Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@16:44:44 GMT

خطر افسردگی در کمین چه کسانی است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۲۵۰۷

خطر افسردگی در کمین چه کسانی است؟

به‌گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید،‌ را دنبال می‌کنیم.

از امشب با یک لحاف پشمی بخوابید

لحاف‌های پشمی، علاوه بر حفظ تعادل دمای بدنتان خوابی عمیق و آرام به شما هدیه می‌کند؛ محققان می‌گویند پتوهای سنگین، خواب شبانه را آرام و حرکات فرد در طول خواب را کمتر می‌کند، با توجه به بررسی‌های انجام‌شده، ۶۳ درصد کودکانی که پتوهای سنگین داشتند، اضطراب کمتری در طول خواب تجربه می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان حتی تاثیر مثبت پتوهای سنگین بر بهبود کیفیت خواب کودکان مبتلا به اوتیسم را هم مشاهده کردند و در پایان بررسی‌ها متوجه شدند که بچه‌ها، پتوهای سنگین را بیشتر دوست دارند.

البته قبل از انداختن یک پتوی سنگین روی کودک، باید سن و شرایط او را در نظر بگیرید تا این روانداز، احتمال خفگی کودک را بالا نبرد.

ارتباط عجیب مصرف چربی با افسردگی

محققان در بررسی‌های اخیر خود نحوه انباشت اسیدهای چرب در مغز موش‌ها و تاثیر این مواد بر سلامت روحی و تغییرات رفتاری مرتبط با افسردگی را بررسی کردند؛ نتایج نشان داد در موش‌هایی که رژیم غذایی چرب دارند، نفوذ پالمیتیک اسید در بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس بسیار زیاد است.
این بخش از مغز مسئول تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف به جریان خون است و اختلال در آن می‌تواند عوارض جانبی بسیاری از جمله افسردگی به همراه داشته باشد.

حفظ سلامت پوست با روغن آفتابگردان

روغن آفتابگردان ماده غذایی بسیار مفیدی است که در سبد غذایی اغلب خانواده‌ها جایگاه ثابتی دارد؛ این ماده سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می‌شود؛ از این رو می تواند اکسایش رادیکالی را که نقش مهمی در بروز آکنه دارد، درمان کند همچنین می‌تواند با توجه به ویتامین های A و E که دارد به فرآیند بازسازی سلول‌های آسیب دیده پوست کمک می کند.

این روغن در پخت و پز نقش مهمی دارد، تمایل به استفاده از روغن آفتابگردان به دلیل جذب آسان آن در دستگاه گوارش است. همچنین خاصیت ملین بودن آن به رفع یبوست کمک می‌کند.

افزایش احتمال بروز سرطان معده در نمک خور‌ها

دانشمندان در بررسی‌های خود دریافتند مصرف زیاد نمک به رشد باکتری هلیکوباکترپیلوری کمک می‌کند و با رشد این باکتری در معده، سلول‌های بسیاری از این بخش به عفونت دچار می‌شوند از طرفی افزایش این عفونت به ایجاد سلول‌های سرطانی منجر خواهد شد و در نهایت فرد به بیماری سرطان معده مبتلا می شود.

مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان معده، ایجاد عفونت ناشی از یک نوع باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) است که باعث بروز التهاب و عفونت در معده و در نهایت سبب افزایش خطر ابتلاء به سرطان می‌شود.

خواص شگفت‌انگیز رازیانه را بشناسید

رازیانه یک گیاه طعم‌دهنده و معطر است که برای درمان انواع مختلفی از مشکلات جسمی مفید است، در هند مردم به جویدن رازیانه بعد از هر وعده غذایی عادت دارند؛ این گیاه به راحتی رشد می‌کند و به مراقبت زیادی نیاز ندارد.

این گیاه می‌تواند شما را در درمان سرفه، کنترل کلسترول، بهبود بینایی و درمان حالت اسیدی در بدن کمک کند، همچنین می‌تواند بوی بد نفس را از بین ببرد و شیر مادر در مادران شیرده را افزایش دهد.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/ 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۲۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

افسردگی زمانی رخ می‌دهد که انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز مختل شوند این مورد باعث از بین رفتن فعالیت مغزی خاصی می‌شود که خلق و خوی فرد را تنظیم می‌کند. اگرچه ترکیب مشاوره و دارو می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند، اما ورزش، داشتن خواب کافی با کیفیت و اجتناب از مصرف الکل راه‌هایی برای بهبود وضعیت فرد به همان اندازه مفید محسوب می‌شوند.

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، آنچه می‌خورید و می‌نوشید نیز می‌تواند بر افسردگی تاثیر بگذارد. رژیم‌های غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تمرکز دارد و شیرینی‌ها، غذا‌های تصفیه شده و فرآوری شده و گوشت قرمز را محدود می‌کند، اغلب با علائم افسردگی کمتر همراه است.

ما می‌دانیم که چای می‌تواند با التهاب مبارزه کند و به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان کمک کند. فلاونوئید‌های موجود در چای سبز همچنین می‌توانند کلسترول و فشار خون را کاهش دهند.

ماچا که پودر چایی است و از برگ‌های چای سبز آسیاب شده تهیه می‌شود، می‌تواند آنتی‌اکسیدانی معادل ۱۰ فنجان چای سبز دم کرده داشته باشد، اما آیا این چای غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد؟

نتایج تحقیق سال ۲۰۲۳ که در نشریه مواد مغذی منتشر شده است خبر از پتانسیل خاص آن می‌دهد.

این مطالعه اثرات چای ماچا را روی دو نوع موش بررسی کرد، یکی برای کنترل استرس و دیگری موش‌هایی که بیشتر مستعد استرس هستند. محققان هر دو موش را برای ایجاد حالت افسردگی در معرض انزوا قرار دادند. وقتی موش‌های مستعد استرس، چای ماچا می‌نوشیدند، سطح افسردگی آن‌ها کاهش می‌یافت.

برای یافتن اطلاعات بیشتر، محققان فعالیت مغز آن‌ها را بررسی کردند و دریافتند که قشر جلوی مغز و هسته اکومبنس موش‌های مستعد استرس، هنگام نوشیدن چای ماچا فعال می‌شوند. این بخش‌های مغز سطوح دوپامین، خلق و خوی و احساسات را کنترل می‌کنند و افرادی که افسرده هستند تمایل به فعالیت کمتری در این مناطق نشان دادند.

با این حال، محققان این اثر مشابه را روی موش‌های مقاوم در برابر استرس پیدا نکردند. به عبارت دیگر، مشخص شد که چای ماچا با توجه به حساسیت موش‌ها به استرس، اثرات متفاوتی دارد.

محققانی که در این مطالعه شرکت داشتند در این مورد اظهار کردند که موش‌ها و انسان‌ها از نظر فیزیولوژیکی متفاوت هستند و ممکن است به چای ماچا پاسخ یکسانی نشان ندهند. همچنین یک سوال در مورد دوز مناسبی که برای درمان افسردگی لازم است وجود دارد، زیرا شواهد بالینی کمی در مورد تاثیر آن بر انسان وجود دارد. علاوه بر این افسردگی علل دیگری به جز انتقال دهنده‌های عصبی مختل شده نیز دارد که مشکلات هورمونی، سیستم گوارشی، ژنتیک و پاسخ‌های استرس است.

چای سبز دارای مواد مختلفی است که می‌تواند برای سلامت روان شما مفید باشد. اولین مورد اپی گالوکاتچین گالات است که به نام EGCG نیز شناخته می‌شود. طبق مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۲، این پلی فنول از چای سبز دارای خواص قوی برای مبارزه با سرطان است.

کافئین موجود در چای سبز می‌تواند هوشیاری را افزایش دهد، در حالی که ال-تیانین (L-theanine) می‌تواند خلق و خوی شما را با تحریک گابا (آمینو بوتیریک اسید)، دوپامین و سروتونین بهبود بخشد. بر اساس مطالعه ۲۰۲۱ منتشر شده در نشریه مولکول‌ها، تیانین و آرژنین می‌توانند پیری ناشی از استرس را در مغز کاهش دهند.

در مطالعه سال ۲۰۲۲ منتشر شده در نشریه مواد مغذی، یک تحقیق دو قسمتی روی چای سبز انجام داده شد که بخش اول شامل موش و بخش دوم شامل انسان بود. این مطالعه بیشتر بر روی نسبت کافئین و اپی گالوکاتچین گالات به تیانین و آرژنین (که نسبت CE/TA نامیده می‌شود) متمرکز شد و دریافت که سطوح بالاتر دو ماده اول می‌تواند در کاهش استرس و التهاب مغز مفیدتر باشد.

افراد مورد مطالعه سه بار در روز ۱.۵ گرم چای سبز ماچا می‌نوشیدند در حالی که از قهوه و سایر انواع چای پرهیز می‌کردند. تنها پس از دو هفته، گروهی که نسبت CE/TA بالاتری نوشیدند، سطوح اضطراب را در خود کاهش دادند. هر دو گروهی که ماچا مصرف کردند، شاهد بهبودی در تمایلات افسردگی خود بودند. با این حال، افراد درگیر در این مطالعه، بزرگسالان سالم بودند، نه افرادی که افسردگی یا اضطراب در آن‌ها تشخیص داده شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • وانتی ها و چرخی های تهران بخوانند ؛ شهربانان در کمین کسانی که سد معبر می کنند
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟