Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، بهنام شمس، مدیر دارالقرآن فرخشهر، شب گذشته، 29 اردیبهشت‌ماه در بازدید از غرفه ایکنا که در نمایشگاه ‌قرآن،‌ در رابطه با فعالیت‌های این مرکز قرآنی بیان کرد: دارالقران الکریم فرخ‌شهر ۳۲ سال پیش‌، یعنی از شهریور ۱۳۶۶، به همت بنده و تعدادی از علاقه‌مندان به ترویج فرهنگ غنی و انسان‌ساز قرآن که اغلب مانند خود من در آن زمان دانشجو بودند کار خود را آغاز کرده و در طول این مدت هیچگاه به دستگاه‌های دولتی وابسته نبوده و منتظر دستورالعمل و بخشنامه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. . نمانده بلکه به اقتضای شرایط محلی و نیاز شهر و با تکیه به کمک‌های مردمی فعالیت‌های قرآنی خود را برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.
وی افزود: در این مرکز قرآنی کسی حقوق نمی‌گیرد و همه صرفاً به عنوان ادای تکلیف و به شکرانه آشنایی با کلام خداوند فعالیت می‌کنند از سوی عدم وابستگی به سیستم دولتی باعث شده که از برخی آسیب‌های سیستم اداری دور بمانیم و کار قرآنی با صداقت و اخلاص بیشتری پیگیری شود.
شمس در ادامه به فعالیت‌های آموزشی دارالقرآن الکریم فرخ‌شهر اشاره و تصریح کرد: دوره‌های آموزشی این مرکز قرآنی 30 ساعته است. در نظام آموزشی ما قرآن‌آموزان دوره‌های سی ساعته روخوانی، روانخوانی و تجوید را به عنوان دوره‌های پایه می‌گذرانند و پس از مرحله پایه و مقدماتی وارد مقوله حفظ و یا قرائت می‌شوند و طبیعی است که در این مرحله باید ساعات بیشتری را آموزش ببینند تا بتوانند به موفقیت مورد نظر دست یابند.
این مدیر قرآنی به تعداد قرآن‌آموزان دارالقرآن الکریم فرخ شهر اشاره کرد و گفت: در طی این 32 سال بیش از پنج هزار نفر در این مرکز قرآنی آموزش دیده‌اند.
وی افزود به علت اینکه مربیان و افرادی که در این مجموعه کار می‌کنند عمدتاً حافظ قرآن هستند به طور طبیعی بیش‌تر فعالیت‌های آموزشی ما نیز بر حفظ قرآن متمرکز بوده است و تا کنون صدها نفر حافظ اجزای مختلف قرآن تا حافظ کل تربیت کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در زمینه آموزش صوت و لحن به اندازه حفظ قرآن استاد توانمند در دسترس نبوده است، افزود: در ابتدای کار اساتید قوی در زمینه قرائت را از استان اصفهان دعوت می‌کردیم و کم کم از اساتید استان خودمان استفاده کردیم. اما همچنان تمرکز ما بر حفظ قرآن بوده است.
شمس به فعالیت‌های دیگر دارالقرآن الکریم فرخ شهر اشاره و اظهار کرد: علاوه بر کلاس‌های آموزش قرآن ، برگزاری بیش از 50 محفل انس با قرآن کریم با حضور نفرات اول مسابقات بین‌المللی را در کارنامه داریم. در این محافل اغلب اساتید مطرح و بین المللی از جمله دیانت، پرهیزگار، نیک‌دستی، عنایتی مقدم، شاکرنژاد، جواد فروغی، اسماعیلی، ستوده‌نیا، عباس هاشمی، سعیدیان، دباغ و . . . تلاوت قرآن داشته‌اند هم چنین در دو مورد میزبان اساتید دعوت شده از کشور نیز مصر بوده‌ایم.
وی با بیان اینکه دارالقرآن الکریم فرخ شهر به مناسبت‌های مختلف اقدام به برگزاری مسابقات حضوری و غیرحضوری قرآن کرده است، اضافه کرد: برگزاری مسابقه‌ای غیرحضوری تحت عنوان مسابقه قرآن رمضان در سطح استان برای 9 سال متوالی، برگزاری دو دوره مسابقه حفظ و قرائت قرآن کریم بین قرآن آموزان مراکز قرآنی استان و 10ها مسابقه حضوری و غیرحضوری دیگر بخش دیگری از فعالیت‌های این مرکز قرآنی در این سال‌ها بوده است.

طرح‌های ویژه دالقرآن فرخشهر
مدیر دارالقرآن الکریم فرخ‌شهر با اشاره به طرح‌های مختلف این مرکز، بیان کرد: علاوه بر مسابقات و آموزش قرآن طرح‌های مختلفی در این مؤسسه قرآنی اجرا می‌شود که «اهداء ثواب ختم قرآن به شهدا» از جمله آن طرح‌ها است.
وی با بیان اینکه امسال نیز به مناسبت سی‌امین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) طرح «سی ختم قرآن برای حضرت امام» در حال برگزاری است، گفت: طرح «اهداء ثواب چهل ختم قرآن به حضرت فاطمه زهرا(س)» را نیز در سال گذشته برگزار کردیم، همچنین در سال‌های ابتدایی شروع حفظ قرآن در فرخشهر نیز طرح «تکریم حافظان قرآن» را به منظور تشویق حافظان سه جزء به بالا برگزار کردیم که در این طرح حافظان قرآنی از خدماتی نظیر اتوبوس‌ و تاکسی رایگان، معاینه رایگان پزشک، دریافت داروی رایگان و ... بهره‌مند بودند.
وی به محصولات عرضه شده در غرفه این مؤسسه قرآنی در نمایشگاه بزرگ قرآن شهرکرد اشاره کرد و گفت: به منظور کمک به تأمین هزینه‌های دارالقرآن الکریم فرخ شهر چند سالی است در طبقه همکف ساختمان سه طبقه ای که خیر قرآنی سیدمنصور کاظمی وقف دارالقرآن الکریم فرخ شهر کرداند فروشگاهی با نام «نوشت‌افزار و محصولات فرهنگی قلم» راه‌اندازی کرده‌ایم که نوشت‌افزار و محصولات فرهنگی و قرآنی را با قیمتی بسیار مناسب‌تر از بازار عرضه می‌کند و بخشی از محصولات فرهنگی، وسایل بازی ویژه کودکان و کتب فروشگاه را در نمایشگاه قرآن با تخفیف ویژه عرضه کرده‌ایم.
مدیر دارالقرآن الکریم فرخ شهر درخصوص مشکلات و موانع موجود بر سر راه فعالیت‌های این مرکز قرآنی بیان کرد: خدا را شکر مشکل بزرگ و مهمی نداریم. تنها مشکل ما کمبود بودجه است و کمک‌های مردمی پاسخگوی همه نیازها نیست. به ویژه که چند سالی است اقدام به راه‌اندازی پیش‌دبستانی و دبستان قرآنی پسرانه‌ای با نام «بشارت» کرده‌ایم و قصد داشتیم دبستان دخترانه و دبیرستان‌های پسرانه و دخترانه را نیز راه‌اندازی کنیم اما کمبود بودجه و هزینه‌های سنگین راه‌اندازی مدرسه تاکنون اجازه این کار را نداده است و با وجود موفقیت‌های فراوان و استقبال خوب مردم از دبستان بشارت، دیون فراوان مربوط به تجهیز و آماده‌سازی مدرسه اجازه نداده است که راه اندازی بقیه مدارس را پیگیری کنیم.
شمس در مورد محتوای آموزشی دبستان بشارت گفت: در این مدرسه دانش‌آموزان محتوای مصوب آموزش و پرورش را در کلاس‌های هوشمند و با امکانات بسیار خوب و آموزگاران مجرب فرا می‌گیرند و علاوه بر آن با توجه به اینکه پنج ساعت بیشتر از سایر آموزشگاه‌ها در مدرسه هستند در ساعات فوق برنامه به صورت تخصصی در زمینه تلاوت و حفظ و مفاهیم قرآن کریم زیر نظر مربیان مجرب آموزش می‌بینند.
وی در پایان درخواست کرد کسانی‌که ‌مایلند در ثواب تربیت قرآنی آینده سازان ایران اسلامی سهیم شوند می‌توانند کمک‌های خود را به شماره حساب 0110216167003 در بانک ملی و یا شماره کارت 6037991899537967 به نام دارالقرآن الکریم فرخ شهر واریز کنند.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری نمایشگاه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدرسول موسوی صبح یکشنبه در نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» اظهار کرد: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد.

وی با بیان اینکه رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است. طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد، در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دار.، تصریح کرد: در این زمینه تاکنون کتاب‌های زیادی در زمینه اسلامی ساز علوم انسانی نوشته شده است و دیدگاه‌ها و نظریه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد اما در این میان باید مورد توجه باشد، روش شناسی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) با اشاره به ۲ دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی گفت: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود البته فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه از آنجایی در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود؛ پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است، افزود: پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا، فارابی و… نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به اینکه استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، اضافه کرد: پیشینه این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث مطالبی را بیان کردند.

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی نیز گفت: یکی از این تفاسیر، تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند. تفاسیر عصری (زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند. دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند. یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود. کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) اضافه کرد: در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

وی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی گفت: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

حجت‌الاسلام موسوی در خصوص کارکردهای خانواده در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی ابراز کرد: پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند. به طور کلی ۲ شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

وی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی باید به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست اما به فواید و منافع کمتر توجه داشته اند. کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

این پژوهشگر دینی که بر این باور است خانواده از مباحث بین رشته‌ای است، گفت: هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی این امر مورد بحث قرار می‌گیرد. اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند.

وی اضافه کرد: جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند. برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

کد خبر 6097051

دیگر خبرها

  • استقرار ادارات در شهرستان فرخشهر در دستور کار قرار گیرد
  • فیلم|مشاهده و ثبت پلنگ برای دومین بار در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود