Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:43:29 GMT

زبان مادری مبنای آموزش مناطق دو زبانه است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۶۰۱۷

زبان مادری مبنای آموزش مناطق دو زبانه است

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر آموزشی پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: مبنای آموزش ها در مناطق دو زبانه، بر اساس زبان معیار( فارسی) مبتنی بر زبان مادری است تا دانش آموز پس از ورود به مقطع ابتدایی دچار افت تحصیلی و یا خودپنداری از تحصیل نشود.

رخساره فضلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار کرد: درحال حاضر برای سال تحصیلی 98-97 حدود یک میلیون و 500 هزار نو آموز در کل کشور در سامانه سناد( سامانه رسمی ثبت اطلاعات دانش آموزان ) ثبت نام شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: دوره پیش دبستانی با 4 درصد افزایش نسبت به سال گذشته روند خوبی را طی کرده است ، نرخ پوشش پیش دبستان در سال قبل 70 درصد بود و در حال حاضر به 74.2 درصد رسیده است که به عبارتی از گروه سنی پیش دبستان 74.2 درصد بر اساس آمار سامانه سناد در کلاس حضور داشته اند.
مدیر کل دفتر آموزشی پیش دبستانی گفت: بررسی های میدانی نشان می دهد که تعداد دانش آموزان بیش از تعدادی است که در سامانه سناد ثبت نام کرده اند که به دلایلی ممکن است تعدادی در سامانه ثبت نشده اما در کلاس ها حضور داشته باشند.
فضلی یاد آور شد: ثبت نام پیش دبستانی ها طبق قانون با پایه اول دبستان هم زمان بوده و خانواده ها باید قبل از شروع سال تحصیلی و از اردیبشهت و خرداد نسبت به ثبت نام کودکان خود اقدام کنند.
وی تصریح کرد: مرحله اول ثبت نام تا پایان مرداد ماه است که در شیوه نامه ثبت نام اعلام خواهد شد و بعد از آن سامانه برای اشخاصی که بنا به دلایلی ثبت نام آنها انجام نشده باز می ماند تا خانواده ها کودکان خود را ثبت نام کنند.
این مسئول یادآور شد: بر اساس قانون و طبق مصوبه 699 شورای عالی آموزش و پرورش پیش دبستانی در سند برنامه ملی دوره رسمی دو ساله است.
وی افزود: در قانون به صراحت بیان شده است که آموزش و پرورش در صورتی که امکانات کافی را نداشته باشد می تواند اولویت و تاکید را بر یک سال قبل از دبستان بگذارد.
مدیر کل دفتر آموزش پیش دبستانی درباره رویکرد آموزش و پرورش نسبت به دوره پیش دبستانی گفت: دوره پیش دبستانی از جمله دوره هایی است که امکان حذف آن براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش وجود ندارد، چرا که آموزش در دوره پیش دبستانی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رسمی است و امکان حذف وجود ندارد.
فضلی درباره نحوه توسعه پیش دبستانی درمناطق دوزبانه و محروم گفت: با توجه به تدوین طرح جامع تحول بنیادین در آموزش و پرورش آموزشهای پیش دبستانی در مناطق محروم از توجه بیشتری برخوردار است. به همین دلیل تعمیم دوره پیش دبستانی به خصوص در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته در دستور کار قرار دارد.
این مسئول درباره نحوه آموزش در پیش دبستانی های مناطق دو زبانه گفت: تاکید دوره دوساله بیشتر در مناطق دو زبانه است( عشایر، نقاط مرزی و مناطق محروم ) که محیط غنی برای رشد همه جانبه کمتری در دسترس دارند.
وی افزود: با رویکرد توسعه عدالت آموزشی الزام است پیش دبستانی ها در مناطق محروم دوره دوساله را بگذرانند که الزام از جهت ضرورت است نه اجبار و در گذشته این دوره برای کودکان دو زبانه دوره 100 ساعته بود که در دولت تدبیر و امید به دوره یک ساله تبدیل شده است و امیدواریم در آینده به سمتی برویم که برای این مناطق دوره 2 ساله پیش دبستانی داشته باشیم.
مدیر کل دفتر آموزش پیش دبستانی آموزش و پرورش ادامه داد: در گذشته آموزش بر مبنای زبان مادری از سوی معلم ممنوع بود که در حال حاضر این ممنوعیت با احترام به زبان مادری برداشته شده و مبنای آموزش ها در مناطق دو زبانه، براساس زبان معیار(فارسی) مبتنی بر زبان مادری آموزش داده می شود تا دانش آموز پس از ورود به مقطع ابتدایی دچار افت تحصیلی و یا خودپنداری از تحصیل نشود.
وی یادآور شد: اعتبار سال 98 پیش دبستان نسبت به سال 97 تغییری نداشته است و کاهشی نسبت به سال گذشته نداشته است.
مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی با اشاره به اینکه آموزش نیروی انسانی مرتبط با کودکان دوره پیش دبستانی با توجه به نقش تأثیرپذیر کودکان از مربیان خود غیرقابل انکار است، گفت: در اولین گام لازم است تمام مربیان رسمی و غیررسمی پیش دبستان تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش با مراجعه به سامانه LTMS و ثبت‌نام در دوره آموزشی اطلاعات فردی خود را وارد کنند.
فضلی ، گذراندن این دوره و دوره‌های آموزشی مرتبط با نظام جامع شایستگی‌های حرفه‌ای مربیان دوره پیش دبستانی را الزامی دانست و تأکید کرد: بعد از ماه مبارک رمضان محتوای اولین دروس برای مربیانی که ثبت نام کرده و بارگذاری شده اند ارائه می شود.
وی افزود: مرحله اول کسانی که در کلاس ها حضور داشته و به عنوان مربی پیش دبستان اطلاعاتشان را وارد سامانه کرده و به تایید مدیر مدرسه می رسد. و در گام دوم درصدد آن هستیم که در آینده کسانی را که علاقه مند هستند تا دوره هایی را برای پیش دبستان بگذرانند ولی در کلاس حضور ندارند هم برای آنها این شرایط را فراهم کنیم تا در کلاس حضور داشته و حائز شرایط دریافت کارت مربیگری شوند.
این مسئول تاکید کرد: در حال حاضر فقط مربیان شاغل می توانند اطلاعاتشان را در سامانه ثبت کرده و بعد از به تایید رسیدن مدیر مدرسه دوره ها را بگذرانند.
دانام**8398**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش پيش دبستاني زبان مادري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۶۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات

یک دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه اصفهان سال‌ها زبان بومی خود را داشته است، گفت: خاقانی از افرادی بود که هیچکس را به شاعری قبول نداشت اما در برابر شاعری به نام سنایی سر تعظیم فرو می‌آورد؛ در همین راستا باید بگوییم سنایی خود را شاگرد استادی چون ابوالفتح اصفهانی می‌داند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد ابراهیم ایرج‌پور شامگاه سه‌شنبه _چهارم اردیبهشت_ در برنامه تلویزیونی بهار بهار با اشاره به فرهنگ غنی اصفهان در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: حقیقت این است که اصفهان در حوزه‌های مختلف حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ادبیات نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: دریای سخنی که در اصفهان جوشیده تا اقصی نقاط جهان را پیموده و در همین راستا برنامه‌های بسیاری می‌توان از آن ساخت.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با اشاره به سیر تاریخ ادبیات، شعر و فرهنگ اصفهان تصریح کرد: بعد از اسلام و در چند دوره تاریخی، اصفهان به‌عنوان پایتخت قرار گرفته و از مهم‌ترین این دوره‌ها می‌توان به دوره صفوی و سلجوقی اشاره داشت که رنگ و بوی ادبیات بیشتر بر مشام می‌رسد.

ایرج‌پور با نگاهی به سبک‌شناسی در شعر فارسی عنوان کرد: شعر فارسی از لحاظ سبک شناسی چند دوره عمده دارد که سبک خراسانی آغازین است چراکه زبان فارسی نو یا دری از خطه خراسان سرچشمه گرفته و طبیعتاً شعر فارسی نیز از آن دوره و مکان برخاسته است.

وی با اشاره به اینکه دوره بعدی سبک عراقی است که دو مکان عرب و عجم دارد، گفت: منظور از عراق عجم جایی است که ما در آن قرار داریم و شامل قسمت میانی ایران همچون اصفهان، ری، همدان، اراک و مواردی از این دست است که سبک عراقی برخاسته از این ناحیه است؛ همچنین سبک بعدی هندی است و بعد از آن دوره بازگشت را داریم.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه اصفهان سال‌ها زبان بومی خود را داشته و فارسی مشهور پس از دوره صفوی رایج شده است، اظهار کرد: خاقانی از افرادی بود که هیچکس را به شاعری قبول نداشته اما در برابر شاعری به نام سنایی سر تعظیم فرو می‌آورد؛ در همین راستا باید بگوییم سنایی خود را شاگرد استادی چون ابوالفتح اصفهانی می‌داند که به دو زبان شعر می‌گفته.

ایرج‌پور با بیان اینکه در سبک عراقی شاعران بزرگی همچون کمال‌الدین اصفهانی را داریم، ادامه داد: در دوره صفوی و سبک هندی که معروف به سبک اصفهانی است، چون از شعر کمتر استقبال می‌شد شاعران زیادی به هند رفتند اما ویژگی اصلی سبک هندی این است که پرورندگان آن همچون صائب و شاعران زیادی همچون او از اصفهان برخاستند.

وی با بیان اینکه پس از سبک هندی دوره بازگشت را داریم که در آن شاعران دانشمند با محوریت مشتاق اصفهانی کنار هم آمدند و انجمنی بنیانگذاری کرده و دوره جدیدی را در شعر آغاز کردند، تصریح کرد: اگرچه در این دوره تقلید و تکرار وجود داشته اما استاد صفا و سایر افرادی همچون او می‌گویند چه بسا زبان فارسی به طور کلی دچار نابودی می‌شد و این افراد تنها کسانی بودند که با بازگشت خود به شاعران بزرگ سعی کردند این زبان را پاس داشته و آن را حفظ کنند.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان داستانی از سفرنامه ناصرخسرو در ۱۰۰۱ سال پیش و در طی سفر کوتاه خود به اصفهان گفت: امید به اینکه بازگردیم و این شهر را بشناسیم و برای فرهنگ خود وقت بگذاریم چراکه فرهنگ، هنر و ادب ما غذای روح است که از آن غافل هستیم.

ایرج‌پور اظهار کرد: ما شهر، فرهنگ و داشته‌های اصفهان را نمی‌شناسیم در همین راستا معرفی کردن مهم‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا جایگاه آن را شناخته، به او احترام بگذاریم و در حفظ و پویایی آن تلاش کنیم.

در بخشی دیگر از این برنامه نیز محمد قدسی استاد دانشگاه و حوزه اظهار کرد: از دیرباز شاعرانی همچون سعدی، مولانا، حافظ، صائب و افرادی از این دست را داشتیم که مطالعاتی در مورد معارف دینی داشتند و با دقت نظرهای خود در روایات و آیات و با آمیختن تخیل، شعر فارسی را ارائه و برای ما فرهنگ ساختند.

وی ادامه داد: در ابتدا به نظر می‌رسد که شاعر و شاعر شدن شدن ساده است، غافل از اینکه شاعری اگر بخواهد تمام ابعاد فرهنگی را داشته باشد باید مطالعات سنگینی کند، به خواندن هیچ کتابی بسنده نکند، رنج، تحقیق و تفحص کند، از شاعران پیشین خود الهام بگیرد و روز به روز ذوق خود را تقویت، خلوت سحر و تقوا داشته و مانند سعدی، مولانا و… جامعیت داشته باشد.

این استاد دانشگاه و حوزه تصریح کرد: هر عصری ویژگی‌ها و نقطه نظرات خود را دارد اما اگر شاعری بخواهد در عصر مدرنیته فرهنگ‌سازی کند باید خیلی رنج بکشد تا معارف خود یعنی قرآن و روایات را به اضافه زبان نو که جوان ما آن را بفهمد، تلفیق کند.

قدسی با بیان داستانی افزود: نام قدیمی اصفهان جی بوده و افتخار داریم که از جی ما سلمان فارسی برخاسته؛ همچنین لازم به ذکر است که در ۷۶۰ کتاب، از اصفهان سخن گفته شده و این عجیب است و نشان از مهم بودن آن در دوره‌ها و سلسله‌های مختلف دارد.

کد خبر 747389

دیگر خبرها

  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • آغاز ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور
  • تصاویر دوره آموزش زبان فارسی در ارتش اسرائیل!
  • تصاویر دوره فشرده آموزش زبان فارسی اسرائیل!
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • سوءمدیریت فاحش و زبان ‌دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند