حداقل مشارکتی در لیست دادن داشته باشد.
جواد امام، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و مدیرعامل بنیاد باران، با توجه به اظهارنظر‌های چهره‌های اصلاح‌طلب درباره آینده این جریان و تصمیم‌گیری در مورد انتخابات پیش رو می‌گوید که جریان اصلاحات هنوز وارد مباحث انتخاباتی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او بر همین اساس تاکید می‌کند: این اظهارنظر‌ها شخصی است و برای مشخص شدن تصمیم این جریان باید منتظر بود تا به صورت جدی وارد مباحث انتخاباتی شویم.
امام همچنین برای تصمیم‌گیری جریان متبوع خود نحوه عمل شورای نگهبان را موثر می‌داند و تاکید دارد که نحوه عملکرد این شورا در اعمال نظارت استصوابی موجب نارضایتی‌هایی بین بدنه جریان اصلاحات شده و اصلاح‌طلبان باید در مورد تصمیم‌گیری برای ورود به جریان انتخابات آینده یا در پیش گرفتن راه دیگری نسبت به لیست انتخاباتی خود مطمئن باشند. او تاکید می‌کند که نحوه عمل در دوره‌های گذشته موجب شده جریان‌های سیاسی افراد ناشناخته را وارد لیست‌های خود کنند و نتوانند در برابر عملکرد آن‌ها به افکارعمومی و بدنه اجتماعی خود پاسخ دهند. مشروح گفت‌وگو با جواد امام را بخوانید:
این روز‌ها صحبت‌های متفاوتی در جریان اصلاحات مطرح است. چهره‌های سیاسی اظهارنظر‌های مختلفی دارند، برخی از تحریم انتخابات حرف می‌زنند، برخی از جمله آقای حجاریان از مشارکت مشروط در انتخابات صحبت می‌کنند، عده‌ای هم می‌گویند جریان اصلاحات بدنه اجتماعی خود را از دست داده و مردم مثل گذشته با این جریان مشارکت نخواهند کرد. اما ابعاد این اظهارنظر‌ها مشخص نیست؛ مثلاً اگر قرار باشد اصلاح‌طلب‌ها مشروط مشارکت کنند، چگونه خواهد بود؟
اظهارنظر‌هایی از طرف دوستان در جریان اصلاحات مطرح می‌شود و بعضاً در فضای مجازی نیز انعکاس آن دیده می‌شود، اما این‌ها اظهارنظر شخصی دوستان است، جمع‌بندی جریان یا حتی یک حزب نیست. هنوز به صورت جدی وارد بحث انتخابات و جریان اصلاحات نشده‌ایم که راجع به نحوه شرکت آن صحبت شود و از آن فراتر موضوع تحریم یا شرط در انتخابات به میان آمده باشد.
حداقل در جمع‌هایی که ما حضور داریم وارد بحث انتخابات نشده‌ایم، یا اینکه راهکار مشخصی ارائه نداده‌ایم. ولی آنچه مسلم است اینکه شعار حکومت، برای انتخابات، مشارکت حداکثری است و من فکر می‌کنم این مشارکت حداکثری لوازم خود را می‌طلبد. نقد‌هایی که نسبت به عملکرد حوزه نظارت، خصوصاً در بحث نظارت استصوابی، مطرح است باعث شده جریانی مثل جریان اصلاح‌طلب برای حضور در انتخابات به لیست‌های حداقلی روی آورد.
این لیست‌های حداقلی نتوانسته انتظارات جامعه و بدنه جریان اصلاحات و مردمی را که به اصلاحات اقبال نشان می‌دهند برآورده کند. به همین دلیل نقد‌هایی که به عملکرد منتخبان این لیست‌ها و خصوصاً درباره عملکرد دولت مطرح می‌شود، مستقیم یا غیرمستقیم متوجه جریان اصلاحات شده است. تا الان می‌گفتند آقای خاتمی تکرار کرده و این اقبالی که نشان داده‌اند بابت خواسته آقای خاتمی از جامعه، مردم و جریان اصلاح طلب بوده است.
حالا حکومت بیاید شرایط بهتر و بازتری فراهم کند تا با توجه به شرایط روز جامعه، به سمتی برویم که هم مشارکت حداکثری تحقق پیدا کند و هم جریانات سیاسی و سلیقه‌ها بتوانند لیست‌های حداکثری خود را ارائه کنند. در این صورت می‌توانند به نوعی پاسخگوی عملکرد لیست‌شان هم باشند.
علی‌القاعده لیست‌هایی که در شب انتخابات بسته می‌شود با توجه به محدودیت‌ها و عدم شناخت بعضی از چهره‌ها- که از قبل توسط شورای نگهبان انتخاب شده‌اند و ما هم محدود به انتخاب‌شده‌ها و تاییدشده‌های شورای نگهبان هستیم- نارضایتی به دنبال دارد.
شاید برخی از نقد‌های مردم که امروز مطرح می‌شود به جریان اصلاحات وارد باشد، به همین دلیل ما هنوز به صورت جدی وارد موضوع انتخابات نشده‌ایم تا بتوانیم درباره نحوه مشارکت تصمیم بگیریم و ببینم این نحوه مشارکت به چه شکل باید باشد. آیا مانند دوره‌های قبل می‌توانیم وارد شویم و لیست حداقلی دهیم؟ بحث تحریم نیست، بلکه موضوع بر سر نحوه مشارکت، ترغیب و تشویق مردم و افرادی است که می‌خواهند خودشان را در معرض رای مردم قرار دهند. به خاطر اینکه بتوانیم پیام جامعه را منتقل کنیم، هنوز وارد بحث انتخابات نشده‌ایم و اظهارنظر دقیقی نکرده‌ایم.
در صحبت با آقایان کدخدایی و ره‌پیک، آن‌ها تاکید داشتند قانون اختیار نظارت استصوابی را به شورای نگهبان داده است. این احتمال وجود دارد که به هر حال نظر شورای نگهبان در این خصوص همچنان با جریان اصلاحات متفاوت باشد؟ اگر در رویه شورای نگهبان درباره نحوه اعمال نظارت استصوابی تغییری ایجاد نشود، یعنی بر نظارتی که از قبل داشتند با همان شکل و شمایل اصرار کنند، در این صورت احتمالاً اصلاح‌طلب‌ها چه واکنشی خواهند داشت؟
البته آقای کدخدایی اخیراً در رسانه‌ها درباره انتقاد‌ها نسبت به نظارت استصوابی گفتند که نقد‌های درست را می‌شنویم؛ بنابراین من فکر می‌کنم باید کف و سقف نظارت استصوابی تعریف شود، اینکه سلیقه‌ای عمل شود یا اینکه بگویند ما فرصت نداشتیم درست نیست. قانون مطرح می‌کند که اصل بر برائت است، دوستان می‌گویند ما فرصت نداشتیم و نتوانستیم صلاحیت افراد را احراز کنیم. با این اتفاق حقوق افراد تضییع می‌شود و باید راجع به این مسائل فکری شود.
به صورت کلی باید روشن شود که چرا به افرادی که اشتغال به تدین و مسلمانی دارند، می‌گویند عدم التزام به اسلام، یا افرادی که سابقه پایبندی به نظام در کارنامه‌شان ثبت و مشخص است و حتی هزینه دوره‌های جنگ و انقلاب را داده‌اند عدم التزام عملی می‌نامند. در کدام محکمه بررسی و رسیدگی شده و حکمی صادر شده است؟ در مقطعی با یکسری گزارش‌های محلی یا هرگونه اظهارنظر‌های اینچنینی به نظر می‌رسد، با این روش، حقوق افراد تضییع می‌شود؛ در این صورت افراد ناشناخته‌ای می‌آیند که شاید نتوانند پاسخگوی مطالبات مردم باشند و عملاً افرادی که آن‌ها را معرفی کرده‌اند زیر علامت سوال قرار می‌گیرند. این موارد باید روشن‌تر و شفاف‌تر شده و اختیارات مشخص شود و اعمال سلیقه‌ها هم محدود و تکلیف روشن شود.
آقای کدخدایی گفتند ما با برخی افراد که منتقد نحوه اعمال نظارت استصوابی هستند صحبت کرده‌ایم. حرف‌های حسابی را می‌شنویم و ناحسابی‌ها را نمی‌شنویم. خبر دارید که در جریان اصلاحات آیا در مورد این داستان با شورای نگهبان رایزنی شده یا خیر؟
من اطلاعی ندارم. به‌هرحال اگر بخواهد صورت بگیرد می‌تواند در فضای بازتر و رسمی‌تری باشد تا حرف‌هایی که فردا گفته می‌شود فقط سخنان یک بخش نباشد و بخشی دیگر مدعی شوند که حرف ما شنیده نشده است.
قاعدتاً اگر نقدی باشد، حتماً نقد منطقی و در چارچوب قانون است و خواسته ما هم اعمال قانون است. اگر اشکالاتی در نحوه اعمال قانون و اجرای آن وجود دارد، باید اصلاح شود. ما نمی‌گوییم نقد‌های بد را نمی‌شنویم. بحث ما تخریب نیست؛ بحث ما این است که آن رویه‌ای که درست، به نفع جامعه و کشور و در چارچوب قانون اساسی پیش‌بینی شده است، اعمال شود.

*شما شخصاً فکر می‌کنید راهکار جریان اصلاحات چیست، آن هم با توجه به اینکه بدنه اصلاح‌طلب و بدنه اجتماعی جریان اصلاحات هم از وضعیت موجود ناراضی است؟
به نظر من اگر جریان اصلاحات بدون ابهام، شرایط دادن لیست حداکثری را داشته باشد، که پس از آن بتواند پاسخگوی مسئولیتش باشد، باید بیاید و در انتخابات شرکت کند، در غیر این صورت ما نباید لیست دهیم یا حداقل مشارکتی در لیست دادن داشته باشیم. بحث من تحریم نیست، اما به نظر می‌رسد عملاً وقتی افراد شناخته‌شده نداریم و نمی‌توانیم قدرت عمل داشته باشیم و مشارکت جدی انجام دهیم و پاسخگوی مشکلات جامعه باشیم، این وضعیت مشارکت ما را مشکل و با ابهام مواجه می‌کند.
 یعنی چطور باید عمل کند؟
به نظرم تا وارد بحث جدی نشویم، اظهارنظر در این‌باره سخت خواهد بود. به هر حال ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم از لیست حداکثری برخوردار باشیم و اگر این اتفاق نیفتد، باید راجع به نحوه ورود به عرصه انتخابات و مشارکت در آن تصمیم‌گیری بعدی را در دستور کار قرار دهیم. الان نباید اظهارنظر کنیم. با این پالس‌هایی که حکومت و شورای نگهبان دارد و انتظاراتی که جامعه دارد، باید این شرایط فراهم شود، اما اگر این شرایط فراهم نشود بعداً باید درباره نحوه چگونگی آن تصمیم‌گیری کرد. منبع: اعتماد آنلاین برچسب ها: جواد امام ، اصلاحات ، اصلاح‌طلبان

منبع: خرداد

کلیدواژه: جواد امام اصلاحات اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید اعلام کرد: پیرو اطلاعیه انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام برای شرکت در دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر دومین اصلاحات و اضافات مربوط به آن در تارنمای مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی www.hrtc.ir با تغییرات اساسی بارگذاری شده است.

با توجه به اینکه برای شغل‌های مرتبط با وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاه‌های مشارکت کننده تغییرات اساسی در این اصلاحات و اضافات دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر انجام شده، مهلت ثبت نام و ویرایش شغل محل‌های انتخابی توسط داوطلبین تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تمدید شده است.

بنابراین آن دسته از متقاضیانی که تاکنون فرآیند ثبت نام خود را تکمیل ننموده‌اند می‌بایست نهایتاً قبل از پایان مهلت تعیین شده نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند و آن دسته از داوطلبینی که ثبت نام خود را تکمیل نموده اما حسب مندرجات در این اصلاحات و اضافات نیاز و یا قصد ویرایش شغل محل‌های خود را دارند می‌بایست با مراجعه به پروفایل خود نهایتاً تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تغییرات لازم در انتخاب خود را ثبت کنند.

شایان ذکر است با توجه به زمان‌های تمدید شده برای مهلت ثبت نام و ویرایش آن، تاریخ برگزاری این آزمون استخدامی به روز پنج شنبه مورخ ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۳ موکول گردید و داوطلبین شرکت در این آزمون استخدامی لازم است منابع آزمون را که در دفترچه راهنمای این آزمون استخدامی آمده مطالعه نمایند و با آمادگی کامل با سایر مشمولین رقابت کنند. همچنین کارت ورود به جلسه نیز از روز ۱۴ خرداد ماه ۱۴۰۳ بر روی سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی و از طریق پروفایل کاربری قابل دسترس خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود اصلاحات و اضافات درج شده در این اطلاعیه، مربوط به وزارت نفت، بانک ملی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

تاکید می‌شود متقاضیان مشمول بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه ضمن اینکه ضروری است شغل محل‌های خود را متناسب با وضعیت تحصیلی و جغرافیایی خود و شرایط احراز همان شغل انتخاب نمایند. از آنجا که مهلت تعیین شده برای ثبت نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر، آخرین فرصت جهت شرکت در این آزمون استخدامی می‌باشد، لازم است در اسرع وقت نسبت به ثبت نام و در صورت نیاز، ویرایش شغل‌های انتخابی خود در روزهای ابتدایی اقدام نموده و به روزهای پایانی مهلت تعیین شده نهایی موکول نکنند و در صورت بروز هرگونه مشکل موضوع را سریعاً به نزدیک‌ترین بنیاد محل سکونت خود اطلاع دهند.

کد خبر 6090537

دیگر خبرها

  • اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان
  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است