Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@22:38:44 GMT

جدال توییتری ظریف و ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۳۶۵۶

وزیر امور خارجه طبق روال گذشته در جمع‌بندی سفرش در توییتر نوشت: «در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگو‌های مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخست‌وزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگ‌یی در پکن داشتم. جامعه بین‌المللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموسی انجام دهند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : هواپیمای وزیر امور خارجه دیروز به آسمان تهران رسید؛ بعد گذر از عشق‌آباد، دهلی‌نو، توکیو و پکن. ظریف قبل از اینکه چین را ترک کند، روی همان جمله‌ای تأکید کرد که در داخل کشور شنیده شده است؛ «جنگی در منطقه رخ نخواهد داد». ظریف سفر منطقه‌ای خود را در فرودگاه پکن این‌طور خاتمه داد: «آینده برجام در اختیار جامعه بین‌المللی است؛ جامعه بین‌المللی تاکنون از برجام حمایت کرده، اما حمایت‌ها بیشتر به شکل بیانیه و به شکل اعلام مواضع سیاسی بوده، لازم است اعلام مواضع سیاسی به اقدامات عملی اقتصادی تبدیل شود که مردم ایران بتوانند از برجام منافع‌شان را دریافت کنند».
جنگی در منطقه رخ نمی‌دهد
وزیر امور خارجه ایران در فرودگاه پگن از چهار دور کمیسیون مشترک برجام گفت و تعهداتی که ایران برای اقدامات طرف‌های مقابل گرفته است. ظریف گفت: فکر کنم الان وقتش است و بسیار هم دیر شده برای اینکه کمیسیون مشترک به تعهداتش عمل کند. او در سفر خود با همتایان ترکمنستانی، چینی، هندی و ژاپنی رایزنی کرد. موضوع دیگری که وزیر خارجه به آن اشاره کرد، احتمال وقوع درگیری بین ایران و آمریکا بود.
به گزارش «ایسنا»، او گفت: «ما یقین داریم در نهایت جنگ، همان‌طور که رهبری فرمودند: صورت نخواهد گرفت به خاطر اینکه نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور را دارد که بتواند در منطقه با جمهوری اسلامی ایران مقابله کند. اما به هر حال، لازم است این حرکت‌های خطرناک در داخل آمریکا برای مردم این کشور روشن شود. آنچه به‌عنوان سیاست آمریکا ابتدا مطرح می‌شد، اکنون به سمت تبدیل‌شدن به سیاست اسرائیلی یا برخی حکام مرتجع منطقه و آن‌ها پیش می‌رود که از طریق قدرت مالی و تبلیغاتی بر دولت آمریکا تحمیل کردند و آن‌ها در حال حاکمیت پیداکردن هستند».
ظریف رایزنی‌ها با ژاپنی‌ها را چنین توضیح داد: «در جریان سفر به ژاپن با شینزو آبه دیدار داشتم و دیدگاه‌های ایران منتقل شد و همچنین راهکار خروج از وضعیت کنونی که یک راهکار اقدام عملی است توسط شرکای ما و اعضای باقی‌مانده در برجام بررسی شد. همچنین گفت‌وگوی جدی با آقای نخست‌وزیر داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط با ایران و اهتمام به آن مورد تأکید قرار گرفت و فکر می‌کنم در آینده کار جدی‌تری داشته باشیم». وزیر امور خارجه در ادامه از اهمیت سفر به چین گفت و تأکید کرد که «چین یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای اقتصادی ما و از مهم‌ترین شرکای سیاسی ماست که با آن‌ها روابط جامع راهبردی داریم».
چالش توییتری وزیرهم‌زمان با این رایزنی‌ها چالش توییتری وزیر امور خارجه با دونالد ترامپ هم ادامه داشت. موضوع ایجاد اختلاف در اطرافیان ترامپ و متحدان آمریکا یا آن‌طور که ظریف آن‌ها را می‌خواند، تیم «ب» هم در سفر ظریف بیش‌ازپیش مطرح شد. برخی رسانه‌های چینی درست وقتی که جواد ظریف در این کشور حضور داشت، نوشتند شفاف‌سازی‌های ظریف درباره رسیدن اطلاعات جعلی به ترامپ سبب این اختلاف شده است. دیدگاه ظریف در این زمینه چنین بود: «شفاف‌سازی آنچه من در سفر نیویورک به عنوان تیم «ب» مطرح کردم، یک واقعیت است؛ واقعیتی که همه از آن خبر داشتند، اما به خاطر فضای روانی تحمیل‌شده بر جامعه آمریکا کمتر کسی جرئت می‌کرد این واقعیات را بیان کند».
وزیر امور خارجه گفت: ترامپ هم رسما گفته و اخیرا مجددا تأکید کرده است و لذا فکر می‌کنم واقعیت همین باشد که ترامپ خواهان جنگ نیست، اما افرادی دور او نشسته‌اند تا به بهانه اینکه آمریکا را در مذاکره با ایران قدرتمندتر کنند، او را به سمت جنگ سوق دهند. با این همه، رئیس‌جمهوری آمریکا در توییتی ایران را سردرگم دانسته بود: «رسانه‌های خبری دروغین با پوشش خبری شدیدا نادرست درباره ایران به کشورمان ضربه می‌زنند، اما دست‌کم ایران سردرگم شده که چه خبر است، چی درسته، چی نیست که اتفاقا شاید خیلی هم بد نباشد».
ادعای ترامپ به‌سرعت پاسخ ظریف را در پی داشت: «وقتی تیم «ب» یک حرف می‌زند و دونالد ترامپ حرف دیگری، کاملا آشکار است چه کسی نمی‌داند چه فکری باید بکند. ما چندین هزار سال است که می‌دانیم چه فکری باید بکنیم و در مورد آمریکا نیز از سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) این را می‌دانیم. در برهه کنونی این اتفاق خوبی است».
چین خریدار نفت ایرانوزیر امور خارجه طبق روال گذشته در جمع‌بندی سفرش در توییتر نوشت: «در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگو‌های مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخست‌وزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگ‌یی در پکن داشتم. جامعه بین‌المللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموسی انجام دهند». در این بین، گویا چینی‌ها به اعلام حمایت از برجام و موضع‌گیری اکتفا نکردند.
رویترز در جریان سفر ظریف به چین مدعی شد ایران ۱۲۰ هزار تن نفت به چین صادر کرده است. به نوشته «فارس»، مؤسسه «ریفینیتیو» ادعا کرده ۱۳۰ هزار تن نفت در بند ژوهان چین تخلیه شده است؛ خبری که البته منابع چینی آن را تأیید نکردند.
منبع: شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وزیر امور خارجه محمد جواد ظریف تنش ایران و آمریکا جنگ برجام تحریم دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، نشست معاونان وزرای امور خارجه و نمایندگان ارشد کشور‌های عضو گروه اقتصاد‌های نوظهور موسوم به «بریکس»، روز پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا در مسکو پایتخت روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات: علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه

این نشست با سخنان میخائیل باگدانوف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز شد و در ادامه این نشست، نماینده سازمان ملل متحد، گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل در نوار غزه را ارائه کرد.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، با اشاره به گذشت بیش از شش ماه از حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: در این مدت بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه جان خود را در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم از دست داده‌اند که دو سوم آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. 
در این نشست که کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و اعضای هیات کشورمان هم حضور داشتند، علی باقری گفت: بیش از ۷۰ درصد زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی، مساجد و کلیساها، ساختمان‌های مسکونی و شبکه‌های خدمات رسانی، تخریب یا آسیب جدی دیده‌اند و حدود دو میلیون نفر از ساکنان غزه آواره شده‌اند. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان افزود: صلح و امنیت منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سایه معضل اساسی و بنیادین اشغالگری، نقض گسترده حقوق بشر، جنایت جنگی و نسل کشی اعمالی از سوی رژیم صهیونیستی به مخاطره افتاده است. 
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح، ثبات و امنیت کامل و حقیقی در منطقه تا زمان "رفع کامل اشغال" و "اعمال حق بنیادین تعیین سرنوشت مردم فلسطین" محقق نخواهد شد. 
معاون وزیر امور خارجه افزود: از همین رو، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کنشگر مسئول و فعال و حامی صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، از چند سال قبل ابتکار دموکراتیک خود را ارائه نموده است که بر اساس این طرح ثبت شده در دبیرخانه سازمان ملل، برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین با مشارکت ساکنان حقیقی و اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برای تعیین سرنوشت خویش و تعیین نظام سیاسی آینده فلسطین است. 
علی باقری گفت: متأسفانه آنچه که هم اکنون در نوار غزه از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال انجام است، ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی در غزه است. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه، حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را که به شهادت چند تن از مستشاران نظامی ایران و کارکنان سفارت منجر شد، نقض آشکار اصول و قواعد بین‌المللی دانست و گفت: پس از جنایت متخلفانه رژیم اسرائیل علیه سفارت کشورمان در سوریه، حق دفاع مشروع برای جمهوری اسلامی ایران نیز محفوظ بود و بر این اساس، رژیم اشغالگر، پاسخ جنایت خود در دمشق را در اراضی اشغالی فلسطین دریافت کرد. 
وی تاکید کرد: راه حل صیانت از ثبات و آرامش در منطقه، سر جای خود نشاندن متجاوز است.
علی باقری کنی پیش از آغاز رسمی این نشست، با میخائیل باگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کرد.

 

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • وزیر امور خارجه انگلیس در نقش آشپز (فیلم)