Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:01:22 GMT

محیط زیست هم قربانی گردن کلفتی ترامپ است

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۳۶۳۶

محیط زیست هم قربانی گردن کلفتی ترامپ است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: محیط زیست ما هم قربانی گردن کلفتی ترامپ است وقتی تکنولوژی‌های با بهره‌وری بالاتر و سازگاری بیشتر با محیط زیست تحریم می‌شود، محیط زیست ما و کشورهای دیگر به خطر می‌افتد.

به گزارش ایسنا عیسی کلانتری امروز در دیدار با سفیر نروژ در ایران گفت: قبل از انقلاب محیط زیست صرفاً منطقه شکارممنوع و حفاظت شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مرور و با افزایش جمعیت، محیط زیست اهمیت پیدا کرد و اکنون بیش از ۱۲ درصد خاک کشور به زیستگاه ها اختصاص داده شده است.

معاون رئیس جمهوری در خصوص کاهش توجه به محیط زیست درگذشته اظهارکرد: فقر عمومی باعث بی‌توجهی به مسائل محیط زیست می شد اما بعد از ریاست جمهوری دکتر روحانی، محیط زیست جزء سیاست‌های اصلی دولت شد تا جایی که اولین مصاحبه رئیس جمهوری در خصوص احیای دریاچه ارومیه بود.

وی با انتقاد از سرمایه‌گذاری‌های سنگینی که بدون توجه به محیط زیست در کشور انجام می‌شد،گفت: در گذشته سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام می‌شد که در آن‌ها مسائل زیست‌محیطی رعایت نمی‌شد. به عنوان مثال مس سرچشمه ۵۰ سال در حال تولید آلاینده‌ها بود اما در سال‌ گذشته با فشارهای مختلف توانستیم آن‌ها را متقاعد کنیم تا سیاست‌های محیط زیستی را برقرار کنند. ما اکنون به موازات سیاست‌های توسعه پایدار در حال اصلاح گذشته نیز هستیم.

کلانتری ادامه داد: آلودگی هوای کلانشهرها از مسائل مهم کشور ما است. دو عامل اصلی باعث آلوده شدن هوای کلانشهرها است؛ اول  استاندارد نبودن سوخت و  دومین مورد قدیمی بودن خودروها بالاخص خودروهای دیزلی که با تدابیر ریاست‌ جمهوری و همکاری‌های وزارت نفت سال گذشته پاک ترین هوا را در تهران داشتیم. ما درباره هوای پاک نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. صنعت خودرو نیز باید اصلاح و بازسازی کامل شود. صنایع نفتی نیز هنوز جای بهبود دارند.

وی با اشاره به اهمیت بحث محیط زیست در جهان اظهارکرد: فرقی ندارد که شما در کشور خود آلودگی تولید کنید یا ما در کشور خود. به هر حال همه با هم جهان را آلوده خواهیم کرد.

کلانتری با انتقاد از رفتارهای اخیر ترامپ و موضع‌گیری‌های اتحادیه اروپا گفت: اکنون در جهانی که یک رئیس‌جمهوری گردن کلفت همه تفاهمنامه‌های بین‌المللی را پاره می کند، ازکشورهای اتحادیه اروپا می خواهیم که این رفتارها را تحمل نکنند و تسلیم این گردن کلفت نشوند. اگر این اتفاق‌ در جای دیگری از دنیا می‌افتاد، اروپا بی‌طرف نمی ماند یا طرف فرد گردن کلفت را نمی گرفت. ما ۴۰ سال مبارزه کردیم، مقاومت و مبارزه بخشی از زندگی ما است. حالا آمریکا هر کاری دلش می‌خواهد بکند.

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: زمان جنگ هشت ساله تمام دنیا طرف عراق را گرفتند اما در انتها سازمان ملل متحد عراق را کشور متجاوز معرفی کرد. اگر در تاریخ چند هزار ساله ایران مروری داشته باشید متوجه می‌شوید که ایرانی‌ها هیچ گاه متجاوز نبودند و همیشه قربانی تروریسم بوده‌اند. در جهان امروز با توجه به گردش آزاد اطلاعات خورشید پشت ابر نمی ماند، همه چیز روشن می شود و همه خواهند فهمید چه کسی حق است و چه کسی باطل. ما نیز مطابق دستورات اسلام طرف حق را می‌گیریم. من به شما قول می دهم اگر کوچکترین چراغ سبزی به ترامپ نشان بدهیم او با ما دوست خواهد شد اما ما ناحق را حق نمی‌کنیم زیرا برای ما ارزش انسانیت، بالاتر از این مسائل است.

کلانتری درباره تاثیر تصمیم‌های جهانی بر محیط زیست گفت: محیط زیست ما هم قربانی گردن کلفتی ترامپ است وقتی تکنولوژی‌های با بهره‌وری بالاتر و سازگاری بیشتر با محیط زیست تحریم می‌شود، محیط زیست ما و کشورهای دیگر به خطر می‌افتد. با اینکه کنوانسیون پاریس هنوز مصوب نشده اما ما طبق تعهداتمان، تولید کربن را کاهش داده و تاکنون بیش از دو درصد توافق مذکور کاهش تولید کربن داشته‌ایم.

وی در خصوص مصرف آب در کشوراظهارکرد: یکی از مشکلات کشور ما مصرف بیش از حد آب است. طبق ضوابط بین‌المللی حداکثر ۴۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر (بارش منهای تبخیر) باید مصرف شود اما متاسفانه در ایران این مصرف بالای ۹۰ درصد است. متاسفانه وضعیت آب‌های زیرزمینی از نظر کیفی و کمی مطلوب نیست. اکنون در حال تجدید نظر کلی هستیم تا بهره‌وری آب بالا رود و برداشت آب هم کمتر شود. همچنین با وزارت نیرو توافق‌هایی انجام داده‌ایم تا در دوره ۱۰ ساله مصرف آب و برداشت آن را کم کنیم.

معاون رئیس جمهوری درباره حق‌آبه‌های محیط زیستی گفت: در گذشته برای محیط زیست حق‌آبه‌ای قائل نبودند. آب صرف آشامیدن، کشاورزی، بهداشت و صنعت می
‌شد اما اکنون با دستور مستقیم ریاست جمهوری اولویت دوم حق‌آبه‌ها بعد از مصرف شرب برای مسائل محیط زیست است چون تمامی تالاب‌ها و رودخانه‌ها خشک شده بود.

کلانتری افزود: آب در ایران مسئله مهمی است. ۷۰ درصد جمعیت ایران با میانگین ۷۵۰ متر مکعب آب زندگی می کنند اما می‌دانید که طبق استانداردهای بین‌المللی زندگی با مصرف آب زیر هزار متر مکعب خطرناک است.

وی در خصوص صنایع آب‌بر گفت: صنایع آب‌بر باید به کنار دریاها بروند و بسیاری از محصولات آب‌بر نیز از چرخه کشت ما حذف می شوند مانند برنج و چغندر. ما برنج را به غیر از شمال کشور در جای دیگه کشت نمی‌کنیم و اگر کسی نیاز به کشت داشته باشد، کشاورز باید قیمت تمام شده آب را پرداخت کند که هرگز به‌صرفه نیست. ما باید این صرفه جویی‌ها را انجام دهیم تا برداشت آب کم و سیستم آبی کشور پایدار شود.

کلانتری با انتقاد از تعهدات بین‌المللی کشور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند گفت: با اینکه کشور ایران در شرایط بد آبی قرار دارد اما طبق تعهدات بین‌المللی سالانه ۳ میلیارد مترمکعب و بیشتر از آن به کشورعراق آب ارسال می کند اما افغانستان برای سیستان و بلوچستان و هیرمند تنها ۵ میلیون متر مکعب آب ارسال می‌کند در صورتی که ۸۲۰  میلیون در تعهد آن‌ها است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آلودگی دریاها و پلاستیک اظهارکرد: ما در سواحل خلیج فارس و دریای عمان مجموعاً یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت داریم که حتی اگر این جمعیت بخواهند آلودگی تولید کنند هم بسیار ناچیز و کمتر از کشورهای همسایه است. در خصوص پلاستیک هم  ما از دولت شروع کردیم و سازمان‌ها را تشویق می کنیم تا از آب‌های بسته‌بندی پلاستیکی استفاده نکنند. 

کلانتری در خصوص آلودگی نفتی خلیج فارس گفت: متاسفانه در خلیج فارس آلودگی نفتی است و  مرجان‌ها بر اثر همین آلودگی از بین رفتند. ما به نفتکش‌ها فشار آوردیم تا آلودگی را به حداقل برسانند. هرچند ناوگان نفتی ما جدید است اما کشتی‌هایی که برای صادرات نفت وارد خلیج فارس می‌شود  بالای ۳۰ سال عمر دارند و همین موضوع باعث آلودگی دریا و خلیج فارس می‌شود و حیات خلیج فارس در معرض تهدید است. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست،لارس نوردوم - سفیر نروژ در ایران - با ابراز نگرانی نسبت به تحولات و مسائل محیط زیستی جهان گفت: نگرانی اصلی دولت نروژ، گرم شدن زمین، تغییر اقلیم و آلودگی پلاستیک در اقیانوس ها است. کشور نروژ برخلاف آمریکا دست به تحریم محیط زیست و تکنولوژی های محیط زیست نمی‌زند و با ایران همکاری خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی نفتی دونالد ترامپ سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری محیط زیست هواي پاك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۳۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟