Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@00:28:43 GMT

بیانیه مشترک اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۷۲۵۱

بیانیه مشترک اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف در نشست با مسئولان و کارگزاران نظام بیانیه مشترکی صادر کردند.

متن بیانیه به این شرح است:

بیانات ارزشمند و راه‌گشا مقام معظم رهبری درخصوص مسائل اقتصادی کشور در جمع مسئولین و کارگزاران نظام بار دیگر عمق شناخت و معرفت معظم‌له نسبت به اقتصاد کشور و مسائل مبتلابه آن را به همگان نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان تأکید فرمودند با برنامه‌ریزی، مدیریت شجاعانه، امیدوارانه و جهادی توسط مسئولین و توجه ویژه به رونق تولید و محور قراردادن توان داخلی، توسعه و رشد اقتصادی کشور میسر خواهد شد و این مهم محقق نخواهد شد مگر با تسهیل و بهبود مستمر فضای کسب و کار.

در طی سه دهه گذشته عناوین نامگذاری هر سال از یک اولویت و منطقی آگاهانه برخوردار بوده که پیام نهفته در آن رسیدگی و هدف قراردادن یکی از مشکلات نظیر وجدان کاری، تولید، مبارزه با فساد، اصلاح الگوی مصرف و از این قبیل بوده است. جا دارد مسئولین امر اجرا و نظارت نیز به این پیام‌های روشن توجه بیشتری مبذول نمایند. زیرا موضوعات و مشکلات مورد تأکید مقام معظم رهبری از دهه هفتاد تاکنون کاملاً بر طرف نشده و حل آن‌ها نیاز به عزم جدی، اراده جمعی و اقدام جهادی دارد.

مهمترین موارد سیاست‌های کلی اصل ۴۴ بر کاهش اندازه دولت، عدم مداخله در امور بنگاه‌ها، واگذاری صحیح و بی‌عیب بنگاه‌ها، کاهش فقر و فاصله طبقاتی، رساندن سهم اقتصاد تعاونی به ۲۵%، استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی و تعاونی کشور، ایجاد اشتغال مولد، رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار، حذف مقررات دست‌وپا گیر، تأکید داشته است؛ حال آن که پس از حدود ۱۴ سال از ابلاغ سیاست‌های مذکور، صعوبت تولید و فرآیند اخذ مجوزها، و همچنین تولید انبوه و روز‌افزون بخشنامه‌ها وآئین‌نامه‌های مخل علاوه بر محدودیت‌های بیرونی، موانع و مشکلات کسب‌وکار و تولید را تشدید کرده است.

تسلط بلامنازع دولت بر اقتصاد کشور، رقابت‌پذیری و هرگونه قدرت ابتکار عمل و حضور مؤثر در اقتصاد ملی را از فعالان اقتصادی سلب کرده است. عدم توجه مسئولان زیربط به موضوع بسیار مهم محیط کسب‌وکار موجب گشته تا ایشان به وجود پیچ و خم‌های دستگاه‌های دولتی که موجب تخریب فضای کسب‌وکار شده است، مکرراً اشاره فرمایند. اجرای دقیق و کامل قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار و حذف مقررات و ضوابط و دستورالعمل‌های زائد و مخل فضای کسب‌وکار از طریق ابزار و راه‌کار‌های پیش‌بینی شده در قوانین می‌تواند مسیر رونق تولید و فعالیت سازنده و سالم کارآفرینان و فعالان خدوم اقتصادی کشور را هموار نماید.

بیشتر بخوانید: توسعه زیرساخت، نقش اساسی در توسعه تجارت دارد 

استفاده از ظرفیت مردمی و توجه ویژه به جوانان باانگیزه

استفاده از ظرفیت مردمی بویژه توجه به جوانان باانگیزه و کار آفرین در فعالیت‌های اقتصادی، کلید حل بسیاری از مشکلات فعلی و راه‌گشای معضلات اقتصادی خواهد بود.

اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی، اتاق تعاون ایران و اتاق اصناف به‌عنوان نمایندگان فعالان اقتصادی کشور که در شرایط حاضر خود را بعنوان نیرو‌های خط مقدم جنگ اقتصادی می‌دانند، ضمن حمایت قاطع از بیانات بسیار ارزشمند مقام معظم رهبری خواستار اجرای کامل و همه‌جانبه دستورات ایشان توسط تمام مسئولین محترم کشور در هر سه قوه هستند. همچنین آمادگی کامل خود و تمام فعالان عرصه اقتصادی در بخش خصوصی و تعاونی و اصناف را جهت هرگونه همکاری و همراهی با مسئولین خدوم کشور برای تحقق فرمایشات رهبری و کمک به اجرای سیاست‌های متخذه برای گره‌گشایی از معضلات اقتصادی کشور و حل مشکلات مردم شریف ایران اسلامی اعلام می‌کند.

اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران
اتاق تعاون ایران
اتاق اصناف ایران

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۷۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد

 رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اعلام کرد: تصمیم مهم برای تعطیلی روز‌های پنجشنبه، فاقد پشتوانه علمی و بدون توجه به مَضرات اقتصادی آن برای کشور گرفته شده است.

 امیر کشانی روز سه‌شنبه با نوشتن نامه خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعیین تعطیلی روز پنجشنبه بعنوان دومین روز تعطیلات هفتگی در کشور افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با وجود دلایل محکم، در اقدامی دور از انتظار، تعطیلی روز پنجشنبه را بعنوان دومین روز تعطیلات هفتگی اعلام کرد و این اقدام عجیب در «سال جهش تولید با مشارکت مردم» موجب شگفتی فعالان اقتصادی و اعتراض آنان شد.

در این نامه آمده است: دلسوزان کشور امیدوار بودند که تعطیلی روز شنبه مانع وارد شدن ضربات زیان بار تعطیلی روز پنجشنبه بر پیکر نحیف اقتصاد ایران شود.

در نامه رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آمده است: نتایج مطالعات دقیق علمی حاکی از آن است که تعطیلی پنجشنبه‌ها، تنها از ناحیه پنج شریک اصلی تجاری کشور بیش از ۸.۳ میلیارد دلار به تجارت خارجی کشور زیان می‌زند و برای توجه به این رقم کافی است در نظر داشته باشیم که میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ میلیارد دلار بوده است.

ادامه این نامه حاکیست: شاید اگر این مساله در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شد اکنون روز شنبه بعنوان روز تعطیل تصویب شده بود و نیازی به بیان این واقعیات مسلم اقتصادی وجود نداشت و بدون تردید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس بر ابعاد زیانبار این تصمیم عجیب برای اقتصاد کشور مهر تایید خواهند زد.

کشانی در نامه خود خاطرنشان کرد: کشور در وضعیتی نیست که با بی‌توجهی به مطالعات علمی و بر اساس آزمون و خطا در باره چنین مقوله مهمی تصمیم‌گیری شود و انتظار می‌رفت این کمیسیون با عنایات ویژه به شعار سال و با رویکرد تعاملی، بخش خصوصی را در این تصمیم‌سازی مشارکت می‌داد.


در این نامه افزوده شده است: با اینکه در قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بصراحت دولت موظف به مشورت با بخش خصوصی قبل از تصویب آیین نامه‌ها شده است، اما مجلس شورای اسلامی در باره قانونی که بطور قطع تاثیر ویژه‌ای در فضای کسب و کار بویژه تجارت خارجی کشور دارد با وجود عدم مشورت و اعلام نظر صریح اتاق‌ها حتی از دعوت و شنیدن سخنان آنها نیز اجتناب ورزیده است.

در نامه رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آمده است: جای سووال است چرا در حالی که دشمنان بدنبال انزوای اقتصاد ایران و کاهش تعاملات تجاری آن با جهان هستند، خودمان با اقدامات اینگونه در پی وارد کردن زیان‌های هنگفت ارزی به اقتصاد کشور هستیم، آیا نمایندگان کمیسیون اجتماعی مسوولیت آن بخش از افزایش قیمت ارز را که ناشی از تصمیم غلط آنها خواهد بود می‌پذیرند و حاضرند در پیشگاه الهی پاسخگوی اُفت ارزش پول ملی بدلیل این تصمیم و کاهش منابع ارزی کشور باشند؟

در بخش دیگر این نامه آمده است: مدت زیادی است که رُتبه سهولت کسب و کار کشور از بین ۱۹۰ کشور دنیا بهتر از یکصد و بیست و هفتم نبوده و این در حالیست که در همسایگی ما ترکیه رُتبه سی و سوم و امارات متحده عربی حائز رتبه شانزدهم است.

کشانی در ادامه نامه خود تاکید کرده است: اعمال تحریم‌های ظالمانه بانکی، نفتی، لجستیک، حمل و نقل و تجارت خارجی، همگی رمق بخش خصوصی را به حداقل رسانده و تعطیلی پنجشنبه‌ها نیز باعث می‌شود که در عمل چهار روز در هفته امکان تجارت خارجی از بین برود و تولیدکنندگان و کارآفرینان از محل فعالیت مُولد اقتصادی در داخل کشور بشدت مُتضرر شوند.

در نامه رییس اتاق بازرگانی اصفهان هشدار داده است: برایند این وضعیت نامساعد ۲ پیامد جانبی تعطیلی فعالیت‌های مُولد و خروج به سمت فعالیت‌های غیرمولد و کوچ سرمایه‌ها به کشور‌هایی که امکان تعاملات بین‌المللی در آنها بیشتر است را بدنبال خواهد داشت.
ادامه نامه کشانی حاکیست: تعطیلی پنجشنبه‌ها از هر نظر به زیان کشور است و تردید‌های جدی در باره دلایل آن وجود دارد و جا دارد که نمایندگان دلسوز مجلس با تجدیدنظر جدی در این باره، از ورود خسارت سنگین به اقتصاد کشور جلوگیری کنند و موجبات برگشت امید به بخش خصوصی را فراهم سازد.

 کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در هفته اخیر، افزایش تعطیلات رسمی هفتگی به ۲ روز و کاهش چهار ساعته کار کارکنان را تصویب و روز پنجشنبه را به تعطیلات هفته اضافه کرد.

منبع : ایرنا

این مُصوبه در راستای لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و کاهش ساعات کاری هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت است، به این معنا که در ماه ۱۶ ساعت از ساعات کاری موظفی کارکنان دولت کاسته می‌شود، آغاز و پایان ساعت کاری نیز با تصمیم دولت و متناسب با فصول سال تغییر می‌کند.

این مُصوبه هنوز به صحن علی مجلس شورای اسلامی نرفته و به تصویب نهایی نرسیده است.

فعالان بخش خصوصی اصفهان معتقدند که با تعطیلی روز پنجشنبه، فاصله اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی به چهار روز افزایش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!