Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@23:17:47 GMT

انگیزش موفقیت چاه های نفتی با تلاش محققان شریف

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۷۱۵۶

انگیزش موفقیت چاه های نفتی با تلاش محققان شریف

تهران- ایرنا- جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با توجه به نیاز کشور به ابزارهای مسدودکننده درون چاهی برای تعمیر چاه های نفت، موفق به 'انگیزش موفقیت آمیز چاه‌های نفتی با استفاده از پکرهای متورم شونده قابل بازیافت' شدند.

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه بیش از یک دهه قبل ضرورت حرکت به سمت نسل سوم و چهارم دانشگاه ها را احساس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا جهت استفاده از دانش برای حل مسائل اساسی کشور و ثروت آفرینی از طریق نوآوری، زنجیره دانش تا ارزش را طرح ریزی کرد.
یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره، ایجاد مجتمع خدمات فناوری به عنوان محلی برای ارائه خدمات فناورانه به صنایع کشور است. درحال حاضر 15 هسته پژوهشی، 40 دفتر و 14 مرکز خدمات فناوری در این مجتمع فعالیت می کنند.
یکی از مراکز فعال در این مجتمع، مرکز خدمات فناوری توسعه محصول صنعتی شریف است که پس از انجام چندین پروژه صنعتی و ملی، توسط جمال ارغوانی هادی از دانشکده مهندسی مکانیک و سید عباس موسوی از دانشکده مهندسی شیمی و نفت در سال 1395 تاسیس شده است. رسالت این مرکز، طراحی و توسعه محصولات صنعتی فناورانه با تکیه بر کار تیمی منسجم و همکاری‌های بین رشته‌ای است.
ارغوانی هادی عضو هیات علمی دانشگاه و مسئول پروژه پکرهای متورم شونده قابل بازیافت در این باره گفت: یکی از نیازهای مهم شناسایی شده در کشور در سال 1394 ابزارهای مسدودکننده درون چاهی برای تعمیرات چاه‌های نفت بود که با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و خروج شرکت‌های مطرح نفتی خارجی از ایران شدت یافته بود.
وی افزود: مرکز توسعه محصول پس از مطالعات امکان سنجی منسجم و شناسایی رده‌های مختلف تکنولوژی به کار رفته در این ابزارها، طراحی و ساخت ابزارهای پیشرفته فوق را امکان پذیر تشخیص داد و در قراردادی با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در آبان 1395 به طور جدی طراحی مستقیم و ساخت انواع پروتوتایپ های مورد نیاز را آغاز کرد.
ارغوانی گفت: با توجه به عدم امکان تامین نمونه خارجی، مهندسی معکوس امکان پذیر نبود و روش طراحی مستقیم در پیش گرفته شد. حجم عمده‌ای از فعالیت‌های طراحی از جمله طراحی اجزا و مکانیزم‌های مختلف ابزار، ماشین آلات خاص تولید، انواع جیگ، فیکسچر و قالب‌های خاص، کلیه تجهیزات تست مورد نیاز و طراحی الاستومرهای پیشرفته مهندسی تا پایان سال 1395 انجام شد.
مدیر مرکز توسعه محصول شریف افزود: با شروع سال 1396 ساخت تجهیزات و پروتوتایپ های اولیه محصول انجام و اولین تست ابزار در اندازه 5 اینچ در اوایل تابستان 1396 با موفقیت انجام شد و تا پایان سال 96 تست های ابزار در اندازه 7 اینچ نیز به نتیجه رسید. با شروع سال 1397 نمونه‎‌های اصلی ابزار ساخته شد و مطابق استانداردهای API و ISO مورد تست و ارزیابی و تایید نهایی (مرداد 97) قرار گرفت. بدین ترتیب تمهیدات مورد نیاز برای انجام تست‌های میدانی در چند حلقه چاه پیگیری شد و اولین تست میدانی در یک حلقه چاه واقع در میدان نفتی اهواز با عملیات اسیدکاری انتخابی در عمق 2775 متری در لوله جداری 7 اینچ با موفقیت کامل و افزایش تولید قابل توجه انجام شد.
وی ادامه داد: تاکنون شش عملیات اسیدکاری انتخابی با درصد موفقیت 100% در میادین نفتی اهواز، مارون، رگ سفید گچساران و رگ سفید آغاجاری با استفاده از پکر 125/2 اینچ در لوله آستری 7 اینچ انجام شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف افزود: با شروع سال 1398 و نام گذاری این سال به نام 'رونق تولید'، خط تولید پکرهای متورم شونده قابل بازیافت اجرا شد و تولید انبوه این ابزار در حال انجام است. با توجه به دستیابی به فناوری‌های کلیدی این محصول، طیف گسترده ای از محصولات با تکنولوژی مشابه از جمله پکرهای متورم شونده قابل بازیافت در سایزهای 125/2 ، 5/2 ، 75/2 و 3 اینچ، ابزار نصب هیدرولیک، پلاگ های متورم شونده قابل بازیافت و ابزارهای جانبی، کیت های ریدرس و انواع خدمات تست ابزارهای درون چاهی و ریدرس این ابزارها در حال ارائه است.
وی گفت: با توجه به بومی بودن دانش طراحی و ساخت، امکان ارائه محصول در اندازه‌های سفارشی و مطابق نیاز مشتری وجود دارد. همچنین دستیابی به فرمولاسیون خاص الاستومر مورد استفاده در این ابزار، ارائه انواع محصولات الاستومری صنعت نفت و گاز و پتروشیمی کشور را میسر کرده است.
وی خاطر نشان کرد: مرکز توسعه محصول شریف آماده ارائه خدمت و محصول به کلیه شرکت‌های داخلی و خارجی است و متقاضیان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت مرکز توسعه محصول صنعتی شریف به آدرس spdc.sharif.ir مراجعه کنند.
9465**1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمی آموزشی دانشگاه صنعتی شریف نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۷۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری هرمزگان، چای لی مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی در دیدار با مهدی دوستی استاندار هرمزگان، بر توسعه روابط دو جانبه و همکاری مشترک میان چین و ایران تاکید کرد و اظهار داشت: شرکت انرژی چاینا از جمله شرکت‌های بزرگ چین است که بالغ بر ۲۰ هزار پروژه زیربنایی در حوزه‌های مختلف از جمله برق آبی، حرارتی، انرژی‌های تجدید پذیر، توسعه مسکن و تجهیز ساختمان و مسائل مرتبط با نفت و پتروشیمی در سطح جهان انجام داده و بخشی از آن در حال انجام است.

وی افزود: این شرکت از سال ۲۰۰۱ وارد ایران شد و چندین پروژه زیربنایی اولویت دار را تأمین مالی و اجرا کرده و قرار است طرح‌های بزرگی نظیر سد بختیاری به عنوان بلندترین سد ایران با همکاری این شرکت به سرانجام برسد.

مدیرعامل شرکت چاینا انرژی با تاکید بر اینکه در زمینه پتروشیمی و نفت در هرمزگان آماده همکاری هستیم گفت: در حال حاضر چند پروژه پالایشی و پتروشیمی ملی را در دست همکاری داریم که بخشی از آن‌ها در هرمزگان وجود دارد.

کد خبر 6087659

دیگر خبرها

  • کشتی اصفهان در مسیر موفقیت است
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • دفتر همکاری مشترک دانشگاه صنعتی شریف و اتکا افتتاح شد
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • گذر ۳۰ تیر در طراحی جدید چه تغییراتی می‌کند؟