Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نفوذ «شاهنامه» در گرجستان، یک کشف باستان‌شناسی خاص در لرستان، ارز نیمایی جایگزین دلار ۴۲۰۰ درحد پیشنهاد باقی ماند، کشف فسیل انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد، ساخت ۹۴ سالن سینمایی تازه در تهران و ... گزیده‌ای از اخبار در بسته فرهنگی است

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، نفوذ «شاهنامه» در گرجستان، یک کشف باستان‌شناسی خاص در لرستان، ارز نیمایی جایگزین دلار ۴۲۰۰ درحد پیشنهاد باقی ماند، کشف فسیل انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد، ساخت ۹۴ سالن سینمایی تازه در تهران و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گزیده‌ای از اخبار در بسته فرهنگی است که در ادامه می‌خوانید.

 

• نفوذ «شاهنامه» در گرجستان
استاد دانشگاه ایلیای گرجستان بر نفوذ همه‌جانبه «شاهنامه» فردوسی در بافت حیات جامعه گرجستان تاکید کرد. هلن گیوناشویلی اظهار کرد: روابط فرهنگی ایران با گرجستان سابقه طولانی دارد. فرهنگ دوره اسلامی برای گرجیان نامانوس نبوده و آن‌ها پیوسته برای علم و هنر ایرانی احترام فراوان قائل بوده‌اند. به گزارش ایسنا، او افزود: نظم فارسی در شعر و ادبیات گرجی تاثیر داشته و گرجیان به اندازه ایرانیان به زبان فارسی علاقه‌مند بوده‌اند. شعر و فرهنگ سبب ایجاد وحدت معنوی بین گرجیان و ایرانیان می‌شده و دوستی و محبت را جانشین خصومت ساخته است. جنگ‌هایی که بار‌ها بین ما به وقوع پیوسته هیچ‌گاه ماهیت دینی نداشته است.

 

• یک کشف باستان‌شناسی خاص در لرستان
فصل سوم کاوش باستان شناختی «غار کلدر» خرم آباد لرستان به کشف بخشی از جمجمه انسان هموساپین (هوشمند) ختم شد که یکی از نادرترین کشفیات در غرب قاره آسیا محسوب می‌شود. به گزارش ایسنا، بهروز بازگیر، سرپرست سومین فصل کاوش باستان شناختی غار کلدر با اعلام این خبر گفت: با توجه به قدمت بالای شواهد فرهنگی بدست آمده از لایه‌های پارینه سنگیِ جدیدِ «غار کلدر» که هم اکنون عنوان قدیمی‌ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران را به خود اختصاص داده است، این داده که یکی از نادرترین کشفیات در غرب قاره آسیا محسوب می‌شود، می‌تواند بخشی از حلقه مفقوده زنجیره تکامل بشر و مسیر‌های مهاجرتی انسان‌های هوشمند از قاره آفریقا به آسیا، جنوب غرب آسیا، منطقه اوراسیا و نهایتا رسیدن اولین گونه‌ها به قاره اروپا را پوشش داده و به عنوان یک کشف مهم در مطالعات پارینه سنگی دنیا قلمداد شود.

• ارز نیمایی جایگزین دلار ۴۲۰۰ درحد پیشنهاد باقی ماند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه موضوع طرح جایگزینی ارز نیمایی بجای دلار ۴۲۰۰ در حد پیشنهاد باقی مانده است، تاکید کرد: کاغذ کتاب و مطبوعات همچنان جزو کالای اساسی و با دلار ۴۲۰۰ تومان تامین خواهد شد. غلامرضا کاتب افزود: آنچه روز گذشته در جلسه مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با وزیر و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد این بود که کاغذ کتاب و مطبوعات همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومان تامین شود. به گزارش ایرنا، وی توضیح داد: در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس برخی اعضای کمیسیون فرهنگی این موضوع را مطرح شد که افرادی با ارز ۴۲۰۰ تومان کاغذ وارد می‌کنند، اما آن را با نرخ آزاد توزیع و یا انبار کرده اند به همین دلیل بهتر است که ارز نیمایی جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کاغذ شود.
• کشف فسیل انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اعلام خبر فسیل کشف شده از انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد گفت: این فسیل با حضور مسئولان کشوری رونمایی خواهد شد. سید امین قاسمی افزود: با اتمام کاوش‌های ۲ فصل گذشته این غار در سال‌های ۸۹ توسط هیات ایرانی و کاوش سال ۹۳ با هیات مشترک ایرانی - اسپانیایی، فصل سوم کاوش باستان شناختی در این غار آغاز شده است. به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: شواهد فرهنگی از انسان هوشمند در این غار برای اولین بار در غرب آسیا و ایران کشف شد و هدف از کاوش فصل سوم غار کلدر انجام لایه نگاری پارینه سنگی میانه در این غار تاریخی است.

• ساخت ۹۴ سالن سینمایی تازه در تهران
مدیرکل اداره سینمای حرفه‌ای معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با بیان اینکه در سال‌های اخیر رونق اقتصادی سینما باعث شده است که ساخت و ساز سینما افزایش فزاینده‌ای داشته باشد گفت: احداث حداقل ۱۹ پروژه فرهنگی سینمایی و تجاری در استان بیانگر این واقعیت است که پردیس و مجتمع‌های با امکانات مدرن و استاندارد نمایشی و رفاهی دارای بیشترین درصد استقبال مخاطبان هستند. به گزارش ایلنا، محمد رضا فرجی ادامه داد: رشد روزافزون ساخت و ساز این پردیس‌ها باعث رونق اقتصادی و شکوفایی هنر سینما شده است. به طور کلی در سراسر کشور متقاضیان زیادی جهت احداث سینما وجود دارد که در لیست مربوطه بعد از استان تهران استان‌های خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین درخواست هستند.
• کشف سازه‌های دستکند زیر زمینی در جیرنده گیلان
معاون میراث فرهنگی گیلان گفت: چندین سازه دستکند زیرزمینی در شهر جیرنده شهرستان رودبار واقع در جنوب استان گیلان کشف شد. به گزارش مهر، ولی جهانی با اشاره به کشف سازه‌های دستکند زیر زمینی در جیرنده، افزود: بنابر گزارش ارسالی از اداره میراث فرهنگی شهرستان رودبار مبنی بر کشف شواهدی از سازه‌های دستکند زیر زمینی شهر جیرنده رودبار، گروه پژوهشی به سرپرستی این معاونت برای بررسی‌های لازم به منطقه اعزام شد که بر اساس بررسی‌های اولیه مشخص شد که سازه‌های مذکور متشکل از چندین تونل تودرتو بوده که در زیر بخش‌هایی از شهر جیرنده امتداد یافته است.

• ۲۸ اردیبهشت بازدید از موزه‌ها رایگان است
مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی گفت: ۲۸ اردیبهشت، بازدید از موزه‌های تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری رایگان است. محمد رضا کارگر افزود: به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی به منظور ترغیب و تشویق عموم مردم برای بازدید از موزه‌ها، علاقه‌مندان به موزه و آثار تاریخی می‌توانند در روز شنبه ۲۸ اردیبهشت به صورت رایگان از موزه‌های تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی بازدید کنند. به گزارش مهر، او افزود: همچنین در صورت فراهم بودن شرایط، موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی می‌توانند تا ساعت ۲۰ میزبان علاقه‌مندان و بازدید کنندگان باشند.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته فرهنگی شاهنامه باستانی سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تتر» جایگزین دلار می شود؟

به گزارش خبرگزاری مهر مؤسسه تحقیقات سیاست خارجی آمریکا در مقاله‌ای به وضعیت بازار ارزهای دیجیتال پرداخته که سایت مسیر اقتصاد این مقله را ترجمه و منتشر کرده است. در این مقاله آمده است که ترس و عدم آگاهی از ارزهای دیجیتال در بالاترین سطوح دولت ایالات متحده، یک تهدید بزرگ برای امنیت ملی این کشور و هژمونی دلار محسوب می‌شود. ظهور بیت کوین در سال ۲۰۰۸ و شبکه‌های پرداخت (PCN) جعبه پاندورا را گشوده تا برای همیشه نحوه ذخیره و انتقال ثروت جهانی را تغییر دهد. اگر پیشرفت سریع هوش مصنوعی نیز در ایجاد راه‌حل برای PCNها بر این روند افزوده شود، آنگاه سیستم پولی جهان به طور چشمگیری تغییر خواهد کرد.

رویکرد کوته‌بینانه مقامات آمریکایی به رمزارز

با این وجود، سیاستمداران هر دو حزب بزرگ ایالات متحده و همچنین بسیاری از نهادهای امنیت ملی، نمی‌دانند که ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کنند و تمایلی نیز به استفاده از ابزارهای پیشگیرانه برای تضمین تداوم کاربرد دلار آمریکا به‌عنوان ارز مسلط جهانی در زمینه فناوری‌های جدید را ندارند.

ایستادگی در برابر استخراج ارز دیجیتال بانک مرکزی ایالات متحده از جمله تلاش‌های قانونی برای منع خزانه داری کشور به منظور بررسی امکان سنجی آن است که ریشه آن اطلاعات نادرست در مورد نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال و ترس از دست دادن حقوق حریم خصوصی یا کنترل توانایی افراد برای خرید کالاها و خدمات است.

به نظر می‌رسد، نگرش اصلی در ایالات متحده این است که دولت این توانایی را دارد که به تنهایی توسعه فناوری جهانی و چشم انداز پولی دیجیتال را برای همیشه متوقف کند. البته، چنین رویکرد کوته‌بینانه می‌تواند موقعیت دلار آمریکا را در اکوسیستم مالی جهانی تهدید کنند.

پس از زمان جنگ جهانی دوم، ابزار کلیدی قدرت ملی ایالات متحده، تقاضای جهانی برای ارزی باثبات بوده تا بر اساس آن بتوان مبادلات تجاری و سرمایه گذاری بلندمدت را تعیین و ثروت خود را ذخیره کرد. ایالات متحده از این تقاضای جهانی برای دلار سود می‌برد زیرا تا ۸۰ درصد از معاملات بر اساس آن انجام می‌شود.

با گذشت زمان، این ثبات ناشی از تقاضای جهانی منجر به کاهش تورم، افت نرخ بهره برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان آمریکایی شده و به ایالات متحده اجازه داده تا کسری‌های مالی و تجاری خود را بدون تحمل پیامدهای منفی جبران کند. البته ایالات متحده با استفاده از ابزار دلار می‌تواند با جمع‌آوری داده‌های تجارت جهانی و دسترسی به حساب‌های دلاری و سیستم مالی اهرم فشاری را در اختیار داشته باشد.

گسترش کاربرد تتر با پشتوانه دلار

در این میان، بسیاری از نهادهای امنیت ملی ایالات متحده بر این موضوع تمرکز کرده‌اند که آیا پول ملی دیگری مانند یوآن چین می‌تواند جایگزین دلار شود یا خیر. در مقابل، این نهادها توجه اندکی به ایجاد مکانیسم‌های جدید در راستای تسهیل تجارت، سرمایه گذاری و ذخیره ثروت به دلار آمریکا از طریق حرکت جهانی به سمت ارزهای دیجیتال و PCN دارند.

در مقابل، آنها ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین را به عنوان تهدید و نه فرصت تلقی می‌کنند. در حالی که این ارزهای دیجیتال میلیون‌ها تراکنش روزانه را مانند ارزهای ملی سنتی به راحتی انجام می‌دهند. همچنین، کارآفرینان در حال یافتن راه‌هایی برای استفاده از این فناوری‌های جدید در اشکال دیگر ذخیره‌سازی و انتقال ثروت هستند.

امروزه، شرکت‌های کارآفرین در خارج و داخل ایالات متحده برای ذخیره‌سازی و انتقال ثروت مبتنی بر دلار آمریکا استفاده می‌کنند. اخیراً یک شرکت مستقر در هنگ‌کنگ، استیبل‌کوین‌های مرتبط با تمام ارزهای اصلی جهان را ایجاد کرده و ادعا می‌کند که استیبل کوین تتر (USDT) بر اساس «یک به یک» با دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود.

به عبارت دیگر، یک استیبل کوین تتر از نظر تئوری معادل یک دلار آمریکا است، زیرا این شرکت ادعا می‌کند که می‌تواند ارزش معادل دلار را تثبت کند. USDT یک راه‌حل ذخیره و انتقال امن ثروت با دلار و توانایی پرداخت برای کالاها و خدمات را در استیبل کوین ارائه می‌دهد و دیگران نیز آن را به عنوان دارایی با ارزش تعریف شده و پایدار می‌پذیرند.

استیبل کوین تتر همچنین برای کسانی که انواع دیگری از ارزهای رمزنگاری شده (مانند بیت کوین) را در اختیار دارند، این فرصت را می‌دهد تا آن را تبدیل و از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال جلوگیری کنند. تقریباً نیمی از معاملات بیت کوین اکنون به USDT متصل هستند. در سال ۲۰۲۲، iFinex ادعا کرد که استیبل کوین USDT برای پردازش حدود ۱۸.۲ تریلیون دلار تراکنش استفاده و USDT به عنوان جایگزین دلار با استقبال رو به رشدی روبرو شده است. به عنوان مثال، اکنون می‌توان از آن برای تسویه پرداخت‌های مالیاتی در شهر لوگانو سوئیس استفاده کرد.

تهدید و فرصت استیبل کوین تتر برای دلار

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که آیا استفاده از USDT، موقعیت دلار آمریکا را تقویت می‌کند یا خیر؟ چندین اشکال در این فرض وجود دارد. نخست اینکه شرکت‌های غیر آمریکایی مانند iFinex و نه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، قوانین مربوط به استفاده از ارزهای دیجیتال مرتبط با دلار را تعریف و تنظیم می‌کنند.

دوم، این معاملات هرچند متصل به دلار آمریکا است، اما خارج از نظارت سیستم مالی ایالات متحده بوده و راه حل مفیدی برای جلوگیری از تحریم‌های واشنگتن علیه شرکت‌ها و کشورها را فراهم می‌کند. سوم، به دلیل اینکه دلار آمریکا و معادل‌های آن هرگز دست به دست نمی‌شوند (فقط استیبل کوین‌ها تغییر می‌کنند)، واشنگتن نظارت اندکی نسبت به جابجایی و استفاده از ارز خود در خارج از ایالات متحده دارد.

چهارم، این استیبل کوین‌ها ریسک صادرکننده را به همراه دارند و با افزایش استفاده از آنها و در یک رویداد که هیچ ارتباطی با ثبات دلار ندارد، می‌تواند به طور کلی اعتماد جهانی به دلار را تضعیف کند. در نهایت، چون طرف‌های ثالث و نه ایالات متحده در مورد استیبل کوین‌های خود تصمیم می‌گیرند، تهدید بلندمدت این است که با پذیرش و شناخت بیشتر استیبل کوین‌هایی مانند تتر، ارزش آنها می‌تواند از دلار آمریکا جدا شود.

با این وجود، هنوز فرصت‌هایی در این حوزه وجود دارد. اکنون استیبل‌کوین‌هایی مانند تتر در حال گسترش هستند، اما دلار نیز به عنوان ذخیره ارزش جهانی ترجیح داده می‌شود و دارندگان ارزهای دیجیتال هنوز به دنبال گزینه ارزیابی ارزش دارایی‌های خود در برابر دلار هستند. اما اگر ایالات متحده نتواند این پروتکل‌ها و PCNهای مربوط به آنها را بپذیرد، آنگاه کنترل بازار را به طرف دیگر، احتمالاً یک دولت دشمن، واگذار خواهد کرد و در نتیجه آسیب بزرگ و غیرقابل جبران به ایالات متحده وارد خواهد داشت. تتر هشداری است که شرکت‌های خارجی از تسلط دلار آمریکا و پیشرفت‌های فناوری ایالات متحده استفاده می‌کنند و نادیده گرفتن این فناوری و آرزوی ارزهای رمزپایه و استیبل کوین‌ها، در راستای از دست دادن سلطه جهانی دلار آمریکا است.

کد خبر 6087172 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟